19 februarie 2015

EURUSD 19.02.2015

Weekly Plot
Daily Plot
NeoWave foloseste si rezistenta Timpului.  Pe Daily Plot am revizuit analiza.
Perspectiva ramane in continuare descendenta.

Succes!

Wolf

13 comentarii:

  1. Buna ziua .
    "rezistenta timpului" inseamna cumva ca timpul consumat de triunghiul neutral sa fie aprox egal cu timpul consumat de corectia a b c anterioara [inceputa in pct 4] ?
    Multumesc Remus .

    RăspundețiȘtergere
  2. Salut,

    1) Nici eu nu am mai auzit de o rezistenta a timpului. Iulian ne poti spune ce inseamna " rezistenta timpului "?
    2) De ce ai schimbat numaratoarea ?

    Cu respect,

    RăspundețiȘtergere
  3. "Rezistenta timpului" este acelasi lucru cu regula de timp a unui val fata de valul precedent.
    Numaratoarea s-a schimbat (insa atentie, a fost schimbata pe Daily Plot, unitatea de timp cea mai mica pe care analizam un instrument financiar) pentru ca suntem in interiorul unei corectii. Miscarile corective sunt miscari complexe a caror structura este de multe ori greu de identificat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ok. Dar de ce a fost totusi schimbat paternul dyametric cu unul triunghi neutral urmat de flat ? Ce nu s-a respectat in interiorul dyametricului ?
      Rezistenta timpului: te referi la faptul ca valul curent a atins timpul valului anterior ?

      Cu respect,

      Ștergere
    2. In analiza precedenta am presupus un Flat. Daca analizezi bine acest pattern seamana si cu un zigzag,de fapt este la limita regulilor intre un flat si un zigzag.Punctul de treminare al valului C din pattern nu este clar. Poate fi in minim dar poate sa fie mai sus.Greu de identificat. Miscarea urmatoare patternului presupus flat este presupus un val X. Daca o sa masuram timpul patternului X fata de structura corectiva anterioara a-b-c, fiindca sunt de acelasi grad, se observa ca timpul valului X a ajuns la limita si piata nu a reactionat. Rezulta ca corectiva precedenta si anume patternul a-b-c este mai complexa si am ridicat nivelul de complexitate de la a-b-c la a-b-c-d-e. Ca sa fie mai pe inteles am trecut de la flat la triunghi. De ce Triunghi Neutral? Fiindca comportamentul pietii dupoa el este slab ceea ce se si intampla in acest moment. Am determinat patternul dupa caracterul miscarii post-factum.

      Succes!

      Wolf

      Ștergere
  4. Salut
    Conceptia NeoWave are la baza: Pret,Timp,Pattern.
    -Pret - pretul instrumentului.
    -Timp - timpul in care se formeaza pretul intrumentului.
    -Pattern - comportamentul psihologic al participantilor la tranzactionarea instrumentului pe o anumita zona pret si timp.
    Acesti trei piloni stau la baza NeoWave. Ele se mai numesc si dimensiuni ale spatiului in care se desfasoara actiunea - 3D ( trei dimensiuni).
    Fiecare din aceste trei dimensiuni are si propria rezistenta in care se desfasoara sau nu actiunea.
    Rezulta ca avem: Rezistenta Timpului,Rezistenta Pretului si Rezistenta Patternului.

    Succes!

    Wolf

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna ziua ,
    avem doua structuri corective ,prima de tip a b c iar cealalta triunghi neutral separate de un val x .
    ce regula de timp poate fi intre cele doua structuri ?
    Remus.

