30 ianuarie 2015

USD-CAD 30.01.2015

Weekly Plot
Daily Plot
Din analiza de astazi se poate observa o structura  in valul presupus C al zigzagului din valul 5 extins.

In caz ca piata continua miscarea ascendenta si nivelul de pret 1.2850 este atins, toate tranzactiile din piata se inchid.

Piata este extrem de volatila! Daca am studia instrumentul USDCAD in ultimele 9 sesiuni de tranzactionare o sa vedem o miscare de peste 800 de puncte. Aceasta acelerare a miscarii fara consolidari clare nu arata o stabilitate in miscarea care se dezvolta.
Dar....orice se poate intampla intr-o piata. Uraganul care este acum pe pietele valutare misca pietele in valuri foarte mari. Intreabarea este: Cat de stabile?

Succes!

Wolf

28 ianuarie 2015

GBP-USD 28.01.2015

Weekly Plot
Daily Plot
In Daily Plot patternul presupus un Flat sau Triunghi in valul 4 nu-mi este clar. Nu-mi este clar nici daca valul 4 este gata si este inceput deja valul 5 sau valul 4 se afla in formare si urmeaza valul 5. In scurt timp o sa aflam acest aspect important.

Weekly Plot ne arata ca se dezvolta o Impulsiva cu val 1 extins in pozitia valului C al unui Zigzag.

Ce este interesant in aceasta impulsiva? Daca o sa priviti cu mare atentie graficul o sa vedeti ca prin valul 2 si 4 am trasat doua linii de trend pentru a marca un detaliu important pentru cei care invata. Dupa cum se vede una din liniile de trend 2-4 a fost sparta de valul 3 si valul 3 si-a pastrat traiectoria. Aceasta faza se numeste faza "BUMP" si este descrisa in cartea lui Neely. Cei care invata o pot gasi in carte.

Uneori ma gandesc: Cum o carte scrisa acum cativa zeci de ani poate sa-mi explice  un detaliu atat de mic pe un instrument in anul 2014 pe un chart de 4 ore?

Fiecare din voi isi poate da un raspuns si apoi poate sa-si spuna parerea public pe Blog, are sau nu temei aceasta analiza tehnica?

Nota: In acest articol as vrea sa-i spun  d-lui Dan Ionescu LA MULTI ANI!!! Apreciez vointa ta Dan si urmaresc cum te apropii cu pasi lenti dar siguri catre cunoasterea acestei Teorii. Mult succes, sanatate si multa vointa!

Succes!
Wolf

AUD-USD 28.01.2015

Weekly Plot
Daily Plot
Am deschis tranzactionarea Short prin plasarea unui ordin in asteptare de Sell Limit.

Valul X nu este un pattern clar si din acest motiv am pierdut intrarea Short la terminarea valului.

Succes!

Wolf

USD-JPY 28.01.2015

Weekly Plot
Daily Plot
Succes!

Wolf

27 ianuarie 2015

EUR-USD 27.01.2015

Weekly Plot
Daily Plot
Valul 5 la ambele patternuri este in desfasurare. Ma astept sa mai vedem o impingere in jos sub nivelul 1.10 in urmatoarea perioada.

Succes!

Wolf

GOLD 27.01.2015

Weekly Plot
Daily Plot
Aurul pare sa ne arate primele semnale de terminare a Triunghiului Expanding.

Succes !

Wolf

26 ianuarie 2015

USD-JPY 26.01.2015

Weekly Plot
Daily Plot
Analiza de astazi de pe Daily Plot care urmeaza  analizele precedente ne arata ca valul presupus un impuls terminal in valul C se apropie de sfarsit. Valul 5 pare sa fie devizat si la fel sa fie un impuls terminal sau un triunghi. Daca o sa fie asa ma astept la o miscare exploziva dupa terminarea valului C.

Din analiza se mai poate observa ca mentin notatia unui val C al unui triunghi. Patternul mai mare in grad si anume Flat ( Weekly Plot) nu-mi este foarte clar si pot spune ca un triunghi ar mai putea fi posibil.

Tranzactionare:

Orice miscare mai sus de cotatia 119 deschide tranzactionarea LONG.
Am plasat un ordin in asteptare in piata.

Succes!

Wolf



USD-CAD 26.01.2015

Weekly Plot

Daily Plot
In urmatoarele 3 zile ma astept la o corectie mai adanca a miscarii de pe Daily Plot. In caz ca miscarea continua trendul ascendent ma astept ca nivelul de 1.26 sa joace un rol decisiv si sa vedem terminarea valului 5 de pe Daily Plot. 

Tranzactionare:

Mentin orientarea descendenta a tranzactiilor. Am plasat un ordin de Sell Limit putin mai jos de nivelul 1.26.

Succes!

Wolf


23 ianuarie 2015

Corectie Complexa - Combinatie Tripla

In acest post o sa ilustrez o corectiva complexa pe o platforma de tranzactionare pe care o poate verifica oricare din voi.De cele mai multe ori patternurile par diferite  fata de cartea din care invatati dar in esenta sunt aceleasi daca sunt respectate regulile NeoWave.
Toti elevii mei au primit aceasta corectie complexa pentru a o studia si am hotarat sa postez pentru a fi urmarita si de d-voastra cei care urmariti acest Blog. Studiile aprofundate facute de Glenn Neely si cartea scrisa se respecta in toate pietele financiare.

