GBP-USD este in valul C, de tip impulsiv, al unui Zig-Zag.
In valul C sunt formate valurile 1 si 2, valul curent fiind valul impulsiv 3.
Am continuat planul de tranzactionare, asa cum l-am stabilit la inceput: vand de 2 ori pe saptamana 0.1 lots.
Lista tranzactiilor este urmatoarea:
Mult succes!
Manuela
In valul C sunt formate valurile 1 si 2, valul curent fiind valul impulsiv 3.
Weekly Plot 04.01.2014 |
Lista tranzactiilor este urmatoarea:
Mult succes!
Manuela
Buna.
RăspundețiȘtergereFelicitari pentru blog si ca impartasesti si cu altii.Ce fel de Money Management folosesti ? Nu ii riscanta piramidarea in pierdere fara SL ?
O zi buna.
Buna Dinu, multumim pentru aprecieri.
RăspundețiȘtergereAtat timp cat suma pe care o risc per instrument nu este depasita, eu continui cu planul de tranzactionare stabilit la inceput: adaugarea de pozitii, indiferent daca cele precedente sunt pe plus sau minus. Cazul in care tranzactiile sunt pe minus, toate sau doar o parte, este cazul care, desi pare cel mai rau, este in realitate cazul cel mai favorabil. De ce? pentru ca adaugand noi tranzactii nu fac decat sa cumpar sau sa vand la un pret mai bun, astfel incat media artimetica a tranzactiilor este din ce in ce mai buna raportata la profitul viitor. Poti sa urmaresti tranzactionarea AUD-USD explicata de-a lungul mai multor articole.
Pe de alta parte, SL exista la fiecare tranzactie pe care o fac. Doar ca este inclus in pret, nu este un nivel fix, nu este un SL explicit, nu este per tranzactie ci per instrument de tranzactionare. El depinde de suma pe care o risc.
Buna Manuela,
RăspundețiȘtergereMandru nevoie mare, mi-am permis sa atasez si eu o lista cu tranzactii in desfasurare.
http://vvcap.net/db/e7BEwmz5Qy6_QK496KMn.htp
Iti multumesc Manuela si Iulian pentru faptul ca sunte-ti alaturi de mine si ma invatati.
Cu respect,
Buna Dan si felicitari pentru ca inveti.
RăspundețiȘtergereTranzactiile pe care le-ai facut sunt foarte bune, insa 1 lot per tranzactie este foarte mult, si aici gresesti. Nu se intra in piata atat de agresiv. Gandeste-te ca valul 2 al structurii impulsive ar fi fost mult mai adanc si profitul de acum ar fi fost pierdere.
Sper deasemenea ca tranzactionezi pe cont demo. In timp ce inveti folosesti doar cont demo si asta este FOARTE IMPORTANT.
Buna Manuela,
RăspundețiȘtergereAsa este tranzactionez deocamdata pe DEMO. Anul asta ma gandesc sa incep cu o suma mica eventual 1000 ron pentru inceput pe real. In fine la momentul potrivit o sa te intreb.
referitor la SL GbpUsd, am gandit asa:
SL -ul imaginar l-am pus in spatele valului c din flat. In total am intrat cu 3 lot favorizand aproximativ 5000 usd pierdere cea ce insemna 5 % din cont ( contul fiind de 100 000 usd ).
Acum cred ca te referi la faptul ca SL-ul trebuia pus in spatele valului 1, si daca cele 3 loturi erau pe minus, nu se mai respecta Money Managementul de 5 %.
SL-ul la usd jpy l-am pus in spatele valului ( c or 3 ) intrand cu un singur lot. Daca este pe minus tranzactia o sa fie pierdere 1700 usd cea ce se incadreaza in marja de 5 %.
Mai am de lucrat la partea cu MM.
Cu respect,
Dan, ai aplicat corect MM, asta daca ai gandit dinainte ca vei intra cu 2-3 loturi si ca pierderea va fi de 5%-10% din cont. Insa chiar si asa, era mai bine daca loturile nu insemnau doar 3 tranzactii, ci 30, adica ai fi intrat cu o cantitate de 10 ori mai mica per tranzactie.
RăspundețiȘtergereOricum, felicitari pentru contul DEMO. Ai inteles ca ordinea este sa inveti, apoi sa tranzactionezi. Undeva la mijloc sta contul DEMO pe care insa sa nu-l abandonezi in favoarea celui real, decat atunci cand ai invatat suficient.
Manuela,
RăspundețiȘtergereCum se calculeaza riscul pe care ti-l asumi in fiecare tranzactie ?, cu cate loturi trebuie sa intri ? ( in functie de balanta contului ), cati bani trebuie sa ai in cont pentru un incepator ? etc.....
Cu respect,
Dan, intrebarile tale vor face subiectul unui articol, pentru ca MM este la fel de importanta ca si intelegerea teoriei.
RăspundețiȘtergereInsa, ca regula generala riscul este calculat per instrument, si nu pentru fiecare tranzactie si este intre 5%-10% din cont.
Manuela, deja mai facut curios. Eu imi calculam riscul in functie de tranzactie, dar acum auzind de la tine, ca se calculeaza per instrument, deja sunt depasit. In limita timpului tau, eu unul astept cu mare interes dezbaterea acestui subiect.
RăspundețiȘtergereCu respect,
Dan, toate tranzactiile pe care le-am facut si pe care le poti urmari pe blog au riscul definit.
RăspundețiȘtergereRiscul este per instrument, pe fiecare pereche valutara sau indice pe care il tranzactionez la un moment dat.
Scriam la AUD-USD ca am alocat tranzactionarii acestui instrument 5.000 usd, suma care atunci reprezenta 10% din cont. Insa nu a fost o singura tranzactie, ci 34.
Atunci cand tranzactionez, ma gandesc la cum va evolua piata si daca zona de pret in care mi-am plasat tranzactiile este o zona sigura. Nu ma gandesc la fiecare tranzactie in parte, ci la toate tranzactiile deopotriva, care, ca risc nu trebuie sa depaseasca suma pe care am alocat-o la inceput.
Manuela,
RăspundețiȘtergereGata am inteles. In functie de contextul pietei tu aloci o suma reprezentand 5 - 10 % din cont. Apoi initiezi tranzactii, cat mai multe la numar ( cate 2 tranzactii pe saptamana, asta daca te lasa piata ), iar suma lor, daca ar fi sa fie pe minus nu trebuie sa depaseasca 5 - 10 % din cont ( per instrument - pereche valutara ). Sper ca am inteles.
Ei bine cum procedezi atunci cand piata iti ofera si alte posibilitati ? Si anume esti nevoita sa intri in paralel pe mai multe instrumente ? De exe: pe eurusd, usdjpy si usdcad. Probabil scazi volumul ?( si aici ma refer la loturi, adica nu mai intri cu 0.10 loturi, ci probabil vei intra cu 0.05 lot ).
Cu respect,
Fiecarui instrument pe care il tranzactionez il aloc o suma de risc. Daca tranzactionez 3 instrumente in acelasi timp si fiecarui instrument ii aloc 10% atunci per total am un risc de 30%.
RăspundețiȘtergere