15 mai 2015

AUD-USD: De ce am schimbat numerotarea pe WP?

Sa ne amintim ca paritatea AUD-USD a avut pe Weekly Plot o miscare descendenta incepand din septembrie 2014 si pana in aprilie 2015. Aceasta miscarea descendenta reprezinta valul G al dyametricului de grad mai mare. (format pe Monthly Plot).


AUD-USD Corectie dubla

Structura corectiva dezvoltata pana in momentul invalidarii a fost o corectie dubla cu un zig-zag in prima faza corectiva. Cea de-a doua faza corectiva, presupusa un flat sau un zig-zag, nu a reusit sa se formeze. De ce?
 
Regula spune ca intr-o corectie dubla cea de-a doua faza corectiva trebuie sa fie mai mare cel putin in timp, daca nu si in pret decat prima faza corectiva. Cu alte cuvinte, daca faza 2 corectiva poate sa fie mai mica in pret, ea nu poate sa fie mai mica in timp decat prima faza corectiva.
 
Pe grafic se vede cum am incadrat intr-un dreptunghi (timp, pret) prima faza corectiva si am comparat-o cu cea de-a doua faza corectiva. Se observa ca faza a doua corectiva este mai mica in timp decat prima faza corectiva, prin urmare ea nu mai poate sa fie faza 2 corectiva a unei corectii duble.
 
Insa, de ce faza 2 corectiva s-a terminat in punctul marcat pe grafic?
Pentru ca miscarea ascendenta a avut moment fata de miscarea anterioara descendenta asa cum se poate vedea pe graficul de mai jos.


Momentum-ul miscarii ascendente
 
Miscarea descendenta masurata pe grafic este intoarsa intr-un timp de 61,8% din timpul ei de formare. Aceasta inseamna ca miscarea ascendenta are momentum fata de miscarea descendenta. Astfel, structura corectiva complexa a fost invalidata si intreaga miscare descendenta regandita.
 
Renumerotare: structura corectiva de tip dyametric
 
De la o structura corectiva dubla am trecut la o structura de tip dyametric ale carei valuri, la fel ca si valurile structurii duble corective sunt de tip corectiv.
 
Foarte important pentru aceasta paritate este faptul ca a inceput un trend ascendent care poate dura cateva luni.

Asa cum bine stiti, intrebarile voastre sunt binevenite.
 
Mult succes!
Manuela

 

2 comentarii:

  1. De ce nu mai publicati analize legate de indici? Incerc sa inteleg analiza neowave dar nu sunt interesat de forex. Tranzactionez doar pe piata spot la BVB. Nu se pot face niste analize si pe emitenti de la BVB? Macar pe cei mai importanti si cei mai lichizi. Macar unul sau doi emitenti, odata pe luna.

    RăspundețiȘtergere
  2. NeoWave poate fi aplicata pe orice piata daca este inteles macanismul de functionare a teoriei.

    Se pot face si analize personalizate la cerere.

    Succes!

    Wolf

    RăspundețiȘtergere