19 noiembrie 2014

USD-JPY 19.11.2014

Monthly Plot

Weekly Plot


Daily Plot

Mult succes!
Wolf

5 comentarii:

  1. Buna Manuela,
    Iulian a facut o numerotare la weekly plot de tipul a? , b?, c? si se intreaba daca este un pattern impulsiv sau corectiv.
    Daca valul b l-am nota cu 2 si am presupune ca face parte dintr-un impuls, atunci nu ne da voie regula timpului care spune: " Valurile 2 si 4 nu pot fi cele mai mici in timp raportate la 1 si 3, respectiv la 3 si 5. Insa, sunt cazuri in care valul 2 este mai mare sau egal in timp decat 1, dar mai mic in timp decat 3 " si rezulta de aici ca in cazul nostru valul presupus 2 este mai mic in timp decat valul 1. Daca valul 2 este mai mic in timp decat valul 1 atunci structura nu va fi impulsiva.
    Intrebare: Iulian de ce mai i-a in calcul si o posibila structura impulsiva daca valul 2 nu respecta regula timpului ?
    Acum sa vedem daca structura poate fi corectiva. Din ce am citit eu in cartea lui Neely, el spune asa.
    Niciodata valul b nu poate fi mai mic decat valul a, valul b poate fi n * 161.8 % sau n * 61.8 % sau mai putin. In cazul nostru valul b este mai mic in timp decat valul a si deci rezulta ca nici structura corectiva nu poate fi.
    Intrebare: Daca nici impuls si nici corectie nu este, atunci ce structura poate fi ?

    Cu respect,
    Dan

    RăspundețiȘtergere
  2. Dan,
    sa ne uitam un pic mai sus de Weekly Plot si anume pe Monthly Plot. Ce observam? Ca pe Monthly Plot suntem intr-un val C al unui zigz-zag. Valul C al unui zig-zag este o structura impulsiva (5-3-5). Insa, structurile impulsive sunt de doua feluri: structurile impulsive directionale si structuri impulsive terminale. In valul C al unui zig-zag poate sa fie atat o structura impulsiva directionala, cat si terminala.
    Structurile impulsive terminale sunt de forma 3-3-3-3-3. Asadar, este normal ca pe Weekly Plot sa ne asteptam ori la o structura impulsiva (daca valul C va fi un impuls directional) ori la un val corectiv, daca el va fi valul 1 dintr-o structura impulsiva, dar de tip terminal ale carei valuri sunt corective.

    Mai departe, daca am considera valul b ca un val 2 si valul c ca un val 3, sigur am gresi. Pentru ca asa cum bine ai observat timpul valului 2 nu poate sa fie mai mic decat timpul valului 1 si al valului 3 intr-un impuls directional. Atentie insa, aceasta regula este valabila intr-un impuls de tip directional. Intr-un impuls terminal valul 2 poate sa fie mai mic in timp decat valul 1 si decat valul 3!

    Daca structura poate sa fie corectiva? Sigur ca poate! Desi timpul valului b este mai mic decat al valului a si c. Regula de timp intr-un triunghi spune ca valul b poate sa fie mai mic in timp decat valul a atata timp cat este mai mic si in pret. Cum intr-un triunghi, pe de alta parte, timpul valului c trebuie sa fie mai mare decat timpul valului a, daca am un val b care este mai mic in timp decat a atunci el este mai mic in timp si decat c. Asadar se poate sa avem si o structura corectiva!

    Acum, Neely nu spune ca valul b nu poate sa fie mai mic in timp decat a. Mai mult n*61,8% inseamna n*0.618 caz in care este mai mic decat n.

    Asadar Dan, revenind, structura care se formeaza acum poate sa fie sau corectiva sau impulsiva. Logica permite ambele variante fara a se incalca vreo regula.

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna Manuela,
    Ce inseamna " n " ? Cui i se atribuie valoarea n ? Valului a ? sau valului b ?

    Cu respect,

    RăspundețiȘtergere
  4. Dan, tu mi-ai scris "Niciodata valul b nu poate fi mai mic decat valul a, valul b poate fi n * 161.8 % sau n * 61.8 % sau mai putin". De aici eu ma gandesc ca "n" este timpul valului a.

    RăspundețiȘtergere