23 martie 2015

EUR-USD 23.03.2015

Monthly PLot
Weekly Plot
Daily Plot
Volatilitatea zilei de miercuri 18.03.2015 a reusit sa faca multe vicime pe piata Forex. Exact ceea ce asteptam s-a intamplat, dar un pic mai tarziu. Aceasta este cauza pentru care am iesit acum 3 saptamani din tranzactii pe acest instrument. Un trend cand ajunge la final este foarte volatil si in plus eu nu tranzactionez lumanari ci trenduri. (ceea ce am subliniat de multe ori dar multi nu inteleg acest aspect).
Fluctuatia de miercuri a reusit in cateva ore sa miste piata cu 463 de pipsi si a intors o miscare de 8 zile. Stiu ca este greu de inteles de multe ori de ce se intampla aceste lucruri dar din experienta pot sa spun ca acesta este caracterul datei de 18.03. si al partitatii EURUSD cand se afla in trenduri mari descendente care ajung la final si sunt presate.

Greu de presupus miscarea pentru urmatoarele zile dar daca piata mentine timp de o saptamana miscarea ascendenta si depaseste nivelul de 1.1375 rezulta ca Trendul Major este gata.
Ceea ce imi este greu acum sa spun este: divizeaza acest val presupsus G sau nu? Felul cum o sa se comporte piata in urmatoarele 10-15 zile o sa ne faca sa intelegem ce se intampla cu trendul.

Nota: O piata in miscarea si care mai are si trenduri "alergatoare" (volatile) este foarte greu de analizat si de compactat valurile intr-un pattern NeoWave. Dar in momentul cand piata se apropie de nivele critice devine previzibila si poate fi tranzactionata. O tranzactionare NeoWave nu inseamna o intrare pe 2-3 lumanari sau 2-3 zile ci intrari pe saptamani si luni de zile. Din acest motiv trebuie cu multa rabdare asteptate momentele critice ale unei piete care se afla in miscare continua.

Nota 2: Cei care au o experienta mai mare de 5 ani calendaristici in piata isi aduc bine aminte data de 18.03.2009, ziua cand piata EURUSD  in presiune dupa criza financiara a raspuns cu o volatilitate similara cu cea de miercuri 18.03.2015. Eu am memorat acea zi pentru toata viata si cei 5 ani calendaristici nu au reusit sa ma faca sa uit niciodata ce inseamna volatilitate si locul unde este probabil sa apara. :)
 
Tind sa cred ca cei care comentau ca NeoWave nu este o tehnica pe "placul lor" au reusit sa evite ziua de 18.03.2015 si mai au conturile de tranzactionare valabile!

Succes!

Wolf

14 comentarii:

  1. Salut Iulian,
    O mica obiectie atunci cand am aruncat un ochi la Daily Plot. Valul f retrage doar 23.6 % valul e si asta inseamna ca se incalca regula de proportionalitate. Un val ca sa faca parte din acelasi patern trebuie sa retraga 33 % ( in timp si pret ) valul adiacent.

    Cu respect,

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Precizez ca tu vb de MP si nu de DP cand vb de valul F.
      Da stiu ca retragerile sunt mici si de valul B si de valul D si de valul F si asta din cauza ca este un pattern in interior Running. Practic este un val in care diviziunile se vad foarte slab.

      Succes!

      Wolf

      Ștergere
    2. Da vb de Monthly Plot nu am fost atent. Daca aceste diviziuni incalca regula de proportionalitate, totusi le luam in considerare ?. Exista o exceptie de la regula ?
      Sper ca nu supara intrebarea, dar eu vreau sa invat.

      Cu respect,

      Ștergere
    3. Dan, daca 2 valuri nu sunt proportionale nici in timp, nici in pret, atunci ele NU pot face parte din acelasi grup. Daca insa doar o regula de proportionalitate este incalcata (si in general este regula similaritatii de pret) ESTE POSIBIL ca cele 2 valuri adiacente sa apartina aceleasi structuri. Gandeste-te la Zig-Zag unde, una dintre conditii este ca valul B sa retraga cel putin 1% din valul A. Aici, regula similaritatii de pret este incalcata. Insa, regula similaritatii de timp ramane valabila.

      Ștergere
    4. Atunci si paternul este POSIBIL sa fie Dyametric ? Valul D la fel retrage mai putin de 33 % in pret. El poate face parte din acelasi patern ?

      Cu respect,

      Ștergere
    5. Dan atasez mai jos un link cu un grafic al carui autor este Neely

      https://www.neowave.com/images/3745MONEURO.PDF

      Din analiza se vede clar un zigzag unde valul B este o corectie running care incalca regula de pret. Chiar si asa valul B face parte din acelasi pattern cu restul valurior.

      Succes!

      Ștergere
  2. AC te rog sa fii decent si sa te incadrezi in tematica Blogului in caz ca ai alte comentarii le poti scrie la tine pe Blog , te rog ...

    Mersi

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Relaxeaza-te, toate articolele tale de referinta vor fi folosite pe blogul meu pentru a-ti pune n valoare calitatile si pentru a-i in pune in garda pe cei care ajung pe aici la ce se pot astepta.

      Ștergere
  3. Eu cred ca cei care au cercetat psihologia tradingului cand au anuntat ca Dopamina iti invadeaza creierul si devii euforic nu au dat gres. Prin toate criticele tale si prin demostratii cat esti de bun si cat de bine ai analizat o piata si prin comentarii cu critici la cat sunt toti de slabi si tu de puternic pe toate blogurile care le cunsosti nu faci decat sa fii un exemplu viu al Dopaminei. Faptul ca o sa postezi tu pe tot internetul sau la tine pe Blog ce poate face unul si altul o sa ma faca sa inteleg cat de mult timp actioneaza la creier Dopamina, deci o sa fac un studiu pe viu, fiindca exista cobai.
    Inteleg ca Dopamina te destabilizeaza emotional dar ce te face sa fii atat de euforic daca tranzactiile tale sunt doar pe hartie? Aici cred ca este o afectiune mai serioasa care are nevoie de analize suplimentare.
    Innainte de a alerga de pe un Blog pe altul cum faci de obicei si a critica sau a lauda pe cineva mai bine ai invata mai intai sa faci o analiza a lucrurilor din jurul tau si ai invata sa fii decent.
    Dupa cum vezi eu nu am venit in curte straina nici sa laud nici sa critic si chiar si in momentul unei reusite stiu sa-mi stapanesc emotiile fara sa las Dopamina sa-mi controleze situatia.
    Esti prea slab pentru piata AC si daca o sa continui in stilul asta o sa te autopedepsesti singur intr-o zi sau o sa te pedepseasca piata, daca totusi esti un participant( ceea ce eu ma indoiesc ca nu mi-ai demonstrat cu nimic acest fapt). Dupa felul cum analizezi tu un grafic nu cred ca pot sa-i spun o analiza tehnica.
    Mai jos am atasat si adresa lui AC sa ca evaluati singuri cum arata o analiza tehnica a celui care striga in gura mare:

    http://romanianuda.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  4. La 1.135 pe eur/usd a cazut piata vreo 150 pipsii si noi vedeam corectii/intoarceri de trend in piata Iuliane ....hai sa fim seriosii...am schimbat numaratoarea valurilor ca nu mai corespundea cu realitatea...ti-am scris atunci si te-ai suparat iar pe tine si pe analize .
    Alex.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Alex, cred ca am raspuns si atunci, insa reiau si nu este nici o suparare :).
      Sunt zone de pret in care piata are o mare probabilitate de intoarcere, conform teoriei. Insa, una este existenta probabila a unei zone, alta este confirmarea zonei ca zona de intoarcere. Faptul ca acea zona nu a fost confirmata, a facut sa nu tranzactionez.

      Si, nu s-a suparat nimeni pe nimeni. Pe analize in nici un caz. :)
      Insa, ceea ce este deranjant, Alex, este ca uneori dialogul civilizat lipseste si lasa locul unor polemici care nu isi au sensul.

      Ștergere
    2. Alex pe acest Blog se analizeaza trenduri si nu fluctuatii!

      Internetul este plin de analize tehnice pe fluctuatii ...

      Succes!

      Ștergere
  5. Dan pentru a vedea cat de complexa poate fi analiza NeoWave in situatii in care piata este influientata atasaz un nou grafic al lui Neely

    https://www.neowave.com/images/3528DCSNP.PDF

    Din analiza se observa ca unele corectii pot fi foarte complexe si diferite de cele scrise in carte. In cazul de fata Neely noteaza inceputul unei corectii cu un Triunghi.
    Atentie cum este foarmat acest Triunghi, care este inclinatia lui si cum este valul E din el.
    Piata este intr-o continua schimbare si foarte multe s-au schimbat fata de anii cand a fost scrisa cartea.

    Succes!

    RăspundețiȘtergere