03 martie 2015

GOLD 03.03.2015

Monthly Plot

Weekly Plot
Daily Plot

Pe Monthly Plot se vede un pattern Dyametryc care este acum in valul G. Valul G al Dyametrycului pe Weekly Plot a reusit sa dezvolte doua valuri complete A si B, valul C fiind in dezvoltare. Faptul ca valul B este un grup de valuri (divizat) intr-un Triunghi Expanding cu Alternanta Inversa ne spune doua lucruri importante:
1. Valul G ar putea sa fie un Flat  in care valul B este un Expanding. In acest caz valul C trebuie sa fie la fel divizat clar intr-un pattern pentru a termina Flatul. Aceasta varianta este mai putin probabila.
2. Valul G ar putea sa fie un Dyametryc. In acest caz valul C ar putea sa se apropie de sfarsit si sa vedem inceperea unui nou val din Dyametryc. Aceasta varianta este mai probabila.

In caz ca in valul G se formeaza un Dyametryc piata in urmatoarea perioada o sa fie foarte complexa si greu de inteles si de tranzactionat pe termen mediu.

Succes!
Wolf

5 comentarii:

  1. Eu am o mare intrebare pentru voi, Iulian si Manuela...Neely spune de multe ori pe parcursul anilor, ca pana nu e clar paternul de grad mai mare pe timeframe-ul mai mare (monthly sau weekly) nu are sens sa intri pe timefram-uri mai mici, gen daily sau hourly , pentru ca e o pierdere de vreme...Chiar Neely spune ca un paternurile pe grafic sunt "observabile" pe grafic in doar 25% din timp, si ca sa stai cu orele in fata graficelor sa presupui e o pierdere de timp.Eu admir munca voastra , dar pentru Dumnezeu , e o munca grea sa "presupui" ce se formeaza pe fiecare val ...Am o alta propunere pentru voi...Luati fiecare instrument(pereche valutara, indice, marfuri, etc...) si sa clarificam in primul rand evolutia pe monthly , pe ultimii 15-20 ani, sa vedem in ce val de grad mai mare ne aflam , si pe urma disecam valul curent in care ne aflam pe hourly...Altfel , e o pierdere de vreme, zic eu

    RăspundețiȘtergere
  2. E greu sa diseci firul in 4 cum faceti voi, eu prefer sa intru pe timeframuri mai mari prima data si apoi cand "incep" sa-mi dau seama in ce patern e pretul, caut un moment bun de intrare

    RăspundețiȘtergere
  3. Cristian, este imposibil sa nu fi observat ca intotdeauna incepem analiza unui instrument valutar cu Monthly Plot! Ca analiza continua cu Weekly Plot si ca se opreste la Daily Plot. Foarte rar coboram mai jos pentru ca intr-adevar este mult mai greu de identicat un pattern.

    Apoi, la fel este imposibil sa nu fi vazut ca pe cel mai mic plot, pe Daily, nu analizam VALURI ci STRUCTURI.

    Patternurile sunt observabile pe grafic 25% din timp, cand? pe ce unitate de timp? pe 5, 10, 15 minute? Pe ore sau zile? Cum crezi ca se poate tranzactiona daca 75% din timp nu stii unde te aflii? Fii sigur ca Neely stie sa se orienteze in propria teorie si nu doar 25% din timp :).

    Cristian, sigur ca facem presupuneri, pentru ca time-frame-ul mai mare ne arata CONTEXTUL care este foarte important in analiza. Insa presupunerile NU duc la tranzactionare, dupa cum la fel de bine poti vedea pe grafice. Dar inca o data: presupunem STRUCTURI si nu VALURI.

    Asadar Cristian, ca sa te parafrazez: ne uitam pe acelasi blog?

    RăspundețiȘtergere
  4. sunt curios cum vedeti USDJPY, AUDUSD, DAX pe ultimii 10-20 ani, cam ce structuri s-au format pe aceste perechi.Pe mine m-ar interesa mult, nu numai ce se formeaza pe daily sau hourly, asta ma vrut sa spun

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe Monthly Plot se pot analiza patternuri care au cate 3-5 ani de zile. Pentru o tranzactionare speculativa de 3 luni pe medie, eu cred ca este suficient sa analizam pana la Monthly Plot. Analiza decadelor este buna pentru alt tip de participanti si anume Investitorii. Nu trebuie sa incurcam o investitie cu o speculatie, sunt lucruri total diferite.

      Succes!

      Wolf

      Ștergere