16 februarie 2015

Identificarea valurilor in NeoWave

Intrebare:
 
Ovidiu, 16 februarie 2015
Cred, ca un lucru foarte important, ce trebuie inteles de toata lumea, este modul de determinare a inceputului si sfarsitului unui val, cu alte cuvinte, trasarea valului.
 
Raspuns:

La intrebarea ta ar trebui sa raspund simplu: sa studiezi capitolul 3, capitol pe care Neely insusi l-a scris la sfarsit, dupa ce a scris toata cartea, si care i-a luat mai mult timp decat i-au luat toate celelalte capitole impreuna.
 
Capitolul 3 este un capitol dificil. Si mie mi-a fost foarte greu sa il citesc, sa il inteleg, sa il aplic. In plus, faptul ca intre timp au fost dezvoltate patternuri (ca de exemplu dyametricul) face ca acest capitol sa nu fie suficient, exhaustiv.
Nu este usor sa identifici valurile. Nu este usor sa identifici punctele de inceput si de sfarsit ale unui pattern. Nu este usor sa intelegi ca piata NU reactioneaza la un anumit NIVEL,  ci la o anumita ZONA de pret.
Insa ceea am eu la indemana sunt regulile NeoWave si stiu ca daca am identificat corect un pattern miscarea post-pattern trebuie sa aiba un anumit caracter, sa retraga cu un anumit procentaj miscarea anterioara.
Nu vei putea sa identifici valurile de astazi pe maine. Stiu ca ar fi foarte frumos sa fie asa. Insa piata este complexa si trebuie interpretata pe mai multe planuri: pret, timp, pattern, complexitate, miscare post-pattern, grade.
Totul este important. Nu doar capitolul 3.


 

8 comentarii:

  1. Multumesc pentru raspuns Manuela.
    Ovidiu

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu vreau sa supar pe nimeni, insa cred ca este mai bine sa scriu un adevar decat sa accept un raspuns evaziv. Raspunsul la aceasta intrebare nu il voi da eu, este raspunsul dat de Neely si contrazice in proportie foarte mare raspunsul tau si anume, ca un val se determina prin minime si maxime, in ordinea timpului real, iar capitolul de baza este 2, dar iata site-ul https://www.neowave.com/qow/qow-archive-1066.asp, fiindca nu trebuie sa ma credeti pe cuvant.
    Imi cer scuze pentru aceasta interventie, dar mai bine sa corectam, decat sa gresim.
    Ovidiu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Ovidiu,
      sa o luam pe rand:
      1. in raspunsul lui ca si in capitolul 2, Neely vorbeste despre reprezentarea pretului sub forma unui grafic si nu (inca) de identificarea valurilor. Nu uita ca in 1980-1990 cand a fost scrisa cartea, platformele de tranzactionare atat de raspandite in ziua de astazi nu existau si cei care tranzactionau folosind analiza tehnica isi plotau/isi desenau singuri graficele.
      2. citeste 8-27. Acolo Neely vorbeste despre faptul ca un val nu incepe din maxime si minime locale ci de acolo de unde incepe forta trendului contrar.
      3. Stiu ca teoria este complicata, iar ceea ce spune Neely trebuie bine gandit si asimilat. In legatura cu intrebarea ta si cu raspunsul meu, Neely spune asa (1-5)
      "Pentru a aplica teoria in mod CORECT in orice situatie, este necesara aplicarea unui SET DE REGULI care trebuie sa se potriveasca contextului respectiv. Relatii intre valuri, canale si linii de trend, semnificatia unui anumit moment de inversare de trend in imaginea de ansamblu, tipurile structurale (impulsive, corective si variatiile lor), TOATE ACESTE LUCRUI SI MULTE ALTELE TREBUIE LUATE IN CONSIDERARE cand se determina si se stabileste NUMEROTAREA si tipul unui pattern."
      Compara ceea ce am scris eu cu ceea ce a spus Neely.
      4. Nu se supara nimeni. Dimpotriva, cred ca prin discutii se pot lamuri multe lucruri.

      Ștergere
    2. Problema este in felul urmator, din punctul meu de vedere, a trasa un val si a identifica un val sunt doua lucruri diferite. Trasarea inseamna sa unesti 2 puncte, maxim cu minim, iar identificarea este altceva.
      La 8-27 se vorbeste despre situatiile destul de rar intalnite, a cazurilor esuate (impuls cu valul 5 esuat, combinatie cu plat cu val c esuat, plat cu val c esuat-acesta apare mai des), cand maximul/minimul nu inseamna final sau inceput si are dreptate, insa parerea mea este ca nu trebuie sa generalizam.
      Ovidiu

      Ștergere
  3. Situatiile "destul de rare" despre care Neely vorbeste la 8-27 sunt mai mult de 70% din cazuri.

    RăspundețiȘtergere