21 noiembrie 2014

NeoWave Patterns: Dyametric

Structura de tip dyametric este o structura corectiva alcatuita din 7 valuri, corective la randul lor.
Ulterior scrierii cartii, Neely descopera atat triunghiul neutral cat si dyametricul.
 
Ca regula generala pentru dyametric: cele mai multe valuri tind sa fie egale in timp, nu insa si in pret.
 
Primul tip de dyametric pe care il descopera Neely este un dyametric cu forma de "papion". Piata incepe un triunghi contracting, care insa nu confirma valul e devenind mai mare decat valul d. Apoi, valului e ii urmeaza un val f mai mare decat e si un val g mai mare decat f, cu alte cuvinte, ceea ce la inceput pare un triunghi contracting, se termina ca un triunghi expanding.
 
Un dyametric de acest tip a fost intalnit la:
 
AUD-USD Dyametric

USD-JPY Dyametric
 
Un al doilea tip de dyametric este "inversul" primului, adica ceea ce la inceput pare un triunghi expanding se termina ca un triunghi contracting.
 
EUR-USD Dyametric
 
Acestea sunt cele mai des intalnite forme de dyametric.
 
Urmariti cu atentie analizele tehnice ale instrumentelor financiare analizate pe acest blog. Deoarece piata devine din ce in ce mai complexa, structurile de tip dyametric apar din ce in ce mai des.

Completez articolul cu raspunsul pe care Iulian l-a dat, intrebat fiind pe acest blog, despre structura de tip dyametric.

Un Dyametryc se formeaza atunci cand regulile NeoWave de formare a unui pattern sunt incalcate. Un exemplu simplu este o corectie dublu flat, cred ca este si cel mai usor de inteles. Cand incepe sa se formeze corectia si deja se vede primul flat, adica prima faza corectiva dar unele reguli sunt incalcate,  cum ar fi valul C este mai mic in timp decat A, valul B nu este suficient de mare fata de valul A, valul A se comporta agresiv in loc de un comportament mai lent (asa este caracterul valului A in flat), atunci acestea sunt primele semnale ca se formeaza un Dyametric. O corectie de dublu flat are in componenta sa 7 segmente, abc-x-abc, un dyametryc la fel are 7 segmente abcdefg.

In concluzie un Dyametryc nu este altceva decat un pattern deformat care incalca pe anumite portiuni regulile de formare a unui pattern.
Un dyametryc se poate forma deasemenea si din cauza mai multor patternuri deformate, din acest motiv el poate aparea in pozitia multor valuri. In esenta un Dyametryc este un pattern corectiv, deci unde poate sa apara corectii acolo pot aparea si Dyametrycele.

Comportamentul unui Dyametryc este extrem de vast, dar cel mai simplu il depistezi cand stii deja regulile de formare ale patternurilor NeoWave si stii sa le si aplici pe grafice, fiindca in acel moment observi formarea lui.

 
 
Mult succes!
Manuela

 

3 comentarii:

  1. Manuela,
    Multumesc, toata stima.

    Seara placuta,

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna ziua,
    am si eu cateva intrebari la care v-as ruga sa ma ajutati:
    1. dyametricul poate apare intr-un val c sau X3 ?
    2. ce fel de miscare trebuie sa aiba loc pentru a il confirma ?
    3. la un dyametric papion inteleg ca miscarea de contractare de la inceput trebuie inteleasa ca o miscare" puternica" ,apoi miscarea expading din a doua parte ca o miscare "slaba" -deci deduc faptul ca la terminarea lui voi avea o miscare "puternica"=pattern flat,triunghi contract ?
    Multumesc Remus.

    RăspundețiȘtergere
  3. 1. Dyametricul poate sa apara atunci cand valurile sunt corective. Insa nu poate sa apara intr-un x3, x3 fiind un val impulsiv.
    Intr-o impulsiva, dyametricul poate sa apara in valul 5. Dar doar atunci cand, asa cum am mai raspuns in repetate randuri pe acest blog, trendul este la sfarsit.
    2. Ultimul val trebuie retras intr-un timp mai scurt formarii.
    3. Dupa un dyametric miscarea poate fi atat puternica cat si slaba.

    RăspundețiȘtergere