03 februarie 2015

Structura impulsiva cu val 5 extins

Sa analizam structura impulsiva cu val 5 extins formata de USD-CAD pe WeeklyPlot si Daily Plot.

USD-CAD Weekly Plot

USD-CAD Daily Plot

1. Regulile de pret ale structurii impulsive sunt evidente. (MEW*, 5-2)
2. Atrag atentia asupra regulilor de timp si anume valul 2 este mai mare decat valul 1 si valul 4 mai mare decat valul 3. (Timpul in structurile impulsive directionale)
3. Valul 5 este valul extins si el trebuie sa fie mai mare cu cel putin 161,8% decat valul imediat urmator ca marime si anume valulul 3.
4. Intr-o structura impulsiva cu val 5 extins valul 3 trebuie sa se termine, ca pret, sub nivelul de 161,8% din valul 1 adaugat peste valul 1. (8-26)

Fibo de pret masoara valul 1

5. Valul 5 este de obicei egal cu valul 1 si valul 3, masurate de la inceputul valului 1 si terminarea valului 3, insa poate sa ajunga pana la 261,8% din ele, intern si extern. (8-26)

[1+3 intern]
1+3 intern
Se vede ca intern, valul 5 extins a depasit 261,8% din 1+3, insa asa ceva se permite daca suntem la sfarsitul unui trend de lunga durata.

[1+3 extern]
1+3 extern
Se observa ca valul 5 a respectat regula, si anume ca a fost in pret egal cu 261,8% din valurile 1 + 3, extern.

6. Valul 4 trebuie sa consume mai mult timp si sa fie mai complex in structura decat valul 2. (8-26)

Valul 2 comparat in timp cu valul 4
 

7. Valul 5 in timp nu poate sa fie mai mare decat timpul valurilor 2,3 si 4.

Timpul valului 5 este comparat cu timpul valurilor 2,3 si 4.

Se vede ca timpul valului 5 nu este mai mare decat timpul valului 2,3 si 4 adunate.

TOATE regulile NeoWave sunt respectate. Da, unele dintre ele aproape de limita, insa asa se intampla in cazul terminarii trendurilor majore.

Mult succes!
Manuela



*MEW - Mastering Elliot Waves (Glenn Neely)
 

30 de comentarii:

  1. Eu nu stiu sa fie posibil ca in valul 5 extins al unui impuls trend sa fie un zig-zag...asa ceva e posibil doar in terminaluri cu valul 5 extins

    RăspundețiȘtergere
  2. cred ca mai degraba s-a finalizat valul D din triunghiul ala mare neutru si incepe valul E

    RăspundețiȘtergere
  3. Este posibil ca valul 5 al unei structuri impulsive sa fie o structura corectiva DOAR in cazul in care structura impulsiva care contine valul 5 termina o miscare mai mare. Gandeste-te la impusul terminal care este o structura ale carei valuri interne sunt corective. Asa cum impulsul terminal poate sa apara (in anumite conditii) in valul C al unui flat sau zig-zag, in valul 5 al unei structuri impulsive, tot asa, prin analogie poti sa intelegi logic de ce o structura corectiva poate sa apara (in anumite conditii) in locul unei structuri impulsive.

    RăspundețiȘtergere
  4. nu am vazut asa ceva in carte si nici in intrebarile puse lui Neely, imi pare rau...Nu imi place sa amestec notiunile...

    RăspundețiȘtergere
  5. Cristian, Neely spune in carte (scrisa acum 25 de ani) ca daca o regula este incalcata, trebuie sa fie un motiv bine intemeiat pentru asta. Motivul in cazul de fata este faptul ca un top major este in formare.
    Deasemenea in 2007, pe site-ul sau, scria ca raspuns la o intrebare:

    "Unusual or never-before-seen types of behavior occur at major pattern conclusions. Such new behavior does not negate or diminish prior rules and guidelines, but simply ADDS a "branch" to the NEoWave "logic tree."
    (https://www.neowave.com/qow/qow-archive-240.asp?searchterms=5th wave)

    Asadar, este posibil ca valul 5 sa fie o structura corectiva in contextul in care se formeaza un top major.

