12 februarie 2015

Analiza tehnica USD-CHF termen lung

Am primit mai multe solicitari pentru analiza francului elvetian. Ceea ce pot sa spun este ca eu nu tranzactionez francul elvetian, dar acest instrument intra in portofoliul meu de instrumente analizate.
Am fost intrebat de nenumarati elevi, traderi, colegi daca stiam ca francul elvetian se va aprecia. Da, am stiut acest fapt. Mai jos o sa postez previziunea francului elvetian post-factum. Nu vreau sa se creeze controverse din cauza graficelor  postate in acest articol, doar am vrut sa va ilustrez patternul NeoWave care mi-a aratat ca francul elevetian o sa se aprecieze.

Analiza tehnica in data de 12.05.2014
Analiza tehnica in data de 12.02.2015

Dupa cum se vede din grafice, patternurile NeoWave ne-au anuntat ca CHF urmeaza sa se intareasca fata de USD. Ceea ce pot sa spun este ca probabil  multi din voi au asteptari enorme de la aceasta teorie. Am mai spus si in alte articole ca atunci cand piata sau forteaza un pattern un pic mai tare sau invalideaza un pattern multimea imediat apare cu critici si cu lozinci diferite la adresa teoriei, incercand sa-si arunce neputinta intelegerii si sa descarce totul asupra ei.

In continuare se poate urmari analiza tehnica pe termen lung a paritatii USDCHF

Yearly Plot
Din analiza se poate observa comportamentul agresiv al instrumentului dupa terminarea valului presupus X. Felul caracterului si contextul ne arata ca exista mare probabilitate sa se formeze un Triunghi in aceasta zona, dar la fel de bine poate sa fie si Flat si chiar un Dyametryc. Nimeni si nimic nu poate garanta ca o sa fie un pattern sau altul sau ca inclinatia patternului nu poate fi mai agresiva in jos sau laterala. Ceea ce ne spune NeoWave este faptul ca in aceasta zona trebuie sa mai asteptam un pattern continuare la Macro-Trendul descendent. Rezulta ca pe termen lung speculativ o sa avem o miscare de apreciere a francului elvetian.
 
Nu uitati un singur aspect, teoria NeoWave se poate folosi nu doar in tranzactionarile speculative prin intermediul brokerilor, dar poate fi folosita si ca o analiza solida pentru contractari ale creditelor bancare si pentru analiza investitiilor pe termen lung si chiar si pentru consultari ale societatilor financiare. Cele enumarate mai sus  nu necesita precizie la pips asa cum incerca sa ceara multi de la teorie pentru a specula pe pietele financiare.
Incercati sa intelegeti ca a cauta dreptate in previzionarea pietelor financiare este ca si cum ai cauta un ac in carul cu fan! Aici exista un singur lucru sfant: Managmentul Riscului!

Nota: Daca analizati cu mare atentie acest Blog se poate observa ca nici o analiza tehnica nu contine date politice, povesti despre o tara sau alta si nici stiri manipulative,  ci contine strict analiza miscarilor pietelor!

Succes!
Wolf


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu