31 octombrie 2014

USD-JPY 31.10.2014

In analiza tehnica de ieri am spus ca piata copiaza logica formarii unui val B corectiv.
 
Pe Daily Plot se vede cum piata destul de violent urca ascendent. Tehnic, piata nu a terminat corectia.  
MARE ATENTIE !!! In momentul de fata trebuie evitata tranzactionarea, fiindca piata este foarte volatila dar mai ales trebuiesc evitate tranzactiile de BUY!
 
In urmatoarea perioada ma astept ca piata sa continuie formarea valului 2 care divizeaza cu inclinatie fata de orizontala.
 
Tranzactionare pe termen scurt periculoasa !
 
Weekly Plot
 
Daily Plot
 
Mult succes!
Wolf
 

GOLD 31.10.2014

Ieri piata Aurului a cazut violent. Oare de ce? Nu intru in fundamente si nu vin cu povesti ca un stat a cumparat, altul a vandut mai mult AUR sau dolarul este mai sustinut de nu mai stiu cine sau ce, eu spun: Tehnic piata Aurului trebuie sa cada!!! Repet, tehnic!
 
Stiu ca multi o sa citeasca si unii chiar o sa critice aceste analize dar eu va mai amintesc, nu folosesc decat analiza tehnica si psihologica a pietelor financiare.
 
Aurul continua sa corecteze miscarea mai mare descendenta. Ce fel de corectie o sa fie valul B si ce inclinatie o sa avem fata de orizantala ramane piata sa decida!
 
Tranzactionare : Tranzactionarea acestui instrument este prezenta si pe graficele de mai jos, si prin articolele dedicate tranzactiilor deschise pe acest instrument.
Partea 1 Tranzactionare GOLD 21.10.2014
Partea 2 Tranzactionare GOLD 29.10.2014
 
Apare intrebarea: Cate tehnici de analiza mai stiti care pot sa ofere o tranzactionare de trenduri? Realitatea este pe graficele de mai jos.
 
Weekly Plot

Daily Plot
Mult succes!
Wolf

30 octombrie 2014

USD-JPY 30.10.2014

Paritatea USD-JPY copiaza logica formarii unui val B corectiv dintr-o corectie mai mare dupa un impuls.
Am citit pe internet zeci de analize care spun ca JPY nu mai are loc de scadere ca piata merge in jos in scurt timp.
 
Realitatea este pe graficele de mai jos.
Weekly Plot

Daily Plot
 
Va urez succes!!
Wolf
 
 

GOLD 30.10.2014

Piata aurului continua corectia miscarii descendente. Valul B al corectiei pare sa se divizeze. Ce pattern o sa fie: Flat sau Triunghi?
Pentru o analiza mai solida avem nevoie de noi date din piata .
Corectia continua.

Pe chart se vede si tranzactionarea acestui instrument.
Weekly Plot

Daily Plot
 
Succes!
Wolf

Analiza tehnica AUD-USD. Fractalul - adaptare dupa Wolf

Unul dintre cititorii blogului, Horea Dragan, ne-a trimis o analiza Neo Wave. Multumim Horea.
 
Pentru a da apa la moara celor care tranzactioneaza mai jos de Daily, o sa prezint un flat dintr-un val E dintr-un triunghi expanding, dintr-un W4 care se afla intr-o impulsie. Cu alte cuvinte un fractal. Nu vom cobori mai jos de M15, este oricum mai mult decat ar trebui pentru o analiza NeoWave, dar de dragul discutiei, o s-o facem acum.
 
Ca sa avem o idee clara unde ne aflam in piata, aceasta analiza incepe de pe Weekly Plot. Astfel se vede clar o impulsie cu un W3 extins, acum probabil a luat sfarsit corectia W4, care pana acum are toate semnele unui triunghi expanding.Vom intra in ultimul val al acestui triunghi, care de la acest nivel nu are o structura foarte clara, dar se va deslusi destul de clar intr-un TF mai jos.
 
Weekly Plot

In urmatorul grafic care este DP, se vede mai clar zona despre care vorbim si incepe sa arate a flat-zona din dreptunghi.
 
Daily Plot
 
Pentru a explica foarte clar acest flat,vom cobori acum pe M15.
 
 
Pret val b-aprox 80 % retragere din valul a.
 

Timp val b-peste 100% val a.
 

 
Valul b este un val normal,retrage 80%,mai complex decat valul a este un dyametryc,are timp mai mare de formare.Toate regulile pt valul b respectate.

 
 
Valul c incepe cu o miscare puternica,specifica unui impuls si face un w1 extins.w2 mai complex si evident cu mai mult timp pentru formare este si cel mai complex din tot patternul,w3 doar 78% din w1,w4 retrage mai putin decat w2,iar w5 aprox 61.8 din w3.Impulsie perfecta cu w1 extins,cu liniile de canal in forma de palnie.Timpul valului c este mai mare decat al valului a.Toate regulile de formare pt un flat comun respectate.
 

 
Deci avem un flat care a respectat regulile de formare si care trebuie confirmat.Regula spune ca pt a fi confirmata o miscare impulsiva ,w 5 trebuie retras intr-un timp mai scurt decat i-a luat sa se formeze,este clar ca se respecta.Pentru a confirma tot flat-ul regula spune ca trebuie retrasa linia 0-b in timp mai scurt decat formarea valurilor a-b impreuna,suntem destul de aproape si de acest lucru.
 

 
Acesta este un flat comun,vazut pe un TF de 15’,dar care face parte asa cum am spus la inceput dintr-un picior al unui triunghi expanding.Nu trebuie coborata analiza asa de jos,doar pe Daily Plot,adica H1,unde se vor urmari valurile,regulile si evident confirmarile acestor reguli dupa care se poate intra in tranzactie.O analiza NeoWave,incepe de pe Yearly Plot (W),continua cu Monthly Plot(D),Weekly Plot(H4) si Daily Plot care este cel mai mic TF.Aceasta incursiune pe un grafic de 15’ a fost doar pt a arata un flat comun,aproape perfect,care se poate vedea de fapt la orice nivel de timp,dar care se va tranzactiona dupa confirmare doar de la DP in sus.Fractalul se gaseste in toate TF dar nu se pot tranzactiona,sau da,fiecare cum il duce capul!!!!!!!!!

Horea Dragan
30 octombrie 2014

 

AUD-USD 30.10.2014

Analiza tehnica la instrumentul AUDUSD devine realitate. Ceea ce ieri parea invizibil, astazi este vizibil. Nivelul de 0.89 a jucat un rol important asa cum am spus si in analiza AUD-USD din 29.10.2014.
Triunghiul Expanding ramane sa fie confirmat in totalitate in scurt timp.
Aici probabil ca deja o descriere tehnica este un surplus, piata vorbeste singura!!!
Weekly Plot

Daily Plot
Va urez mult success !!!
Wolf
 
 

 

De ce EUR-USD NU formeaza un triunghi neutral pe Daily Plot?

Buna Dan, am ales sa raspund comentariului tau referitor la articolul EUR-USD 23.10.2014 printr-un articol, pentru ca identificare corecta a patternurilor este esentiala in aplicarea teoriei Neo Wave.

Tu ai identificat urmatorul triunghi neutral pentru EURO-USD.

Triunghi neutral?
De ce nu este triunghi neutral?

Eu cred ca valul a incepe de mai jos, din minimul local sau putin mai sus, de unde incepe de fapt forta ascendenta. In acest caz, valul b retrage mai putin de 61,8% din a, asta insemnand ca avem un triunghi cu Alternanta Inversa. Pentru a avea Alternanta Inversa trebuie ca valul d sa fie mai mare (considerabil mai mare) decat valul b, iar aici sunt aproape egale.
Daca o singura regula este incalcata, structura nu este valabila.

Apoi, aici nu avem un context pentru dezvoltarea unui triunghi neutral.

Asadar, pe langa aplicarea TUTUTOR regulilor de formare a unei structuri si validarea lor, este nevoie sa incadram structura intr-un context.

In teoria Neo Wave CONTEXTUL si PATTERNUL lucreaza impreuna, nu se poate face o analiza a unuia fara celalalt.

Mult succes, Dan!



 

29 octombrie 2014

Partea a-2-a: Tranzactionare DAX 29.10.2014

In Partea 1: Tranzactionare DAX 21.10.2014 spuneam ca am plasat ordine de sell limit la  9.000, 9.100, 9.200 ... 9.700. Pana astazi s-au activat 2 dintre ele, in 23 si 28 octombrie.

Daily Plot 29 octombrie 2014

Se observa ca piata confirma caracterul expanding de care de altfel este nevoie pentru activarea tuturor ordinelor de sell limit.
Urmarim in continuare, impreuna, evolutia indicelui german.

Mult succes!
M.

Partea a-2-a: Tranzactionare GOLD 29.10.2014

In  Partea 1: Tranzactionare GOLD 21.10.2014 spuneam ca incep sa acumulez tranzactii SELL pe toata durata miscarii corective ascendente.
 
Amintesc ca frecventa de tranzactionare este de 0.1 lot, o data pe saptamana.
Voi adauga tranzactii, pe langa tranzactiile fixe de 0.1 lot o data pe saptamana, atunci cand piata imi va permite, adica atunci cand vor fi fluctuatii violente ascendente. Astfel, voi vinde la un pret mai bun.
 
In graficul de mai jos se vad cele 2 tranzactii din 20 oct si 27 octombrie.

GOLD 29 octombrie 2014

Mult succes!
M.

 

AUD-USD 29.10.2014

Paritatea AUD-USD devine din ce in ce mai interesanta. Piata continua miscarea corectiva. Nivelul de 0.89 devine un nivel foarte important.
 
Pe Daily Plot am analizat corectia si dupa cum se vede pare sa se formeze un Triunghi Expanding. Spargerea nivelului de 0.89 in directie ascendenta este obligatorie ca Expandingul sa respecte regulile de formare NeoWave.
 
Exista mare probabilitate ca in 2 zile corectia sa se termine si sa vedem o miscare agresiva.
Mare atentie la tranzactionare!!! Tranzactionare periculoasa pe termen scurt!
Weely Plot

Daily Plot

Mult succes!


28 octombrie 2014

Cimitirul incepatorilor si al tranzactionarii INTRA-DAY

... sau Teoria Simplitatii

Am vorbit de multe ori ca tranzactionarea si castigul de pe pietele financiare au nevoie de educatie.  Stiu ca multi dintre voi au ingnorat si mai ignora acest lucru si probabil ca citind ceea ce este scris pe acest blog neglijeaza si cred ca este o pierdere de timp sa inveti cand lucrurile sunt atat de "simple", cumperi - vinzi si atat.
Foarte putini sunt cei care inteleg cu adevarat ca aceasta simplitate aparenta nu este atat de simpla si ai nevoie de foarte multe cunostinte ca sa ai un trading eficient.
 
Am auzit si citit multe analize ale "profesionistilor" care spun ca ei tranzactioneaza si analizeaza INTRA-DAY. Am vazut foarte multe tehnici prezentate pe net despre tranzactionari  intra-day si zeci si sute de explicatii cum si de ce o piata o sa creasca astazi fata de ziua de ieri si maine fata de ziua de astazi. Argumente tehbnice si fundamentale cu miile sunt de la o zi la alta si de la o ora la alta.
 
Intrebarea mea este : Cati inteleg ceea ce fac?
 
Mai jos  pe chart este aratata realitatea pe care o poate verifica oricare din voi de la computerele proprii pe orice broker.
AUD-USD 28 octombrie 2014
In acest grafic se poate analiza o luna de tranzactionare sau 20 de zile.
Si acum apare intrebarea : Ce analiza tehnica functioneaza in interiorul acestui patrat care este socotit   "Cimitirul incepatorilor". Privind acest grafic probabil ca multi dintre voi o sa zambiti altii o sa-l ignorati.  Problema nu este acum cand el deja este vizibil, problema este cand el este invizibil si este la inceput de formare.
 
Acum incercati sa fiti sinceri cu voi insiva si sa raspundeti la intrebarea: Voi unde va aflati  fata de acest patrat in interior sau in exterior?
 
Nu vreau sa critic pe nimeni sau sa creez controverse dar dupa parerea mea 95% din participanti se afla in interiorul patratului si ceea ce cred ei ca este analiza tehnica nu are nici o legatura cu realitatea dar mai ales cu ANALIZA TEHNICA.
 
Toti cei care se afla aici nu fac trading ci transforma tranzactionarea in CASINO si sansele sunt ZERO.
 
Nu va ridicati cu critici impotriva pietii, impotriva tehnicienilor  (mai ales cei care reprezinta  brokeri si ei sunt in acest patrat) sau impotriva stilurilor de analiza care nu sunt incluse in acest patrat, Problema este doar in d-voatra si cel mai mare dusman al d-voastra sunteti voi insiva ca incercati sa lasati emotiile euforice sa va conduca inainte de a studia si inainte de a intelege cum se poate profita din trading.
 
Am citit pe internet pe siteurile de specialitate ale unor ziare importante multe critici ale pietelor  financiare dar in special ale pietelor Forex ca sunt Cazinouri ca este o inselaciune ca … etc. Probabil ca ziaristul care scria aceste articole scria de pe "lumea cealalta" a contului de tranzactionare, el singur a fost oaspete in "cimitir" o perioada si dupa ce a reusit sa treaca pe "lumea cealalta"  a inceput sa scrie articole de critica  ca sa-si descarce "experienta"  tradingului si sa impartaseasca gustul teoriei simpliste  tuturor celor care inca nu-l cunosc. Fiecare participant trece prin cimitir (alt drum nu exista) dar trebuie sa-si invinga propria persoana cu cunostinte  si sa treaca de el cu tact si logica, in caz contrar ramane  impotmolit sau pur si simplu  trece "pe lumea cealalta".

Nota  din cimitir: Studiati, studiati  si iar studiati !!!!
Va urez mult success !!!
Wolf

SP500 28.10.2014

In analizele precedente am presupus o miscare ascedenta dupa un pattern Dyametryc. Am spus ca din cauza inclinatiei ma astept la o confirmare mai dificila, ceea ce se si intampla. Piata a ajuns deja in zona de retragere al valului g din Dyametryc. As putea sa spun ca patternul Dyametryc este deja confirmat.
Miscarea ascendenta a fost presupusa valul (a) din valul B al patternului mai mare in grad. Exista probabilitate ca valul B sa fie divizat si piata sa fie haotica in evolutie.
Weekly Plot


Daily Plot
Succes !

24 octombrie 2014

Partea a-2-a: Tehnica de analiza Neo Wave

In Partea 1 a tehnicii de analiza NeoWave se poate urmari algoritmul unei analize tehnice pas cu pas  si se poate vedea concluzia la care am ajuns dupa acea analiza. Concluzia era ca piata in miscarile urmatoare o sa evolueze ascendent. Daca am compara cu graficele actualizate ale instrumentului financiar Petrol o sa vedem ca evolutia a fost tocmai invers, piata a evoluat descendent. Ce s-a intamplat?  O sa aud si vad destul de multe critici: Analiza nu este buna! NeoWaves este o tehnica slaba! Piata nu are cum sa fie previzionata niciodata! Am gresit undeva! Trebuie urgent sa reanalizez piata!
 
In momentul cand un analist NeoWave ajunge sa inteleaga ceea ce face, ajunge sa inteleaga si mecanismul de functionare a unei piete. Atunci el intelege ca piata trebuie reanalizata si acest fapt nu insemna ca analiza trebuie schimbata in totalitate sau este gresita.
 
Mai jos o sa incerc sa explic cat pot de simplist ca sa se inteleaga care sunt pasii care trebuie urmati in asemenea situatii si cum trebuie abordata problema sau ecuatia data.
 
Sistemul de analiza NeoWave este un sistem complex si pietele financiare la fel sunt sisteme complexe. In momentul cand spun un sistem complex as putea sa spun ca intr-un sistem complex exista situatii complexe - simple si situatii complexe  - complexe. Daca mergem pe logica, rezulta ca piata din situatia in care se afla are mare probabilitate pur si simplu sa treaca la un grad mai inalt de complexitate de la complex - simplu la complex - complex.
 
In aceasta situatie s-au aflat probabil multi dintre voi, cei care citesc acest blog, si de cele mai multe ori pur si simplu ati incercat prin reanalizare sa schimbati alte notatii si analiza in totalitate fara sa va puneti intrebarea: Dar daca este ceva mai complex?  Aici si in primul rand aici, trebuie sa cautati raspuns la situatia data fara a schimba analiza in totalitate, pana nu se verifica daca piata nu-si ridica complexitatea.
 
In cazul de fata o sa incercam sa gasim raspuns la o analiza a instrumentului financiar Petrol, fiind un caz concret. O sa urmarim pe pasi cum este procedeul reanalizarii instrumentului si cum se ridica gradul de complexitate a analizei tehnice NeoWaves.
 
Reanalizarea instrumentului financiar:
 
Pasul 1:  Punctul de inceput al pietei a fost schimbat. Patternul impulsiv din reanalizarea pietii are un nou inceput. Patternul a castigat timp si pret. In graficul 1 se vede cum au fost efectuate schimbarile.
 
Graficul 1
Pasul 2: Verificarea patternului cu noii parametri de inceput. In graficul 2 se vede cum am folosit Fibo ca sa incepem masuratorile.
Graficul 2

Pasul 3: Masurarea valului 3 in pret fata de valul 1. In graficul 3 se poate vedea cum a fost masurat  si proiectat valul 3. Masuratorile ne arata ca valul 3 este 161.8% pret fata de valul 1.
 
Graficul 3
 
Pasul 4:  In graficul 4 se vede cum este masurata retragerea valului 2 fata de valul 1 in pret. Valul 2 a retras destul de putin in pret valul 1. Concluzie: Valului  2 ii lipseste factorul retragerii in pret fata de valul 1, rezulta ca ar trebui sa apara factorul timp mai evidentiat (valul 2 o sa fie mult mai mare in timp fata de valul 1 si o sa fie divizat).
Graficul 4
 
Pasul 5:  In graficul 5 se vede cum a fost masurat timpul valului 2 fata de timpul de formare al valului 1.  Timpul de formare al valului 2 este de 261.8% fata de timpul de formare al valului 1. Valul 2 este o corectie in timp destul de solida, fapt ce acopera lipsa de pret a valului.

Concluzie : Valul 1 si valul 2 pot fi considerate de acelasi grad.
 
Graficul 5

Pasul 6: In acest pas o sa masuram timpul de formare a valului 3 fata de valul 2. Dupa cum se vede din graficul 6,  timpul de formare a valului 3 este mai mare de 33% fapt ce ne spune ca valurile 2 si 3 pot fi de acelasi grad. Daca am fi mai exacti am vedea ca valul 3 este de 61.8% timp din valul 2.
Graficul 6
 
Pasul 7: In acest pas o sa masuram pretul valului 4 fata de valul 3. In graficul 7 se vede cum valul 4 a retars valul 3  aprox. 38.2%  Daca am compara retragerea valului 4 si 2 am observa ca valul 4 a retars valul 3 mai mult decat a retras valul 2 valul 1.
Graficul 7
 
La fel in acest pas in graficul 7_1 o sa fie ilustrat masurarea timpului de formare al valului 4 fata de valul 3. Daca am analiza masuratoarea am vedea ca valul 4 a fost format in 100% timp din valul 3.
Graficul 7_1

Concluzie: Valul 4 si valul 3 pot fi de acelasi grad.

Pasul 8: In acest pas o sa masuram timpul de formare a valului 5 fata de valul 4. Ca valul 4 sa fie de acelasi grad cu valul 5, timpul valului 5 trebuie sa fie de min 33% din timpul de formare a valului 4.

 
Graficul 8
Pasul 9: In graficul 9 se vede cum este masurat pretul valului 5 fata de pretul valului 4.
In cazul dat pretul valului 5 este de 100% pret din valul 4.

 
Graficul 9
Concluzie: Trendul ascendent este un pattern NeoWaves impulsiv care respecta toate regulile de formare dar neconfirmat!

Pasul 10: In graficul 10 este masurat timpul de spargere a liniei de trend 2-4 de actiunea post pattern.
 
Graficul 10
Pasul 11:  In graficul 11 sunt aratate punctele de confirmare ale patternului impulsiv. Linia de trend 2-4 este sparta mai rapid decat timpul de formare al valului 5 si valul 5 este retras in totalitate mai repede decat timpul sau de formare.
Graficul 11
 
Concluzie: Trendul ascendent este un pattern NeoWaves impulsiv care respecta toate regulile de formare si deasemenea este un pattern confirmat de actiunea post pattern!!!
 
Pasul 12:  Miscarea descendenta dupa patternul impulsiv care a confirmat este presupusa a fi un inceput de miscare corectiva. In graficul 12 se vede cum am inceput masuratorile valurilor corective intre ele pentru a stabili gradul valurilor unul fata de altul si comportamentul. 
Valul B este de261.8% timp din timpul de formare a valului A.
 
Graficul 12
Pasul 13:  Masuram pretul valului B fata de valul A. In graficul 13 se vede ca pretul valului B este de aprox 80% din valul A.
 
Graficul 13
 
Pasul 14: Pentru o mai buna intelegere am marcat cu puncte albastre terminarea valurilor.
In graficul 14 se vede cum este masurat timpul valului C fata de valul B.  Valul C este mai mare de 33% din timpul de formare al valului B, daca si pretul respecta minimul de formare al pretului rezulta ca valurile sunt de acelasi grad.


Graficul 14

Pasul 15: In acest pas o sa masuram pretul valului C fata de pretul valului B. Daca o sa urmariti graficul 15 se vede ca pretul valului C este de aprox 61.8% din valul B.
 
Graficul 15
Daca am analiza si  graficul 14 am putea sa spunem ca valul B si C sunt de acelasi grad.
Pasul 16: In graficul 16 se vede cum am masurat timpul valului D fata de valul C.  Dupa cum se vede valul D este un val divizat si este de 261.8% timp fata de valul C.
Graficul 16
 
Pasul 17: In graficul 17 se vede masuratoarea valului D fata de valul C in pret. Valul D este de 85% pret fata de C.  In concluzie analizand  graficele 16 si 17 valurile  C si D sunt de acelasi grad si pot ambele sa fie valurile unui pattern mai mare in grad.
 
Graficul 17

Complexitatea valului D  si felul formarii sale a si facut ca complexitatea analizei tehnice NeoWaves sa creasca la intrumentul financiar Petrol. Miscarea care s-a intamplat dupa este o deformare a patternurilor NeoWaves clasice si apar patternuri noi odata cu dezvoltarea in complexiatate a pietei.  In graficul 17 va atrag atentia asupra patternului care s-a format in valul D, si anume la retragerea ultimului segment din acest val. Ultimul segment a fost retras mai rapid decat formarea lui si piata si-a schimbat directia care pana in acel moment avea toate semnele tehnice si logice ca sa fie ascendenta. Un analist care cunoaste tehnica intelege ca piata creste in complexitate  si ca miscarea corectiva nu este gata.
 
Pasul 18:  In graficul 18 se poate vedea un prim val al cresterii complexitatii. Piata dupa formarea a 4 picioare a continuat cu formarea piciorului nr. 5 si triunghiul analizat in prima parte a analizei a fost invalidat.  Valul E presupus in prima parte a analizei un val al unui Triunghi devine valul E al unui Dyametryc. 
In graficul 18 se vede cum am masurat pretul valului E fata de valul D. Pretul este de aprox. 200%.
Graficul 18
 
Pasul 19: In graficul 19 este masurat timpul valului E fata de valul D. Dupa cum se vede timpul lui E este de 33% din valul D. Valul E nu este obligatoriu ca sa se termine in acesta zona de timp si pret el poate sa continue in ambele directii. Din masuratori deja putem sa tragem concluzia ca valul D si E sunt de acealsi grad. Parametrii minimi sunt indepliniti pe ambele axe atat timp cat si pret.


Graficul 19

Complexitatea patternului corectiv este ridicata de la 5 picioare la 7 picioare !

Pasul 20: In graficul 20 este aratata retragerea valului Major Impulsiv de catre valul Major corectiv. Dupa cum se vede valul corectiv a retras valul Impulsiv pana la nivelul de 50%.

 
Graficul 20
 
Pasul 21: In graficul 21 se vede masuratoarea valului Major Corectiv in timp fata de valul Major Impulsiv. Valul corectiv are timp suficient in care poate sa se dezvolte in timp.
Graficul 21
 
Pasul 22: In graficul 22 se poate vedea finalizarea analizei tehnice NeoWaves cu o previziune logica de dezvoltare a valurilor F si G.
Daca am merge pe logica si dupa contextul in care se afla piata, am putea sa spunem urmatorul lucru: Din cauza ca valul E este foarte agresiv as putea sa spun chiar violent fata de restul valurilor as astepta ca valul F sa fie divizat pentru a opri agresivitatea valului E.
Graficul 22
Din punct de vedere tehnic piata imi arata ca in urmatoarea perioada o sa avem o evolutie descendenta.
Cu toate ca am analizat in prima parte o miscare ascendenta odata ce o piata imi demonstreaza ca complexitatea creste sau o analiza tehnica este gresita ma conformez acestui lucru fara sa ma impun in fata ei.
Va urez mult success !!!
Wolf