    RăspundețiȘtergere
  6. Intrebarea este foarte complexa.
    In cazul cand avem doua structuri corective de tipul a-b-c x a-b-c-d-e se masoara amplitudinea patternurilor, in corectii complexe amplitudinea tinde se fie egala, in general la structura corectiva care termina corectia complexa amplitudinea este mai mare. Amplitudinea inseamna timpul,pretul si structura patternului.
    Daca vb de timp intr-o structura de valuri atunci se masoara timpul valurilor adiacente si exista reguli care trebuie respectate. De ex. in cazul dat se masoara timpul patternului a-b-c cu valul x. Valul x este mai mare in grad decat oricare dintre segmentele a,b,c luate in parte si este de gradul patternului a-b-c.In cazul cand aceasta stuctura a-b-c este un zigzag atunci se vb de un val x mai mic de 61.8% si asta ar fi pretului lui maxim masurat fata de tot patternul a-b-c dar nu fata de un singur segment,timpul in cazul dat ar fi de maxim 261.8% din patternul a-b-c. In cazul cand patternul a-b-c este un flat atunci vb de un val x mai mare de 61.8% si pretul ar putea varia pana la 261.8% din tot patternul flat si in timp ramane exact la fel, max 261.8% din tot flatul.
    Pentru a putea aplica regulile de timp este obliogatoriu sa ai o scara de masurare a gradelor segmentelor si sa stii bine regulile de formare si contextul de aparitie al valului x( tipul corectiei).

    Succes!

    Wolf

    RăspundețiȘtergere
  7. In analiza tehnica NeoWave care o postez pe acest Blog se pot observa linii verzi trasate orizantal. Probabil ca multi care vizioneaza aceste analize o sa creada ca sunt nivele de suport si rezistenta trasate dupa trecutul graficului in pret cum fac marea majoritate.Gresit! Liniile verzi sunt proiectii ale zonelor de rezistenta al segmentului unui pattern si liniile zonelor de rezistenta al patternurilor mai mari in grad decat segmetele lor proiectate in timp si pret pentru a gestiona complexitatea valurilor in formare.Fiecare zona de pret si timp prin proiectia ei dupa regulile NeoWave caracterizeaza comportamentul pietii pe toata perioada de miscare. In acest fel in afara de gestiunea complexitatii valurilor pot analiza si comportamentul miscarii pe toata aceasta perioada.
    NeoWave trebuie gestionata ca un fractal care se dezvolta de la mare la mic si de la mic la mare intr-o continua miscare prin timp si pret si care are zone de confirmari de trecere de la un grad la altul.

    Succes!

    Wolf

    RăspundețiȘtergere
  8. Va multumesc ,
    sa inteleg ca acum stuctura corectiva a b c d e incheiata (in amplitudine egala cu a b c ) urmeaza un val x (posibil finalizat ca flat ) si apoi o structura corectiva mai complexa decit triunghiul ?
    Remus.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi este greu sa spun in acest moment ce fel de figura o sa fie dupa acest val x finalizat. Ceea ce stiu este ca amplitudinea patternului dupa acest val x ar trebui sa fie cel putin egala cu cea a patternului a-b-c-d-e si ar fi recomandat sa fie mai mare. Fiindca astept o terminare a unui pattern mai mare cu doua grade decat aceasata figura care o sa urmeze dupa valul x si fiindca aceasta figura ar fi si a treia faza corectiva dintr-o corectie complexa ma astept ca timpul de formare al figurii sa fie mai mare decat timpul de formare al figurii precedente valului x. Nu vad pana cand un motiv de crestere in complexitate deci un a-b-c-d-e ar fi suficient ca o piata sa reuseasac sa termine un pattern cu o structura tripla.

      Succes!

      Wolf

      Ștergere
  9. Analiza asta prin ce a fost invalidata?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Raspunsul vine cu articolul http://neowavelearning.blogspot.ro/2015/03/eur-usd-05032015.html.
      Invalidare propriu-zisa datorata pretului, timpului, structurii sau contextului nu fost. Piata era neclara, tu stii ca miscarile corective sunt dificile prin natura lor.

      Mai departe, contextul si structura au facut posibila o regandire a situatiei, prin triunghiul contracting care, asa cum stii, a fost invalidat. Insa, invalidarea triunghiului a validat varianta prezentata in acest articol.

      Ștergere