Combinatie Tripla
Zigzag + X + Zigzag + X + Triunghi 

Explicatiile patternului complex:

1. Prima faza corectiva este un Zigzag in care valul C este divizat intr-o impulsiva cu val 1 extins.

2. Valul X care urmeaza dupa prima faza corectiva este un Flat Running. Se observa clar cum este divizat valul B care este si cel mai mare val din pattern. Valul A si C nu se suprapun. Regulile unui Flat Running sunt respectate si este respectat si contextul.

3.Faza doi corectiva este la fel un Zigzag.In valul B al zigzagului se poate observa un Triunghi Contracting in care valul E este lipsa sau foarte mic. Valul C al zigzagului este divizat dar este neclar.Pare sa fie o impulsiva cu val 3 extins in care valul 5 este foarte mic sau lipsa.

4.Valul X care urmeaza dupa faza doi corectiva este  evidentiat intr-un pattern Flat Comun.Se vad foarte bine valurile si relatia dintre ele. Valul C al flatului este divizat intr-un Impuls Terminal, care la prima vedere seamana cu un triunghi.Actiunea pietii dupa terminarea terminalului se poate vedea cu usurinta si corespunde comportamentului pietii dupa un astfel de pattern.

5.Faza trei corectiva este un Triunghi Contracting cu Alternanta Inversa. Alternanta Inversa este din cauza ca valul B este mai mic de 61.8% din valul A. Nu confundati acest triunghi cu Triunghiul Neutral.La sfarsitul unei corectii atat de severe cum este Combinatia Tripla nu poate sa apara un Triunghi Neutral. Triunghiul respecta toate regulie de formare NeoWave, inclusiv si regula valului E, care se termina la 61.8% din cel mai mare si cel mai complex val al triunghiului, valul D.

Dupa cum se vede piata la terminarea patternului complex a reactionat in conformitate cu regulile NeoWave.

In acest post am ilustrat 9 patternuri clare care respecta regulile NeoWave:
- zigzag - 2
- impulsive - 2
- flat - 2
- triunghi - 2
- combinatie tripla - 1

Daca am analiza corectiva complexa am ajunge la concluzia ca o combinatie tripla pe un Monthly Plot ar trebui sa fie compusa din 9-10 patternuri NeoWave.

Respecta regulile!

Succes!

Wolf

AUDUSD 23.01.2015

Weekly Plot
Daily Plot
Din Daily Plot se vede ca valul X  nici nu si-a format o structura clara din cauza volatilitatii mari de pe piata. Puteti compara analiza de astazi cu ultima analiza si o sa fie clar ce se intampla in aceste momente in piata.

Succes!
Wolf

DAX30 23.01.2015

Monthly Plot
Weekly Plot
Daily Plot
Analiza tehnica la intrumentul German Dax30 a fost revizuita.

Dupa cate se vede indicele ne arata ca economia Germaniei "merge foarte bine".
ECB tipareste 1 trilion de EUR ca sa salveze economia Europei si indicele creste vioent. Oare nu este de inteles ca Piata Libera nu mai este Libera? Paradoxal ceea ce o sa va spun, dar NeoWave functioneaza cand este o piata creata din deciziile oamenilor nu de deciziile unor institutii finaciare care au forta de a face orice, oricand si oricat din aceasta piata. Sa nu uitam un aspect: Europa este in criza si o jumatate de glob la fel. Insa America victorioasa se bucura de succesele programului QE. Dar ati uitat un aspect, si anume ca macroeconomia este un sistem complex care functioneaza in stransa legatura intre state.
Ati uitat de la ce a inceput ultima criza? De la o banca.

Analizati singuri situatia.

Nota: Incercati sa notati pe o foaie cate zerouri are 1 trilion ca sa va imaginati corect cifra si sa evaluati corect situatia actuala.

Succes!
Wolf

EUR-USD 23.01.2015

Yearly Plot
Monthly Plot
Weekly Plot
Daily Plot
Macrotrendul la paritatea EURUSD a fost schimbat si analiza tehnica revizuita.

Astept ca trendul foarte violent care se dezvolta pe toate charturile sa se opreasca, apoi sa revizuiesc din nou analiza.

Ce trebuie sa stiti este ca ne aflam intr-o CRIZA. Daca o sa urmariti mai multe instrumente financiare o sa observati: criza rublei rusesti, prabusire a petrolului, intarirea fracului elvetian violent, scadere dramatica a Yen-ului japonez, prabusirea valutei EUR, scadere dramatica a GBP, scadere violenta  a dolarului australian si dolarului canadian, aurul scade si este foarte instabil si toate in acelasi moment.

Dupa cate se observa doar USD se intareste fata de tot si de toti.

Oare de ce? Ati incercat sa raspundeti la aceasta intrebare?

Nota: Am stiut ca EUR o sa se prabuseasca de acum 3 ani de zile doar ca nu m-am asteptat atat de repede.

Va urez mult succes!!!
Wolf

22 ianuarie 2015

USD-CAD 22.01.2015

Yearly Plot
Monthly Plot
Weekly Plot
Daily Plot
Important: Analiza instrumentului USDCAD a fost reanalizata si numaratoarea schimbata. 

Mult succes!

Wolf

19 ianuarie 2015

DAX 19.01.2015

Yearly Plot

Monthly Plot

Weekly Plot

Succes!
Manuela

Tranzactii inchise 19.01.2015

Firma de brokeraj la care aveam deschise tranzactiile prezentate pe acest blog (DAX, SP500) a intrat in insolventa datorita crizei francului elvetian. Consider inchisa tranzactionarea pe cele 2 instrumente.

Manuela