30 octombrie 2014

Analiza tehnica AUD-USD. Fractalul - adaptare dupa Wolf

Unul dintre cititorii blogului, Horea Dragan, ne-a trimis o analiza Neo Wave. Multumim Horea.
 
Pentru a da apa la moara celor care tranzactioneaza mai jos de Daily, o sa prezint un flat dintr-un val E dintr-un triunghi expanding, dintr-un W4 care se afla intr-o impulsie. Cu alte cuvinte un fractal. Nu vom cobori mai jos de M15, este oricum mai mult decat ar trebui pentru o analiza NeoWave, dar de dragul discutiei, o s-o facem acum.
 
Ca sa avem o idee clara unde ne aflam in piata, aceasta analiza incepe de pe Weekly Plot. Astfel se vede clar o impulsie cu un W3 extins, acum probabil a luat sfarsit corectia W4, care pana acum are toate semnele unui triunghi expanding.Vom intra in ultimul val al acestui triunghi, care de la acest nivel nu are o structura foarte clara, dar se va deslusi destul de clar intr-un TF mai jos.
 
Weekly Plot

In urmatorul grafic care este DP, se vede mai clar zona despre care vorbim si incepe sa arate a flat-zona din dreptunghi.
 
Daily Plot
 
Pentru a explica foarte clar acest flat,vom cobori acum pe M15.
 
 
Pret val b-aprox 80 % retragere din valul a.
 

Timp val b-peste 100% val a.
 

 
Valul b este un val normal,retrage 80%,mai complex decat valul a este un dyametryc,are timp mai mare de formare.Toate regulile pt valul b respectate.

 
 
Valul c incepe cu o miscare puternica,specifica unui impuls si face un w1 extins.w2 mai complex si evident cu mai mult timp pentru formare este si cel mai complex din tot patternul,w3 doar 78% din w1,w4 retrage mai putin decat w2,iar w5 aprox 61.8 din w3.Impulsie perfecta cu w1 extins,cu liniile de canal in forma de palnie.Timpul valului c este mai mare decat al valului a.Toate regulile de formare pt un flat comun respectate.
 

 
Deci avem un flat care a respectat regulile de formare si care trebuie confirmat.Regula spune ca pt a fi confirmata o miscare impulsiva ,w 5 trebuie retras intr-un timp mai scurt decat i-a luat sa se formeze,este clar ca se respecta.Pentru a confirma tot flat-ul regula spune ca trebuie retrasa linia 0-b in timp mai scurt decat formarea valurilor a-b impreuna,suntem destul de aproape si de acest lucru.
 

 
Acesta este un flat comun,vazut pe un TF de 15’,dar care face parte asa cum am spus la inceput dintr-un picior al unui triunghi expanding.Nu trebuie coborata analiza asa de jos,doar pe Daily Plot,adica H1,unde se vor urmari valurile,regulile si evident confirmarile acestor reguli dupa care se poate intra in tranzactie.O analiza NeoWave,incepe de pe Yearly Plot (W),continua cu Monthly Plot(D),Weekly Plot(H4) si Daily Plot care este cel mai mic TF.Aceasta incursiune pe un grafic de 15’ a fost doar pt a arata un flat comun,aproape perfect,care se poate vedea de fapt la orice nivel de timp,dar care se va tranzactiona dupa confirmare doar de la DP in sus.Fractalul se gaseste in toate TF dar nu se pot tranzactiona,sau da,fiecare cum il duce capul!!!!!!!!!

Horea Dragan
30 octombrie 2014

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu