28 mai 2015

EUR-USD 28.05.2015

Weekly Plot

Daily Plot
Weekly Plot - daca urmarim analizele anterioare pe acest instrument, se vede ca piata copiaza logica unui Triunghi Contracting cu RA dar am schimbat analiza considerand valul g al Dyametrycului un Triunghi Contracting cu Alternata Normala. Care este cauza? Cauza este marimea valului (d) din presupusul Triunghi - prea mare.

In analiza tehnica NeoWave este un concept care se numeste grad. Astfel, valurile din diviziunea interna a unui val nu trebuie sa fie mai mari in amplitudine decat valurile adiacente de grad superior.

Aceasta regula mi-a schimbat analiza tehnica si am considerat valul g gata intr-un pattern Triunghi Contracting Normal. Piata a confirmat spargerea nivelului valului f si trendul ramane ascendent chiar daca in acest moment vedem o miscare descendenta adanca impotriva primului segment, valul a. Miscarea descendenta a fost presupusa val b si este o corectiva al valului a. Am previzionat pe grafic o noua miscare ascendenta chiar daca valul b are probabilitatea sa retraga valul a in totalitate. Acest aspect se intalneste cand o noua miscare se incepe cu un Triunghi sau cu un Dyametryc.  Trend ascendent.

Daily Plot - pe acest plot se pot analiza structurile interne ale valurilor de gradul fluctuatiilor sau trendurilor minore. Dupa cum bine stim in NeoWave exista notiunea de divizare si subdivizare. Divizare se numeste divizarea unui segment de nivelul unui trend minor in segmente clare de nivelul unei fluctuatii. Subdivizare se numeste prezenta segmentelor neclare in componenta unui trend minor care sunt  de nivelul unei fluctuatii si mai jos. Pentru a intelege clar ce se intampla pe Daily Plot trebuie inteles foarte bine diferenta intre  o divizare si subdivizare.

Valul a - este un val subdivizat de nivelul unui trend minor. Este neclar si nu trebuie sa cautam patternuri sau valuri diverse in el fiindca nu sunt. Sunt doar incercari de a face un pattern nu si patternuri NeoWave. (greseala pe care o fac foarte multi). Valul a s-a format in trei saptamani si jumatate si este un trend minor.
Valul b - este in formare. Acest val poate fi o fluctuatie sau un trend minor pentru a putea fi comparat cu valul a. In caz ca segmentatia este mai mica rezulta ca valul b divizeaza. Pentru a se clarifica situatia avem nevoie de noi date din piata. Miscarea care dureaza de o saptamana si jumatate este deocamdata de nivelul unei fluctuatii care in interior nu are claritate.

Cel mai greu in analiza tehnica este sa cauti valuri in interiroul unei fluctuatii si sa traiesti cu ideea ca o sa poti previziona piata pentru urmatoarele cateva ore sau zile. Este o greseala comuna si o fac foarte multi. Orice analiza mai jos de acest plot este foarte greu realizabila si de cele mai multe ori este pur si simplu deformata de orice stire sau situatie aparuta in piata. Graficul pe acest plot este foarte sensibil. Uneori in anumite contexte de piata chiar si un trend minor este foarte sensibil la conditiile pietii. Daca analizam in acest moment pe ansamblu piata valutara pot sa spun ca este foarte sensibila pe foarte multe intrumente. Pe graficul de Daily Plot se vad fluctuatii care depasesc nivelul mediu cu mult si piata este extrem de volatila. Probabil ca pentru cei care nu inteleg piata este un "lucru bun" sau pentru cei care folosesc tehnica de scalping, dar nu si pentru restul. In aceste momente piata este dificil de tranzactionat pe valuri si segmentatie minora ca sa nu mai vb de fluctuatii.

Succes!
Wolf

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu