21 octombrie 2014

Partea 1: Tranzactionare GOLD 21.10.2014

De ce am inceput tranzactionarea aurului?

Teoria Neo Wave ne invata ca trebuie sa tranzactionam REGULI si nu PRESUPUNERI.
De ce am inceput tranzactionarea aurului? Care sunt motivele pentru care AURUL este un instrument bun de tranzactionat acum? De ce SELL pe AUR?

Motivele sunt urmatoarele:

1. Miscarea ascendenta de pe Monthly Plot (valul F al unui dyametric dintr-o structura mai mare) s-a terminat. Structura corectiva a fost un flat neregulat cu c-Failure. Prin urmare trendul in urmatoarea perioada va fi descendent.


Monthly Plot

2. In Weekly Plot valul 5 a fost un impuls terminal confirmat.
Regulile Neo Wave spun ca miscarea de dupa un impuls terminal nu trebuie sa depaseasca maximul lui (valul 5 din terminal), intr-un timp dublu celui formarii impulsului.


Weekly Plot - Impuls terminal
Miscarea ascendenta inceputa in 6 octombrie se poate forma maxim pana in 16 decembrie. Daca analiza facuta pana acum este corecta, aceasta miscare NU trebuie sa depaseasca valoarea de 1320.
In timpul dezvoltarii acestei miscari ascendente piata ne permite sa vindem la un pret din ce in ce mai bun.

3. Pe Daily Plot se observa ca miscarea descendenta a avut o structura complexa, un Zig-Zag Dublu, prin urmare, conform regulilor Neo Wave, miscarea ascendenta nu poate sa retraga mai mult de 80% din valul anterior ascendent.

Daily Plot

4. Cum aceasta miscare descendenta (vezi Monthly Plot) este inceputul unui nou val G, descendent, ma astept sa fie o miscare directionala, cu alte cuvinte ca miscarea ascendenta care se vede pe Daily Plot nu va retrage valul descendent anterior mai mult de 61,8%. Atentie insa, aceasta miscare ascendenta poate diviza si parte din diviziunile ei sa depaseasca 61,8%, nu insa si miscarea totala compactata.

Cum tranzactionez?
Prima tranzactie de 0.1 lot am facut-o ieri, pe 20 octombrie.
Frecventa de tranzactionare: 0.1 loturi, 1 data pe saptamana.

Riscul este de 7.000 usd iar stop lossul fiecarei tranzactii este inclus in pret, cu alte cuvinte, daca pierderea tuturor tranzactiilor la un moment dat depaseste 7.000 usd, le voi inchide.

Sa urmarim impreuna daca analiza mea a fost corecta. Daca piata o va confirma sau nu.
M.

 

10 comentarii:

  1. Buna Manuela,
    La punctul 3 te referi la ratingul de putere al unui patern. Asadar un Double Zigzag nu poate fi retras mai mult de 80 %. Chiar sunt curios daca asa va fi.
    Intrebare: Tranzactiile le faci pe real ?
    Ma gandesc ca daca risti 7000 usd, practic ai un procent de risk de 7 % si asta ma duce cu gandul la faptul ca, un cont trebuie sa fie alimentat cu minim 100 000 usd.
    Alta intrebare este:
    De ce nu mai respecti marja de pierdere de 5 % si te duci la o pierdere de 7 %.

    Cu drag,
    Dan

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna Dan,

    1. Orice structura de tip complex (cu val X) nu trebuie sa fie retrasa mai mult de 80%. Daca este retrasa mai mult de 80%, atunci ea face parte dintr-un triunghi.
    Poti sa vezi cazul in care o structura de tip complex a fost retrasa mai putin de 80% la AUD-USD pe Monthly Plot. Ultima miscare ascendenta a fost un flat al carui val B a avut o structura de tip complex. Valul C nu a retras 80% din valul B. Poti sa verifici.

    2. Tranzactiile pe care le prezint pe blog sunt pe contul meu DEMO, insa exista si un cont REAL pe care nu il fac public.

    3. Contul demo este acum in jur de 70.000 usd.

    4. Respect marja de pierdere. Totalul tranzactiilor mele au un risc de 7.000 usd ceea ce inseamna in jur de 10% din cont. Tranzactiile vor fi peste 10, asadar, per tranzactie am o pierdere de mai putin de 1%.

    RăspundețiȘtergere
  3. Maybe the post-pattern price action is too weak to confirm a 5th failure Terminal. I agree with you, that we have at least a three-legged correction ahead.

    RăspundețiȘtergere
  4. Sceltezza,

    The Terminal Impulse with 5th failure (Weekly Plot) was already confimed, because the pattern was completely retraced by the move to follow in less than 50% of the time consumed by the Terminal pattern. You can measure it.

    RăspundețiȘtergere
  5. Hola, primero que todo quiero agradecerles y felicitarlos por esta maravilla de blog que tanto hace falta para los que estamos estudiando New Wave.
    Tengo una pregunta. en el numeral 3, Daily PLot se dice que después de una estructura compleja (2 zigzags) el movimiento siguiente podria llegar hasta un 80% de la estructura anterior completa?? o hasta el comienzo del segundo zigzag.
    Gracias

    RăspundețiȘtergere
  6. Gracias a ti tambien @Luis,

    especialmente porque faltaba un site que trate sobre el compejo problema de la teoria Neo Wave, que aclare la LOGICA que esta detras de las REGLAS de Glenn Neely, tuvimos la ideea de crear este site.
    En lo que concierne tu pregunta, el movimento que sigue despues de una coreccion compleja no tiene que correjir mas de 80% de TODO movimento anterior (el que tiene la estructura compleja con onda X). Pero si eso ocurre, significa que el movimento complejo hace parte de una estructura tipo triangulo.

    RăspundețiȘtergere
  7. segun la teoria de New Wave, en el ejemplo del Plot Daily en Oro, dice que después de terminarse una estructura compleja, en este caso doble Zig Zag, su movimiento posterior no debe pasar el 80% de toda la estructura compleja. Esto también aplica a una triple estructura compleja?

    RăspundețiȘtergere
  8. Si el movimento correctivo es una estructura TRIPLE no puede ser retrocedido del movimiento del mismo grado mas de 61,8%, en comparacion con un movimento correctivo que tiene una estructura DOBLE que no puede ser retrocedido mas de 80% del movimiento del mismo grado.

    RăspundețiȘtergere