16 octombrie 2014

Trendurile si unitatea de masura

Unitatea de masura  intr-o piata este un lucru primordial indiferent de tehnica de analiza si de tranzactionare folosita.
Mai jos am atasat grafice in care este explicat pas cu pas cum trebuie inceputa corect analiza de stabilire a unei unitati de masura. Am combinat explicatia trendurilor cu explicatia unui MONOVAL din tehnica de tranzactionare NeoWaves.
Din experienta si din vizionarea a sutelor de siteuri de analize tehnice a multor "profesionisti" si sfatuitori am observat ca foarte putini inteleg ceea ce fac de fapt.
Din grafice se vede cum trebuie inceput un trasaj de trenduri si cum se poate analiza un trend dupa oricare alta tehnica si cum se coreleaza analiza trendurilor cu analiza NeoWaves.
In cartile lui Glenn Neely el spune ca fiecare trader trebuie sa-si aleaga singur unitatea de masura a unui val care sa-l numesca MONOVAL. Acest lucru ii si duce in eroare de cele mai multe ori pe marea majoritate care incep sa studieze NeoWaves. Aceasta unitate de masura este la fel primordiala in inceperea orientarii intr-o piata si inceperea unui proces de analiza tehnica.
In graficile atasate am arat clar cum se defineste un trend si cum poate fi el corelat cu unitatea de masura nr.1 din NeoWaves – Monovalul. In momentul cand un trader stie sa definesca si sa identifice un Monoval de acolo porneste toata analiza tehnica pe care o realizeaza atat pe termen lung cu cresterea complexitatii, cat si in interiorul acestei unitati de masura  fiindca datele ne permit acest lucru. O data stabilit unde si cand un val se depaseste, care este minimul evolutiei lui in timp si in pret, trederul incepe sa se orienteze in GRADE si atunci incepe sa inteleaga cum se formeaza un pattern si cand si cum ar fi logic sa fie tranzactionat acest pattern.
In procesul de tranzactionare un trader isi pune zeci de intrebari inainte de a initia o tranzactie dar si mai multe isi pune in momentul in care o initiaza si coplexitatea intrebarilor si multimea lor creste in cazul in care piata evolueaza impotriva acestei tranzactii initiate.
Cele mai frecvente intrebari sunt: unde trebuie sa intru in piata, unde se termina un trend, pana unde poate sa mearga pretul unui trend, cat va retrage acesta piata miscarea in care deja ma aflu, trebuie sa mut SL si sa rezist, sa inchid tranzactia sau sa mai astept, oare unde se duce piata, sa marchez pierderea sau sa astept o revenire, sa marchez profitul sau sa mai astept poate mai merge in directia mea, de ce nu am inchis la timp si pierdeam mai putin, de ce nu am inchis la timp si castigam mai mult?
Acestea  sunt doar o parte din intrebarile care ii framanta pe marea majoritate cand incep si incerca sa devina traderi si viseaza sa castige milioane!!
Cum sa castige un trader care nici nu stie ce tranzactioneaza: o fluctuatie? un trend minor? un trend intermediar? Nu stie cat timp sa lase o tranzactie in piata fiindca nu are un obiectiv clar ce vrea de fapt si care este nivelul la care el poate sa tranzactioneze. Cum sa analizezi un trend intermediar si sa cauti o tranzactie cu un SL de 30 de pipsi si un castig de 50 sau chiar mai putin? Cum? Va puneti dumnevoastra acesta intrebare? Cum sa urmarim asa zisii "profesionisti" care nu stiu sa se uite la un chart, care nu au fost traderi niciodata si in afara de teorie nu stiu ce inseamna sa tranzactionezi? Cum? Cum sa ascultam pe unii care spun ca este simplu sa tranzactionezi? Dar v-ati intrebat vreodata, ei au tranzactionat sau doar au auzit despre asta sau au citit din carti si acum se dau mari ,"eroi"? Cum sa-i urmaresti pe acesti " profesionisti" care spun clar ca se poate tranzactiona zilnic?  Cum sa stai toata ziua sa te uiti la o lumanare si sa crezi ca vei face o tranzactie castigatoare? Cum sa te uiti la o lumanare pe chartul Daily si sa te duci apoi pe M5 si sa faci o tranzactie fiindca stii tu ca lumanarea aia este un semnal puternic si uiti ca ea mai si fluctueaza? Cum sa cauti sa te apropii de piata la 20 pipsi SL in fiecare zi?  Unde este logica dumnevoastra?  Unde? Sunteti HIPNOTIZATI? Aveti euforia Milioanelor? 
Se tranzactioneaza pentru succes nu pentru bani si apoi vin si banii!!!
Cati din voi gandesc asa ???
Ca sa poti castiga din aceasta piata mai intai trebuie sa inveti sa te orientezi si sa stii sa o masori  indiferent ce analiza o sa folosesti , chiar si cea mai simpla a liniilor de trend si a suportului si rezistentei. Daca stii clar ce urmaresti si stii sa le trasezi si pe astea, din start reduci din greseli si probabilitatile tale pentru un trading eficient cresc.
Cel mai mic obiectiv al unui trader speculator  ar trebui sa fie FLUCTUATIA !!!
Cu toate ca este cel mai dificil sa tranzactionezi eficient acesta unitate minima, dupa parerea mea , trading eficient se poate face doar cu cunostinte solide. Ce este mai jos de acesta unitate nu pot sa tranzactioneze decat Scalperii sau tradingul automat bazat pe scalping.
Un alt aspect la fel de important care trebuie inteles este ca nu se poate tranzactiona orice fluctuatie si mai ales in fiecare zi.
NU EXISTA TRANZACTIONARE IN FIECARE ZI IN AFARA DE SCALPING !!!!
Un trader care stie sa se orienteze si stie ce vrea de la o piata stie cat timp sa lase o tranzatie deschisa si cand si unde piata arata ca analiza lui nu este corecta , este un trader care pe termen lung va reusi.
Daca vorbim de NeoWaves,  ganditi-va ca un Monoval este egal cu un trend minor si ca un trend minor poate fi compus din 1-7 fluctuatii deci daca stam sa ne gandim logic chiar si aceasta analiza atat de complexa are dificultati destul de mari ca sa poata sa tranzactioneze o fluctuatie, nu mai vb de restul analizelor care la o asa "marime" pur si simplu nu functioneaza sub nici o forma. Sau dumnevostra credeti ca o linie de medie mobila sau o simpla linie de trend trasata pe un grafic va functiona la o Fluctuatie???? Nu mai vb de un indicator care clar 100% nu functioneaza la asa "marime".  Sau, unii din voi, cauta si mai jos de o fluctuatie tranzactii, asta este sinucidere curata!!!
Acest material are ca obiectiv , intelegerea logica a unitatii de masura a unei piete financiare si corelarea ei cu unitatea de masura din tehnica NeoWaves – MONOVALUL .
O Fluctuatie poate sa varieze in Timp 1-7 zile si in Pret 100-200 de pipsi !!!!
De la acesta unitate de masura porniti sa analizati pietele financiare. Cei care cauta mai jos de acesta unitate pierd timpul si anii fara sa ajunga vreodata la un succes.
Cei care invata sau incep sa invete NeoWaves sau Elliott Clasic trebuie sa inteleaga ca unitatea minima de masura a acestei analize este – MONOVALUL care este egal cu un trend Minor si poate sa varieze in Timp pana la trei saptamani si in pret pana la 500 pipsi.
G1
 
G2
 
G3
 
G4
 
G5
 
G6
 
G7
 
G8
 
G9
 
G10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu