24 octombrie 2014

USD-JPY 24.10.2014

In analiza precedenta din 23.10.2014  am spus ca daca piata retrage valul d al presupusului Dyametryc  patternul confirma ca este gata si ca un nou val incepe. Piata a confirmat prin retragerea valurilor g-f-e din Dyametryc. Primul picior din corectia patternului impulsiv este gata si anume valul A.
 
In acest moment fiecare dintre voi, cei care urmariti acest blog ati reusit sa urmariti pas cu pas cum se formeaza o figura Neo si cum se confirma.
 
O sa apara intrebarile: Poate piata sa mearga mai jos de punctul de terminare a valului g din Dyametryc?  Se poate tranzactiona in acest moment daca stim directia trendului?
 
Raspunsurile la aceste intrebari sunt destul de complicate dar o sa incerc sa raspund cat mai simplu.
 
Piata in acest moment incepe sa formeze un val B dintr-un pattern mai mare corectiv. Valurile B sunt valuri cu un caracter foarte foarte corectiv fiindca ele corecteaza o corectie nu o impulsie. Daca am vorbi de Daily Plot as putea sa spun ca pe acest plot valurile B sunt foarte neclare si extreme de dificile. Din practica si experienta eu numesc valurile B "capcana specialistului" , fiindca sunt foarte foarte fluctuante si de cele mai multe ori chiar si un trader antrenat are dificultati in a le previziona si tranzactiona. Inceputul valurilor B poate sa fie violent si chiar agresiv, ca mai apoi sa fie foarte foarte lente. Daca un val B este un pattern vizibil, mai ales pe Daily Plot el se poate descifra abia la sfarsit. Piata din punctul in care ne aflam in cazul dat poate sa coboare mai jos de terminarea patternului Dyametryc, fiindca in esenta valul B la fel poate sa fie un Dyametryc. Dyametrycele sunt figuri extreme de imprevizibile si foarte periculoase, din acest motiv si tradingul este foarte periculos. In cazul dat valul B este un trend MINOR care o sa fie compus din cateva fluctuatii care pot sa fie destul de imprevizibile. Din punct de vedere tehnic, pe valurile B sunt cele mai multe speculatii  pe termen scurt de catre marii participanti la piata si piata este foarte haotica.
 
O sa primesc replica: Bine, Wolf, tu de fiecare data ne spui in analizele tale ca tranzactionarea este periculoasa! Cum se poate tranzactiona ?!
 
Stiu ca este destul de complicat de inteles faptul ca valurile au o anumita tehnica de tranzactionare si tehnica nu este simpla. In acelasi mod,  stiu ca mare parte dintre voi, cei care cititi acest blog si aceasta analiza, vor profituri rapide si se arunca in piata pe orice miscare care exista, ceea ce este foarte gresit. Prin faptul ca eu spun ca tranzactionarea este periculoasa incerc sa va atrag atentia ca fara o strategie clara de tranzactionare reusita este doar o fantasma si incerc sa va atrag atentia ca puteti suferi pierderi majore. Daca am vorbit in cazul dat de aceasta analiza si as sti ca lacomia voastra este echilibrata as putea sa spun ca tranzactionarea pe termen mediu este deschisa. De ce? Acest val B eu il socot ca un val de acumulare  a pozitiilor pentru o perioada de tranzactionare de aproximativ 20 de saptamani ceea ce pentru d-voatra poate fi enorm.
 
Mesajul meu catre voi este sa studiati mai intai, si sa intelegeti ce insemna sa tranzactionezi valuri si apoi sa intrati in tranzactionare.
 
Tranzactionarea valurilor este o tehnica speculativa si tehnica are o logica.  Multi din voi analizeaza valuri dar se uita pe lumanari intra-day si incearca sa faca profit ceea ce este foarte gresit. La fel de multi incurca tehnicile, analizeaza valuri, trenduri dar tranzactioneaza indicatori sau lumanari japoneze ceea ce este o absurditate.

In aceasta analiza eu va repet ca inainte de a tranzactiona trebuie sa aveti: educatie, sistem  de tranzactionare, sistem de managmentul riscului. Fara ele reusita este foarte departe sau imposibila!

 
Daily Plot

Va urez succes!!!!!
Wolf

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu