20 octombrie 2014

USD-JPY 20.10.2014

Instrumentul financiar USD-JPY a inceput o corectie dupa un trend ascendent impulsiv de aproape 7 saptamani (Weekly Plot). Corectia inceputa in data de 1.10.2014 la nivelul de 110  a spart linia de trend 2-4 si a retras in totalitate valul 4 . Aceasta a si fost prima confirmare  ca trendul ascendent impulsiv este gata.
 
Daca urmarim Daily Plot se poate vedea ca miscarea descendenta formeaza un pattern Dyametryc.  Poate sa fie gata corectia valului impulsiv odata cu terminarea figurii Dyametryc?
Ras : Nu ! Fiindca timpul consumat de aceasta figura nu este suficient ca miscarea corectiva a valului impulsiv sa fie gata. Rezulta ca aceasta corectie nu este decat primul picior al unei corectii mai mari in timp, astfel ca se poate spune ca miscarea corectiva va fi divizata.
 
Tranzactionare pe termen scurt deschisa in Short (dar este cu grad de risc ridicat), tranzactionarea pe termen mediu si lung periculoasa.
Weekly Plot


Daily Plot
 
Succes!

18 comentarii:

  1. Hey, I am a NEoWaver too. I Agree with your Gold count, but there could be another option with an expanding triangle. See my Blog: http://sceltezza.wordpress.com/

    How can I contact you?

    RăspundețiȘtergere
  2. Hello,

    sorry, but I can not understand if the expanding triangle you mentioned is for USD-JPY or GOLD. Could you be more specific, please?

    We can have any dialog you want about NeoWave, through this site.

    Thank you.

    RăspundețiȘtergere
  3. Salut,
    De ce tranzactia de short pe termen scurt la usd/jpy este cu grad ridicat de risc ? Nu este ok daca avem un SL deasupra maximului valului d ?

    Cu respect,
    Dan

    RăspundețiȘtergere
  4. Totul depinde de managmentul ruscului . In cazul dat noi am tranzactiona o presupunere ca piata o sa faca un val G echilibrat, la paritatea USDJPY , al Dyametrycului analizat . In plus valul F este un segment simplu si acest fapt ridica riscul ca valul F sa nu fie gata .
    In general acest gen de tranzactionare este pe presupuneri .
    Tranzactionarea Neo nu este pe presupuneri dar pe reguli clare si solide . Dupa strategia Neo eu nu vad aici o tranzactie cu risc controlat .
    Succes !!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Daca am revizui analiza la USDJPY si riscul mi-ar permite la felul cum se forma piata eu as intra in pozitie de BUY in caz ca valul G al Dyametrycului este echilibrat in raport cu alte valuri . Tranzactiie ar fi pe termen de 2-3 saptamani . Ce reguli as avea ca argument ? In primul rand 7 segmente si un pattern , in al doilea rand retragerea de 61.8% al patternului impulsiv mai mare . Deja sunt 2 argumente solide pentru a tranzactiona cu risc controlat dupa teoria NeoWave . Problema este ca este ca marea majoritate nu o sa cumpere niciodata cand o piata scade si nu o sa vanda niciodata cand o piata creste . Exact acest lucru si diferentiaza un trader antrenat si profesionist de unul amator . ; )))
    Mult succes la toti !!!

    RăspundețiȘtergere
  6. I was depictingh the Gold Chart, Manuela. I'd like to attach I chart, but thats not possible here. I like your counting. Don't you have an email to contact you?

    RăspundețiȘtergere
  7. Salut,
    Ce inseamna ca valul G trebuie sa fie echilibrat fata de alte valuri ? La ce te referi atunci cand afirmi ca valul G trebuie sa fie echilibrat ?

    Cu respect,
    Dan

    RăspundețiȘtergere
  8. Sceltezza,

    You can add a link to your chart here, in your comment.
    Yes, we have an email address: neowavelearningRO@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  9. Hei D.Dan ..... nu este logic ?!

    Wolf

    RăspundețiȘtergere
  10. Salut Iulian,
    Imi cer scuze dar nu imi dau seama la ce te referi atunci cand spui ca valul G trebuie sa fie echilibrat. Singurul lucru care imi trece prin minte ar fi timpul, adica valul G sa consume cel putin timpul valului F dar cu conditia sa nu-l retraga in totalitate ( valul F ).

    Cu respect,
    Dan

    RăspundețiȘtergere
  11. Salut,
    Care este timpul necesar ca valul 2 sa fie catalogat ca fiind terminat ? Practic sa presupunem ca valul 2 este finalizat dupa dyametryc ?
    Neely spune ca daca valul 1 este un polival ( in cazul nostru este o impulsie din 5 valuri ) este obligatoriu ca valul 2 sa fi si el un polival. Cred ca la asta te-ai referit atunci cand ai sustinut ca valul 2 nu este gata la finalul dyametrycului, adica practic nu are suficient timp.

    Este corect ?
    Cu respect,

    RăspundețiȘtergere
  12. Dan,
    intr-o impulsiva valul 2 trebuie sa fie cel putin egal in timp cu valul 1. De aceea valul 2 nu este terminat. El divizeaza.

    RăspundețiȘtergere
  13. Aceasta regula ( timpul valului 2 trebuie sa fie cel putin egal cu timpul cu valul 1 ) unde este vehiculata in carte ?

    Cu respect,

    RăspundețiȘtergere
  14. Dan,
    am invatat regulile de timp atat din carte cat si din articolele si raspunsurile lui Glenn Neely de pe site-ul lui (Neo Wave Institute).
    Regula spune asa: ca valurile 2 si 4 nu pot fi cele mai mici in timp raportate la 1 si 3, respectiv la 3 si 5.


    RăspundețiȘtergere
  15. Manuela,
    In carte am cautat aceasta regula si nu am gasit.
    Am notat raspunsul. In concluzie valurile 2 si 4 trebuie sa fie ca timp cel putin egale cu valurile 1 si 3, respectiv 3 si 5. Corect ?

    RăspundețiȘtergere
  16. Dan,
    ceea ce ai spus tu cuprinde ceea ce spune regula. Insa, sunt cazuri in care valul 2 este mai mare sau egal in timp decat 1, dar mai mic in timp decat 3.

    RăspundețiȘtergere
  17. Manuela,
    Probabil la fel se aplica si pentru valul 4. Poate fi mai mare sau egal decat valul 3 dar mai mic in timp decat valul 5.

    RăspundețiȘtergere