31 martie 2015

AUD-USD 31.03.2015

Weekly Plot
Daily Plot
Miscarea mai jos de nivelul 0.7594 confirma terminarea valului (b).

Succes!

Wolf

EUR-USD 31.03.2015

Weekly Plot
Daily Plot
Valul G divizeaza. Faptul ca valul (b) din diviziunea valului G este de 61.8% din valul (a) creste probabilitatea unui pattern RA.

Succes!

Wolf

USD-JPY 31.03.2015

Weekly Plot
Daily Plot
Valul 1 al valului C este gata si nedivizat. Valul 1 este de gradul unei fluctuatii si face parte dintr-un grup de segmente care urmeaza sa se dezvolte.
Valul 2 este in dezvoltare si probabil sa fie divizat. Prima miscare din valul 2 chiar daca retrage pana la 61.8% din valul 1 este prea mica in timp pentru a putea fi clasata ca grad egal cu valul 1. Daca valul 1 nu este cel extins, valul 2 poate retrage pana la 99%.
Trendul minor pe Daily Plot ramane descendent si neschimbat.


Succes!

Wolf

27 martie 2015

Raport tranzactionare tehnica NeoWave

Raport efectuat 27.03.2015
* Numarul aproximativ al sesiunilor de tranzactionare pe aceasta perioada.
* Volumele de tranzactionare au fost constante fara aplicarea formulelor de cresteri exponentiale.

Nota: Tranzactionarea este manuala fara roboti de tranzactionare. Tranzactiile au fost transparente si pot fi urmarite in continuare pe Blog, aici.

Succes!
Wolf

26 martie 2015

USD-CAD 26.03.2015

Weekly Plot

Daily Plot
Pentru o confirmare finala a noului trend impotriva trendului ascendent nivelul 1.24 trebuie spart.

Asteptam noi date din piata.

Succes!

Wolf

USD-JPY 26.03.2015

Weekly Plot
Daily Plot
Paritatea USDJPY dezvolta un Flat  sever pe Weekly Plot de 4 luni de zile. Consolidarea severa ne poate anunta comportamentul  pietii in viitor. Daca Flatul se confirma, paritatea USDJPY o sa dezvolte un trend de cateva luni de zile ascendent pe termen mediu.

Pe Daily Plot se observa inceputul unei miscari descendente pe termen scurt (tred minor). In analiza tehnica NeoWave acest trend este clasat ca un val C al Flatului care se dezvolta pe Weekly Plot. Ma astept ca trendul minor sa dureze intre 5-6 saptamani pe zona de pret 550 de pipsi.
Am marcat ca val x(1) - extins primul segment din valul C al Flatului mai mare in grad. Se vede ca valul 1 al valului C pare se fie divizat, din acest motiv am presupus ca poate sa fie valul extins al impulsivei C. Mare atentie le segmentatie si la gradele pe care le analizati utilizand analiza NeoWave sau EWA Clasic! Impulsiva presupusa pe Daily Plot nu termina trendul valului C care ar fi un segment al Flatului de pe Weekly Plot, ci este doar parte dintr-un pattern cu o amplitudine mai mare in pret si timp.

Tranzactionare pe termen scurt deschisa in SHORT!

Tranzactionare pe termen mediu si lung  LONG pentru acumulare de pozitii.

Mare atentie la riscurile asumate si nu incalcati Managmentul Riscului!

Nota: Obiectivul minim al unui trader trebuie sa fie o fluctuatie! O fluctuatie in Unitatea de Masura dupa tehnica valurilor este: Timp: 3-14 zile, Pret: 250-300 pipsi (depinde de volatilitate). Nu va lasati parada mirajului profiturilor rapide cu tranzactionari zilnice daca nu stapaniti tehnica de tranzactionare Scalping sau o tehnica foarte bine pusa la punct. In caz contrar reusita este departe de voi, fiindca piata are proprietatea de a-ti dezechilibra emotiile!

Succes!

Wolf

Tranzactionarea cu NeoWave, un concept nou in pietele financiare

NeoWave este o tehnica complexa si o data invatata se pot face previziuni si tranzactionari cu mare precizie. Fiind o tehnica complexa, nu de putine ori au aparut multe controverse din cauza ca traderii neaga faptul ca lucreaza cu probabilitati.

Am atasat grafice cu explicatii clare cum a fost efectuata tranzactionarea instrumentului GOLD.

Weekly Plot
Daily Plot 
Din lectia de astazi vreau sa fie clar ca NeoWave nu tranzactioneaza si nici nu previzioneaza 50-60 de pipsi, ci trenduri! In plus, piata nu este la fel de clara de fiecare data, si in caz ca apar schimbari de situatie,  din cauza ca se lucreaza cu probabilitati, se activeaza Managmentu Riscului care apara capitalul de pierderi. In caz ca exista schimbari de situatii majore sau interventii externe majore si patternurile sunt deformate sau neconfirmate, NeoWave nu activeaza semnalele de intrare in piata. In caz ca schimbarile de situatii apar in timpul tranzactionarii, NeoWave anunta din timp schimbarea de situatie si traderul decide daca ramane in tranzactii sau paraseste tranzactiile.
 
Un factor la fel de important care trebuie inteles este faptul ca nu se poate tranzactiona orice, oricat si oricand. Sunt zone complexe si chiar trenduri pe luni de zile la care NeoWave reactioneaza mai greu din cauza volatilitatii mari. Aceste instruemnte pur si simplu nu sunt tranzactionabile pana la o clarificare a situatiei, fapt care este inteles cu greu de multi traderi care cauta sa tranzactioneze indiferent de situatie.

Probabil ca ati urmarit si citit multe carti in care sunt ilustrate diferite tehnici de tranzactionare cu explicatii de intrare si iesire din piata. Explicatia de astazi are la baza si tranzactionarea LIVE care poate fi urmarita sau care a fost urmarita pas cu pas pe caest Blog. Foarte putini din cei care scriu carti sau fac analize tehnice pe hartie arata LIVE si tranzactionarea instrumentelor care poate fi urmarita de publicul larg.

Pentru a urmari tranzactionarea GOLD pas cu pas nu va ramane decat sa faceti minimul de efort pentru a cauta in analizele saptamane Gold si in sectiunea de tranzactionare.

Nota: Nu vreau sa demonstrez la nimeni nimic, nici sa ma compar cu un alt trader, insa voi sunteti cei care faceti diferenta dintre un analist-trader pe hartie si un trader profesionist. Este timpul sa deschideti ochii, este timpul sa reactionati la realitate si sa evitati informatia de proasta calitate care este nociva! Vine momentul cand fiecare dintre voi se uita la timpul pierdut (ani de zile) fara rezultate din cauza informatiei. Mare Atentie!!!
 
Wolf

GOLD 26.03.2015

Weekly Plot
Daily Plot 
Din analiza tehnica de astazi se poate observa reactia pietii dupa un pattern Dyametryc.

Nota: Dyametrycul este un pattern nou NeoWave! Dyametrycul este o figura care arata starea pietei prezenta si viitoare. Cu acest pattern se pot face previziuni si tranzactionari cu mare acuratete!

Succes!

Wolf

24 martie 2015

Obiectii constructive, nu competitive

Va salut pe toti!
 
Dupa cum observ pe Blog au aparut replici si neplaceri din cauza sutelor de tranzactii pozitive sau din cauza ca unii dintre voi nu stiu sa-si gestioneze emotiile in urma reusitelor sau nereusitelor generate de piata.
 
Analiza tehnica si tranzactionarea este diferita si am spus in nenumarate randuri acest lucru. Probabil ca unii dintre voi tranzactioneaza un singur instrument si au incercat sa copieze tranzactiile fara sa calculeze corect managmentul riscului sau sa cunoasca termenele de asumare a riscului si timpul de gestiune a zonelor de risc. Inainte de a arunca replici, care dupa parerea mea nu sunt decat stari emotionale tranzitorii, ar fi bine sa analizati instrumentele de pe acest Blog si sa comparati reusitele cu nereusitele si dupa sa concluzionati daca este buna sau nu tehnica NeoWave.
 
GOLD - se poate vedea cu cata precizie a fost tranzactionat un pattern dificil cu ajutorul NeoWave. Dupa cum se observa chiar si daca eram in piata cu tranzactii deschise am inchis tranzactiile aproape de zona Zero si apoi dupa confirmare am intrat din nou in piata. Am iesit din piata din cauza zonei de risc care ma putea duce la riscul maxim asumat din cauza timpului de acumulare suficient de mare al tranzactiilor. In final tranzactionarea a fost pozitiva.
Analiza tehnica cu acuratete mare, tranzactionare cu mare acuratete si pozitiva.
 
AUDUSD - intoarcerea unui trend major si prezentarea tranzactiilor pozitive care au fost pe o zona de acumulare de 3 luni si jumatate. Previzionarea  cu mare acuratete de 5-6 luni de zile si tranzactionare pe zone si portiuni la fel pozitive.
Analiza tehnica cu acuratete mare, tranzactionare cu mare acuratete si pozitiva.

USDCAD - doua tranzactionari pe termene scurte, ambele pozitive si cu mare acuratete cu un risc foarte bine calculat. Acum sunt in tranzactionare pe termen lung si chiar daca exista o probabilitate ca sa fiu scos din piata riscul este controlat si nu depaseste riscul asumat.
Analiza tehnica cu acuratete mare, tranzactionare cu mare acuratete si pozitiva.
 
USDJPY- doua tranzactionari pe termen scurt ambele cu mare acuratete si acum acumularea unui trend pe termen lung.
Analiza tehnica cu acuratete mare, tranzactionare cu mare acuratete si pozitiva.
 
GBPUSD- analiza tehnica cu mare precizie si o tranzactionare pe zone de scurta durata din cauza ca managmentul riscului din capitalul de baza nu-mi permitea sa intru in tranzactionari pe termen mai lung.
Analiza tehnica cu acuratete mare, tranzactionare cu mare acuratete si pozitiva.
 
EURUSD - analiza tehnica a intoarcerii de trend si analiza tehnica de desfasurare a trendului pana la nivelul de 1.17. Tranzactionarea pe zone de risc din cadrul trendului. Probabil ca in ultimele 2 luni de zile din cauza unei piete foarte volatile si a schimbarii unui Macro-Trend situatia la acest instrument este dificila de analizat cu NeoWave (poate sunt alte tehnici mai precise)
 
Toate tranzactionarile se pot urmari aici.

In timp de 5 luni de zile de cand este acest Blog deschis pentru un schimb de opinii constructive si pentru a invata NeoWave, eu cred ca sunt suficiente tranzactii desfasurate prin care putem sa analizam daca este tehnica NeoWave buna sau nu. In plus timpul este prea scurt pentru o evaluare deplina a tehnicii si in continuare o sa incerc sa va arat ce insemna sa ai pe un instrument tranzactionat 200-400 de tranzactii pe un trend de 8-9 luni de zile si o miscare de 1000-1500 de pipsi. Pentru acesta demostratie am nevoie de timp suficient in care sa se dezvolte tranzactiile, este logic. Am incercat in aceste 5 luni de zile sa demonstrez tranzactii LIVE in desfasurare si acest factor are nevoie de multa rabdare. Pot sa va spun ca nu tranzactionez 50-60 de pipsi deci o analiza a unei miscari de 100-150 de pipsi care este o simpla fluctuatie nici nu o bag in seama. Aceasta fluctuatie poate face parte din trendul in desfasurare si se poate dezvolta in directia trendului sau poate face parte din corectia trendului si se poate intinde pe o perioada de la cateva zile pana la 2 saptamani.
Replicile aruncate pe acest Blog la nimereala sau din cauza emotiilor nu fac decat sa va adresez o intrebare la cei care le fac. Cati analisti tehnici cunosteti care tranzactioneaza ceea ce analizeaza si o fac si public? Cati analisti tehnici nu sunt pe net care dau nivele oarbe si arata ca fac tranzactii dar sunt pe hartie? Cati analisti sau traderi ati vazut voi pana acum care analizeaza piata si o tranzactioneaza (semnatura digitala) in public, tranzactii care pot fi urmarite pas cu pas in fiecare moment de dezvoltare al pietei indiferent de rezultat pozitiv sau negative? Cunosteti voi acest gen de analisti trader? Daca raspunsul este afirmativ atunci vreau sa vad si tranzactiile sau siteurile acestor analisti sau traderi. Nu pot sa spun ca nu sunt, dar daca voi cunosteti va rog sa-mi aratati si mie. Repet, tranzactii deschise care pot fi urmarite , nu nivele din trecut si tranzactii pe hartii sau pe un fisier de calculator.
 
Tranzactionarea care poate fi urmarita pe acest Blog este un concept nou si este folosit doar de traderii care tranzactioneaza trenduri, nicidecum de cei care cauta 50-60 de pipsi in piata.
Analiza tehnica NeoWave este invatata dupa Glenn Neely dar stilul de tranzactioneare difera si este dupa cum am spus un concept nou.
 
P.S. Sincer ma asteptam la discutii constructive nu competitive pe acest Blog, fiindca competitia este cu piata! In loc sa cautati ce este gresit la Wolf mai bine ati incerca sa va disciplinati si sa va stapaniti emotiile.

P.S.2 Tranzactionarea are reusite si nereusite si ambele fac parte din procesul care continua pe termen lung, dar cel care iti arata daca ai castigat sau ai pierdut este Managmetul Riscului.
Managmentul Riscului  gestioneaza atat situatiile dificile cat si cele favorabile!

Succes!
Wolf

23 martie 2015

EUR-USD 23.03.2015

Monthly PLot
Weekly Plot
Daily Plot
Volatilitatea zilei de miercuri 18.03.2015 a reusit sa faca multe vicime pe piata Forex. Exact ceea ce asteptam s-a intamplat, dar un pic mai tarziu. Aceasta este cauza pentru care am iesit acum 3 saptamani din tranzactii pe acest instrument. Un trend cand ajunge la final este foarte volatil si in plus eu nu tranzactionez lumanari ci trenduri. (ceea ce am subliniat de multe ori dar multi nu inteleg acest aspect).
Fluctuatia de miercuri a reusit in cateva ore sa miste piata cu 463 de pipsi si a intors o miscare de 8 zile. Stiu ca este greu de inteles de multe ori de ce se intampla aceste lucruri dar din experienta pot sa spun ca acesta este caracterul datei de 18.03. si al partitatii EURUSD cand se afla in trenduri mari descendente care ajung la final si sunt presate.

Greu de presupus miscarea pentru urmatoarele zile dar daca piata mentine timp de o saptamana miscarea ascendenta si depaseste nivelul de 1.1375 rezulta ca Trendul Major este gata.
Ceea ce imi este greu acum sa spun este: divizeaza acest val presupsus G sau nu? Felul cum o sa se comporte piata in urmatoarele 10-15 zile o sa ne faca sa intelegem ce se intampla cu trendul.

Nota: O piata in miscarea si care mai are si trenduri "alergatoare" (volatile) este foarte greu de analizat si de compactat valurile intr-un pattern NeoWave. Dar in momentul cand piata se apropie de nivele critice devine previzibila si poate fi tranzactionata. O tranzactionare NeoWave nu inseamna o intrare pe 2-3 lumanari sau 2-3 zile ci intrari pe saptamani si luni de zile. Din acest motiv trebuie cu multa rabdare asteptate momentele critice ale unei piete care se afla in miscare continua.

Nota 2: Cei care au o experienta mai mare de 5 ani calendaristici in piata isi aduc bine aminte data de 18.03.2009, ziua cand piata EURUSD  in presiune dupa criza financiara a raspuns cu o volatilitate similara cu cea de miercuri 18.03.2015. Eu am memorat acea zi pentru toata viata si cei 5 ani calendaristici nu au reusit sa ma faca sa uit niciodata ce inseamna volatilitate si locul unde este probabil sa apara. :)
 
Tind sa cred ca cei care comentau ca NeoWave nu este o tehnica pe "placul lor" au reusit sa evite ziua de 18.03.2015 si mai au conturile de tranzactionare valabile!

Succes!

Wolf

GBP-USD 23.03.2015

Weekly Plot
Daily Plot
Spargerea nivelului 1.5542 in maxim 2 saptamani ne confirma terminarea patternului Dyametryc de pe Weekly Plot si o oprire sau intoarcere a Trendului Major.

Tranzactionarea pe termen sucrt extrem de periculoasa PIATA VOLATILA!

Nota: Probabil ca miercuri 18.03.2015 miscarea de 500 de puncte o sa ramana mult in memoria traderilor de lumari japoneze! Ar fi bine sa invete urmatorul lucru din aceasta situatie: pe final trendurile au comportament foarte volatil!

Nota2: Pentru a intelege la nivel general ce inseamna o volatilitate la o intoarcere de trend a instrumentului GBPUSD putei urmari perioada 9.05.2013-2.08.2013, intoarcerea penultimului Dyametryc care este un Trend Major. Dar pentru a intelege ca uneori trebuie sa ai rabdare si sa te abtii de la o tranzactionare pana se clarifica situatia, urmariti zona 29.05.2013-9.07.2013. In aceasta zona au fost cele mai multe vicime ale  ,, succesului lumanarilor japoneze,, si a celor care ,, analizeaza,, o piata fara sa intelega ce insemna context, pattern sau intoarcere de trend. Cei care pur si simplu cauta zi de zi o tranzactie ,, norocoasa,, si nu au nici cea mai mica orientare in ceea ce fac!

Succes!

Wolf

USD-JPY 23.03.2015

Weekly Plot
Daily Plot
Patternul corectiv de pe Weekly Plot nu-mi este foarte clar. Trendul ramane ascendent cu toate ca exista probabilitatea unei corectii mai adanca.

Tranzactionarea pe termen lung deschisa in Long !

Succes!

Wolf

GOLD 23.03.2015

Weekly Plot
Daily Plot 
Pentru a fi terminat si confirmat patternul Dyametryc de pe Daily Plot nivelul 1222 trebuie spart. Daca spargerea o sa fie in maxim o saptamana fara sa mai vedem o corectie adanca inainte, atunci valul C de pe Weekly Plot este gata. In caz ca piata sparge nivelul 1222 dar spargerea este mai lenta de 2 saptamani atunci avem mare probabilitate ca valul C de pe Weekly Plot sa fie o corectie mult mai complexa si sa vedem o continuare a miscarii descendente.

Nota: NeoWave este tehnica care analizeaza trenduri nu lumanri japoneze. Cei care analizeaza pe valuri dar tranzactioneaza lumanari, dupa parerea mea nu fac bine nici un fel de analiza si tranzactionarea pozitiva este foarte departe de ei!

Succes!

Wolf

USD-CAD 23.03.2015

Weekly Plot
Daily Plot
Pentru o situatie mai clara astept sa fie retras valul 5 al patternului presupus impulsiv.

Succes!

Wolf

AUD-USD 23.03.2015

Weekly Plot
Daily Plot
Paritatea AUDUSD incepe o intoarcere de Trend Major.

Tranzactionare pe termen scurt periculoasa!

Nota: Nu incurcati tranzactionarea pe trenduri cu tranzactionarea pe 2-3 lumanari pe H1, fiindca este o foarte mare diferenta!

Succes!

Wolf

17 martie 2015

EUR-USD previziune 11.11.2011

Yearly Plot 11.11.2011
Yearly Plot 17.03.2015
Pe la sf anului 2011 am analizat moneda EUR cu tehnica NeoWave. Analiza este simplista si o pot face chiar si cei care au cunstinte primare NeoWave.
Am postat aceasta analiza fara o intentie de a compara cu alte tehnici sau de a aduce noi controverse pe acest Blog si discutii inutile. Ceea ce vreau sa relatez este faptul ca cu NeoWave se pot face previziuni pe ani de zile si dupa cum se poate observa cu mare acuratete.

Moneda EURO si-a schimbat Macrotrendul de 10 ani si este probabil sa-si schimbe si Macrotrendul pe 30 de ani. Macrotrendul pentru urmatorii 3-4 ani este descendent.

Yearly Plot
Succes!

Wolf

16 martie 2015

GBP-USD 16.03.2015




Previziune in data de 30.07.2014

Monthly Plot
Weekly Plot
Daily Plot
Nota1: Dupa cum se vede mai sus cu NeoWave a fost facuta previziunea in data de 30.07.2014 piata se afla la nivelul de 1.6779. Previziunea a fost pana la 1.4850. Piata a ajuns pana la 1.4700. La fel din grafic se poate vedea si inclinatia trendului.
Acuratete previzionare 95%.

Nota2: A fost pe Blog un comentariu legat de Dyametryce, dupa cum se vede la acest instrument ele persista de cativa ani de zile. Cu aceste patternuri am reusit sa previzionez piata instrumentului GBPUSD ani de zile cu mare precizie. Uneori aceste patternuri ma pun  pe ganduri ...

Succes!

Wolf

USD-CAD 16.03.2015

Weekly Plot
Daily Plot
Succes!

Wolf

EUR-USD 16.03.2015

Weekly Plot
Daily Plot
Succes!

Wolf

GOLD 16.03.2015

Weekly Plot
Daily Plot
Succes!

Wolf

USD-JPY 16.03.2015

Weekly Plot 
Daily Plot
Succes!

Wolf

AUD-USD 16.03.2015

Weekly Plot
Daily Plot
Succes!

Wolf

10 martie 2015

USD-JPY 10.03.2015

Weekly Plot
Daily Plot 
Corectiva marcata pe Weekly Plot cu d or 4 nu cred ca este gata. Am nevoie de mai multe date pentru a intelege corectia. Pe Daily Plot la fel nu este foarte clar ceea ce se dezvolta.

Nota: Chiar daca piata imi continua logica pe Weekly Plot (se poate vedea istoricul instrumentului) si imi copiaza miscarea, nu intru in euforie asa cum o fac multi dintre voi, ci  sunt atent la confirmarile patternului. Daca confirmarile nu sunt, analizez cu rabdare asteptand mai multe date. Daca urmatiti in istoric analiza acestui intrument o sa vedeti o miscare de 13 saptamani (corectiva) care probabil nu este gata. Apare intrebarea: Cate lumanari sunt in aceste 13 saptamani sau cate emotii de sus jos zilnice au trecut pe toata aceasta perioada? Cei care au vointa si vor cu adevarat sa invete ceva din aceasta piata ar trebui sa lucreze asupra sindromului  "dreptatii",  sa uite de lumanarile japoneze si de miscarile sus jos zilnice care pur si simplu hipnotizeaza!

Succes!
Wolf