    RăspundețiȘtergere
  6. dar tot el spune ca exceptii se pot intampla doar in triunghiuri si terminaluri , nu in impulsuri...

    RăspundețiȘtergere
  7. Cristian, este corect ceea ce spui tu, insa este ceva mai mult de atat. Citeste te rog, cu atentie, intrebarea si raspunsul lui Neely.
    Este normal ca atunci cand avem un context special piata sa nu se supuna unor reguli rigide, de fix-pe-fix pret, fix-pe-fix structura, fix-pe-fix timp. Dar la fel de normal este ca nu trebuie sa inventam reguli si sa vedem peste tot situatii speciale.

    RăspundețiȘtergere
  8. eu zic ca pana piata nu confirma ce spunem noi aici degeaba ne contrazicem.NEOWAVE SE BAZEAZA PE CONFIRMARI...Restul sunt povesti!

    RăspundețiȘtergere
  9. Cristian, nu ne-am contrazis. Tu ai intrebat, iar eu am cautat sa explic o regula NeoWave mai putin cunoscuta.

    RăspundețiȘtergere
  10. Corect....Oricum e o munca de Sisif ce faceti voi aici. Respect pentru munca depusa!

    RăspundețiȘtergere
  11. In mod cert valul 5, extins, nu este zig-zag, este o eroare de numerotare (toti facem aceasta "greseala"). Da, acesta este un impuls cu valul 5 extins, iar daca privim graficul saptamanal (tf), avem o privire de ansamblu, corecta.
    Succes!
    Ovidiu

    RăspundețiȘtergere
  12. Chiar simteam nevoia sa comentez graficele din punct de vedere Neowave pe alte forumuri si nu aveam cu cine! Ma bucur ca postati chiar daca uneori nu sunt de acord cu counturile d-voastra!

    RăspundețiȘtergere
  13. Cristian, oricand ne poti trimite un link unde putem vedea felul in care analizezi tu instrumentele prezentate pe acest blog. Esti binevenit, tu si oricare dintre cei care invata NeoWave!

    RăspundețiȘtergere
  14. Va salut pe toti,

    Ce am inteles eu din toata povestea asta cu valul 5 extins, faptul ca nu trebuie sa sa tii cont de reguli asa cum sunt specificate in carte si piata oricum face ce vrea si deseneaza toate paternurile posibile. Acum ca o corectiva apare in locul unei impulsive pentru mine nu are nici-o valoare atata timp cat paternul fie el corectiv si impulsiv este legitim. Important este ce a facut pretul de la top. Pai daca a cazut atunci paternul corectiv este ok si tine ( are valoare ). Sa facut bani din tranzactie ?
    S-a facut, atunci pentru mine acel patern este legitim, putea sa fie si romb sau ovoid, si cel mai important este ca am scos bani. O alta lectie foarte importanta pe care eu am cules-o din NeoWave este faptul ca stiu oricand sunt intr-o corectiva ( la inceput de patern, mijloc de patern sau final ). Toata treaba asta se reduce la factorul timp. Ei bine pot sti dinainte si daca sunt intr-o corectiva raportat la o alta corectiva alaturata ( precedenta ). Toate aceste lucruri ma fac sa am un raport de tranzactii castigatoare foarte mare.

    Cu respect,

    RăspundețiȘtergere
  15. Buna Dan,
    nu am spus in nici un articol, asa cum nu am spus nici in decursul discutiei cu Cristian, ca nu trebuie sa tii cont de reguli. Dimpotriva! Regulile sunt baza teoriei si trebuiesc respectate.
    Faptul ca am discutat despre o regula care este mai putin intalnita pentru ca se aplica mai rar, nu inseamna ca am incalcat alte reguli.

    RăspundețiȘtergere
  16. pai e foarte simplu sa vedem daca este impuls...sa vedem in cat timp sparge linia 2-4 si in cat timp e retras tot valul 5...asteptam.Daca nu se confirma cele doua chestiuni NU ESTE IMPULS

    RăspundețiȘtergere
  17. Cristian,
    La eurusd chiar daca a spart linia de trend 2 - 4 eu tot pe short sunt, deoarece valul care este acum in formare ia mai mult timp decat valul presupus 5 ( rezulta ca il va depasi foarte greu ), deci pentru mine acum sunt intr-o corectie.

    RăspundețiȘtergere
  18. pai sa ne intelegem: ori e impuls, ori nu e...Daca nu e parcurs valul 5 intr-un timp mai scurt pica varianta impulsului si atunci ramane vechiul count ca a inceput valul E al triunghiului neutral

    RăspundețiȘtergere
  19. Salut la toti!

    Imi pare foarte bine ca pe acest Blog incep discutii constructive legate de analiza tehnica NeoWave si ca fiecare incearca sa-si spuna parerea civilizat. Fiecare comentariu este un nou pas catre o educatie solida a tehnicii NeoWave, care este atat de complicata.Unul dintre cele mai importante aspecte care trebuie sa le intelegeti pentru o educatie corecta este Rabdarea!

    Rabdarea de a astepta confirmarile si infirmarile analizelor,rabdarea de a citi si asculta ce spune un nou coleg si verificarea ipotezelor presupuse de el cu regulile in mana,rabdarea de a astepta ca un pattern sa devina mai clar decat se dezvolta intr-un anumit moment,rabdarea de a masura si reanaliza noile situatii aparute in piata. Doar cu multa rabdare si multa vointa se poate ajunge la o performanta!

    Va urez mult succes!

    Wolf

    RăspundețiȘtergere
  20. Chiar Neely spune din pacate ca Neowave nu ofera solutii de tranzactionare tot timpul , ci e cea mai buna solutie doar in jurul maximelor sau a minimelor , si trebuie sa avem rabdare daca nu descifram imediat in ce zona a patternului ne aflam

    RăspundețiȘtergere
  21. de aceea Neely a creat metoda aia a lui Neely River , o strategie pe care o foloseste cand Neowave devine neclara

    RăspundețiȘtergere
  22. si cand un patern e neclar , daca faci presupuneri si ele nu se adeveresc de piata , neinitiatii zic ca Neowave e o pierdere de timp...

    RăspundețiȘtergere
  23. Buna ziua d.Birleanu.

    Da, probabil ca o sa auzim si vedem destul de multe critici ale acestei analize.Dar sa nu uitati un singur aspect,in aceasta afacere ramane si rezista cei mai puternici. Puterea aici consta nu doar in echilibrul emotional si intelectual dar si in vointa de ati recunoaste neajunsurile si greselile.
    Autoanaliza este cel mai greu lucru posibil intr-o lume cu moravurile depasite si plina de gunoi informational.

    Succes!

    Wolf

    RăspundețiȘtergere
  24. Buna ziua ,
    cum ar trebui sa fie regulile din articolul d-voastra pentru o structura cu X1?
    "Valul 5 in timp nu poate sa fie mai mare decat timpul valurilor 2,3 si 4." cum devine ?
    Remus.

    RăspundețiȘtergere
  25. Indiferent de structura, daca este impulsiva sau corectiva, valul curent nu poate sa fie mai mare in timp decat timpul adunat al celor 3 valuri care il preced.
    Exact, valul 5 in timp nu poate sa fie mai mare decat valurile 2, 3 si 4 adunate, ca timp.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Inrebarea mea se referea la o srtuctura impulsiva cu val 1 extins .
      Multumesc ,Remus.

      Ștergere
    2. Si eu am raspuns la intrebare. Dar repet:
      Indiferent care este valul extins intr-o impulsiva, valul 5 in timp nu trebuie sa fie mai mare decat valurile 2, 3 si 4 adunate, ca timp.

      Ștergere
    3. Acum inteleg .
      Multumesc mult.Remus.

      Ștergere