14 octombrie 2014

DAX 14.10.2014

In analiza tehnica din data de 5 august 2014 am spus ca trendul major al indecelui Dax 30 este gata. In analiza de astazi se poate urmari evolutia indicelui (Monthly Plot).  Dupa cum se vede, slabiciunea instrumentului continua. Piata indecelui Dax atinge noi minime.
Am mai spus in analize precedente, unele trenduri majore se intorc greu, piata incercand sa complice situatia. Fiind un context major in acest caz se poate observa o complicatie a miscarii descendente incepute (Weekly Plot), valul descendent se divizeaza la inceputul patternului mai mare .

Aparitia unui Triunghi Expanding pe Weekly Plot ne anunta ca piata devine din ce in ce mai slaba din cauza lipsei de lichiditate. De ce ar disparea in acest moment lichiditatea din piata indecelui DAX? Daca am vorbi din punct de vedere speculativ, multi investitori au inceput inchiderea pozitiilor long, altii pur si simplu nu mai adauga pozitii long. Un Triunghi Expanding genereaza multa informatie despre starea pietii prezenta si viitoare.
In concluzie : Piata indicelui DAX 30 isi amplifica slabiciunea!
Apare intrebarea: Oare ce isi doreste acum ECB?  Un nou val de criza? Sau incepe sa piarda controlul situatiei?
Cel mai interesant comportament al BCE  o sa-l vedem in viitorul apropiat cand o sa observam daca  a reusit o noua interventie brutala in piata sau  interventia  a esuat.


Monthly Plot


Weekly Plot
Mult succes!

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu