03 martie 2015

Intrebare-raspuns


Eu am o mare intrebare pentru voi, Iulian si Manuela...Neely spune de multe ori pe parcursul anilor, ca pana nu e clar paternul de grad mai mare pe timeframe-ul mai mare (monthly sau weekly) nu are sens sa intri pe timefram-uri mai mici, gen daily sau hourly , pentru ca e o pierdere de vreme...Chiar Neely spune ca un paternurile pe grafic sunt "observabile" pe grafic in doar 25% din timp, si ca sa stai cu orele in fata graficelor sa presupui e o pierdere de timp.Eu admir munca voastra , dar pentru Dumnezeu , e o munca grea sa "presupui" ce se formeaza pe fiecare val... Am o alta propunere pentru voi... Luati fiecare instrument (pereche valutara, indice, marfuri, etc...) si sa clarificam in primul rand evolutia pe monthly, pe ultimii 15-20 ani, sa vedem in ce val de grad mai mare ne aflam, si pe urma disecam valul curent in care ne aflam pe hourly... Altfel , e o pierdere de vreme, zic eu.

 
E greu sa diseci firul in 4 cum faceti voi, eu prefer sa intru pe timeframuri mai mari prima data si apoi cand "incep" sa-mi dau seama in ce patern e pretul, caut un moment bun de intrare.



Raspuns: In aceste doua grafice se vad tranzactii:
 
Gold - incepute in 29.01.2015
si
USDJPY - incepute in 06.02.2015
 
Gold are 11 tranzactii si USDJPY 11 tranzactii in total 22 de tranzactii. Astazi este data de 03.03.2015 si daca mergem pe calendar facem o luna calendaristica de cand sunt deschise. Intr-o luna calendaristica exista 22 de sesiuni de tranzactionare. Cu un calcul simplu se vede ca este in medie 1 tranzactie pe sesiune de tranzactionare. Starea lor se poate analiza!
 
Si acum apare din nou intrebarea: Oare pierdem timpul? 
Apare intrebarea doi: Cine pierde timpul?
 
Succes! 
Wolf

15 comentarii:

  1. OK, e frumos ca ati castigat dar sa fim sincer ca ati si pierdut cu DAX-ul!Eu am facut o propunere , nu mi-o luati in nume de rau!

    RăspundețiȘtergere
  2. Atat pierderea cat si castigul se poate vedea pe Blog la sectiunea Tranzactii!
    Faptul ca am si pierderi dupa cum se poate observa nu se ascund dar se posteaza. :)
    Nimeni si nimic nu este perfect si lucrul asta este stiut de toata lumea si inclusiv si de noi. Daca urmariti de ceva vreme acest Blog in momentul cand aveam zeci de tranzactii pozitive am si spus ca exista perioade si sa nu se insinuieze ca NeoWave este perfecta. Nu, nu este perfecta si dupa logica nici nu are cum sa fie perfecta. Pentru tranzactionare exista Managmentul Riscului care in caz de greseala in analiza sau de schimbare de situatie te face sa te protejezi.
    Ceea ce trebuie sa stiti d.Cristian este ca a fi trader nu este usor si a analiza o piata este foarte greu mai ales cand o piata este influientata din exterior asa cum se intampla in aceste perioade. Din acest motiv pot sa va spun ca distanta de piata maxima ar fi pe un grafic care ne arata piata pe cativa ani de zile.Deoarece se fac speculatii nu investitii sunt suficiente graficele de Monthly.

    Wolf

    RăspundețiȘtergere
  3. eu nu imi asum riscuri asa de mari pentru a intra in tranzactii dupa cum faceti dvs, ci astept confirmari. Bineinteles ca puteti castiga mai mult dar si puteti pierde mai mult.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cristian, tu si toti cei care vor, isi pot posta tranzactiile pe blog. De ce au intrat, care au fost regulile pe care le-au aplicat, care este riscul, cum l-au gestionat.
      Suntem aici ca sa invatam, si voi si noi, sa citim piata cat mai corect. Si sa tranzactionam cat mai profitabil.

      Ștergere
    2. La fel in sectiuna ,, Tranzactii,, se poate calcula si riscul asumat in tranzactionare.
      Dupa cum se poate observa matematica este una singura. Cel mai important in risc este raportul pe care il obtii in momentul castigului sau pierderii. Dupa cum se vede din raportul de risc calculand matematic se vede ca sunt rapoarte de 1:4 , 1:5 , 1:11..... si exista si mai mari . La fel din matematica se observa ca tranzactiile sunt facute cu riscul acceptabil, risc 1 usd ca sa castig 5 usd sau 11 usd. Tranzactiile sunt facute public exact pentru a putea fi calculate si a se trage concluzii legate de raportul risc/profit.
      NeoWave foloseste o strategie matematica de gestionare a riscului ceea ce este diferit de o matematica simpla fara strategie, dar in final se rezuma la matematica care o stiu toti.
      Din multe surse de pe internet se pot gasi carti intregi unde se vb de rapoarte de risc/profit de un max 1:2 ceea ce eu personal socot putin si insuficient ca un trader sa supravietuiasca. Un raport mai mare de 1:2 se poate obtine foarte greu si doar cu cunostinte solide si carti scrise pe aceasta tema nu cred ca o sa gasiti.
      Managmentul Riscului este cheia succesului in tranzactionare!
      Dupa cum se vede eu nu incalc acest factor important dar din contra l-am imbunatatit prin studii aprofundate.
      In final d.Cristian pot sa spun ca tradingul este foarte greu si necesita cunsotinte solide.

      Succes!

      Wolf

      Ștergere
  4. Fara confirmarea unui patern nu intru in tranzactie

    RăspundețiȘtergere
  5. Va salut pe toti,
    Aici este situatia contului pe 3 ani de zile. In toti acesti ani am incercat zeci si sute de strategii. Din septembrie anul trecut se poate observa progresele facute.

    [url=http://www.myfxbook.com/members/vaxx/vaxx/1136022][img]http://widgets.myfxbook.com/widgets/1136022/mini.jpg[/img][/url]

    Cu respect,

    RăspundețiȘtergere
  6. Din pacate nu se poate ajusta contul

    RăspundețiȘtergere
  7. Manuela,
    Cum pot ajusta contul inregistrat la myfxbook ? Se poate afisa pe blog ?
    Ma poti ajuta ?

    Trebuie sa fie ceva de genul

    http://widgets.myfxbook.com/widgets/1136022/mini.jpg
    Se da clic pe imagine si acolo sunt toate tranzactiile etc...

    Cu respect,

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Link-ul de mai sus este catre o poza si nu catre pagina in care este afisat contul tau. Pentru a vizualiza pagina trebuie sa postezi linkul de pagina (copiezi adresa din bara de adrese atunci cand iti vizualizezi contul).

      Ștergere
  8. Gata,

    https://www.myfxbook.com/portfolio/vaxx/1136022
    Apropo poate fi pus undeva, unde va putea fi accesibil mai usor ? La inceputul blog-ului.....
    Ca sa nu-l postez in topicuri, si sa fie la vedere.

    Cu respect,

    RăspundețiȘtergere
  9. Cred ca asta este bun.

    http://www.myfxbook.com/members/vaxx/vaxx/1136022

    RăspundețiȘtergere