27 februarie 2015

Analiza tehnica Triunghi Contracting EURUSD 27.02.2015

In acest post o sa analizez Triunghiul Contracting de pe paritatea EURUSD , fiindca are o forma mai speciala si multi au probleme mari de a analiza si intelege acest Triunghi.

Daily Plot
In graficul de mai sus se vede cum am retrasat liniile de trend ale Triunghiului pentru claritate.
Regulile Triunghiului Contracting:
- Valul A are comportamentul agresiv sau violent.
- Valul B poate sa fie mai mic in pret si in timp decat valul A dar nu este obligatoriu. In caz ca valul B este mai mare in pret decat valul A atunci este obligatoriu sa fie si mai mare in timp decat valul A.
- Valul C trebuie obligatoriu sa fie mai mare decat valul A in timp.
- Valul D poate sa fie mai mare in pret decat valul C in cazul cand avem o variantie Running sau cazul cand valul B este mai mic de 61.8% din valul A In acest caz  avem alternanta inversa.
- Valul E poate fi cel mai mare val al triunghiului in timp dar nu poate fi mai mare decat tot triunghiul. Valul E nu poate in pret sa fie mai mare de 99% din pretul valului C. In cazul cand valul E este divizat parti ale lui pot depasi nivelul de 99% pret din valul C, important este cum se termina acest val divizat in pret fata de valul C.
- Punctul Apex. Intr-un triunghi Contracting punctul Apex se afla la 61.8% din cel mai mare val. Valul E al triunghiului trebuie sa se termine in jurul valorii de 61.8% din cel mai mare val dar poate avea usor variatii in jurul acestei valori. In cazul de fata valul cel mai mare in pret este valul A, rezulta ca punctul Apex este calculat dupa el.
- Liniile de trend la Triunghiul Contracting sunt convergente. Doar in cazul Alternantei Inverse , valul D este mai mare in pret decat valul B, liniile de trend pot fi divergente.
- Triunghiul Contracting are 6 puncte de formare. Doar 4 din ele pot atinge liniile de trend convergente.

Mai jos atasez graficele unde se pot vedea regulile:


Dupa cum se poate observa din analiza patternul Triunghi Contracting mai este valabil si analiza nu a fost invalidata. Suntem pe limite dar acest aspect nu inseamna invalidare!

Succes!

Wolf

20 de comentarii:

  1. Toata stima,

    Eleganta si rafinament,

    Cu respect,

    RăspundețiȘtergere
  2. Salut Iulian,
    Neely spune in cartea sa ca: Valul e trebuie sa fie cel mai mic val al triunghiului (ca pret, nu ca timp; fig. 5.37).
    Intrebare: De ce compari valul e cu valul c in pret ? Pentru ca cel mai mic val in pret, in cazul nostru, este valul d, si nu valul c asa cum spui tu. Deci va trebui sa comparam valul e ( care trebuie sa fie cel mai mic val in pret din tot triunghiul ) cu valul d care este cel mai mic val in pret de pana acum. Si daca comparam valul d cu valul e, din datele de pana acum, valul e este > in pret decat valul d ==> patern invalidat.

    Cu respect,

    RăspundețiȘtergere
  3. Intr- un triunghi contracting valul E trebuie sa fie mai mic ca C, de aceea compara Iulian valul E cu C . Dar din punctul meu de vedere acesta nu e un triunghi contracting nelimitat din 3 motive: 1) valulB e mai mare in timp ca valul A desi e mai mic in pret , 2) valul E termina cu mult dupa apex si 3) "thrustul" trebuie sa aiba loc inainte de apex, urmand sa corecteze pana in zona de timp a apexului, deci nu e triunghi nelimitat

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Triunghiul contracting nu s-a invalidat.
      1. Valul B poate sa fie mai mare in timp decat A si mai mic in pret.
      2. Valul E inca nu s-a terminat. Divizeaza. Este adevarat, valul E trebuie sa se termine in zona de 61,8% din valul A. Dar inca nu s-a terminat.
      3. Nu avem "thrust" atata timp cat triunghiul nu s-a terminat.

      Ștergere
  4. Salut,
    Neely scrie in cartea sa la Triunghiurile contracting: " Valul e trebuie sa fie cel mai mic val al triunghiului (ca pret, nu ca timp; fig. 5.37)."

    La ce pagina spune Neely ca valul e trebuie sa fie mai mic ca valul c ?

    Cu respect,

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dan, la triunghiurile contracting se compara valurile A, C si E care trebuie sa fie din ce in ce mai mici (contragere), iar la expanding aceleasi valuri A, C si E care trebuie sa fie din ce in ce mai mari (expandare).
      In toate cazurile de triunghi contracting prezentate de Neely in carte valul C este mai mare decat E.
      Poti sa citesti deasemenea si: https://www.neowave.com/qow/qow-archive-24.asp?searchterms=contracting

      Ștergere
    2. Manuela, am inteles.

      Toata stima,

      Ștergere
  5. @ Cristian Barleanu

    Eu cred ca triunghiul este Non Limiting, pentru ca:
    - piata se contracta chiar in varful apexului;
    - valul a este aproape mereu cel mai violent val din triunghi;
    - daca valul a este violent, atunci valul b retrage mai lent valul a, si valul b este compus dintr-un val mult mai complex;
    Problema este ca: Triunghiul Non Limiting nu apare ca val b ( de grad mai mare ).
    Parerea mea este ca valul e este deja finalizat si ca eurusd o sa o ia la vale. Singura chestie este ca, daca o ia la vale, acest triunghi nu apare ca val b.

    http://vvcap.net/db/bHr9Ymk_H1xHPkfvJXwa.htp
    http://vvcap.net/db/MevC7rQRU_udbhVuSv8E.htp

    Cu respect,


    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe WP avem o corectie dubla: zig-zag - val X - faza 2 corectiva.
      Valul X este Flat.
      Faza 2 corectiva este alcatuita din: zig-zag - val X - triunghi contracting.
      Triunghiul contracting nu este in acest caz in pozitia unui val b.

      Ștergere
    2. Am verificat toate sursele pe care mi le-ai dat si am inteles.

      Cu respect,

      Ștergere
    3. Salut Dan
      In graficele tale ai notat Triunghiul gresit! Intr-un Triunghi valul d si e sunt valuri contrare!
      In analiza ta este notat gresit valul e.

      Succes!

      Wolf

      Ștergere
  6. Daca era triunghi contracting nelimitat trebuia sa confirme postpatern, adica sa urmeze un "thrust" exploziv inainte de apex...Deci, chiar daca creste de aici, nu e triunghi nelimitat

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cristian, triunghiul nu este inca invalidat. Am raspuns mai sus.
      Sa asteptam sa vedem ce face piata.

      Ștergere
    2. Fiecare Triunghi are o forma si are reguli de contructie si confirmare. Faptul ca este sau nu limitativ acest triunghi l-am explicat mai jos, daca se confirma ca triunghi el este nelimitativ prin context fara sa mai astept alte confirmari de comportament.
      Contextul si felul cum se formeaza un triunghi joaca un rol mult mai important decat punctul Apex al triunghiului care poate fi depistat doar daca liniile de trend sunt convergente.Exista triunghiuri contracting cu alternanta inversa unde liniile de trend sunt diveregente si atunci datele problemei se schimba.
      Apare o intrebarea : Daca o miscare respecta regulile unui triunghi contracting dar valul d este mai mare decat valul b, liniile de tredn sunt divergente si noi nu putem sa vedem miscarea de corectie pana in jurul punctului apex dupa spargere , rezulta ca nu calasam patternul ca triunghi contracting?
      Intrebarea 2: Triunghiurile Contracting Running,au punctul Apex la 61.8% din cel mai mare val al triunghiului?
      Dupa cum se vede sunt suficiente deformatii ale unui triunghi contracting care nu poate fi calculat doar dupa Apex sau corectia dupa ,,thrust,,.

      Succes!

      Wolf

      Ștergere
  7. Manuela, inseamna ca n-am citit aceeasi carte !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Unde, Cristian, am explicat ceva diferit de ceea ce scrie in carte?

      Ștergere
  8. pai daca in carte scrie ca thrustul violent are loc inainte de apex, urmand sa corecteze pana in zona de timp a apexului, e clar ca valul E se gata inainte de apex ...E normal ca la final de corectii duble sau triple, cand avem un triunghi contracting nelimitat, valul B al triunghiului sa fie mai mare ca valul A si in pret si in timp, aratand astfel forta trendului care urmeaza.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cristian,
      1. sunt cazuri in care NU doar valul B arata forta trendului principal, ci intreaga structura, asa cum este cazul triunghiului contracting. Sunt mai rare cazurile in care, in triunghiurile contracting valul B este mai mare in pret decat valul A (5-27). Faptul ca valul B, aici, este mai mic in pret decat valul A, dar si mai mare in timp nu impiedica formarea unui triunghi contracting.
      2. cea mai importanta regula in triunghiul contracting legata de apex este ca el sa se gaseasca in zona de 61,8% din valul cel mai mare (fie A sau B, in acest caz valul B).
      3. Liniile de trend sunt cele care dau confirmarea finala. Nu te lega (deocamdata) de locul unde se formeaza apexul. Linia de trend (a)-(c) poate sa fie retrasata. Neely raspunde la o intrebare in acest sens cand este intrebat de ce uneori duce liniile de trend intre inceputul/sfarsitul valurilor si alteori intre maxime/minime formate de structura.


      Ștergere
  9. si in exemplul vostru apexul se gata cu mult inainte de terminarea valului E si nci vorba de thrust exploziv

    RăspundețiȘtergere
  10. Triunghiurile Contracting sunt Limitative si Nelimitative.
    Triunghiurile Contracting Limitative apar in valurile dupa care este limitata miscarea post pattern. De ex valul B al unui zigzag sau valul 4 al unui impuls este limitata ( terminata) dupa o singura miscare. Limitativ insemna ca miscarea este limitata dupa Triunghi.
    Triunghiurile Contracting Nelimitative sunt Triunghiurile dupa care miscarea este nelimitata. De ex. valul X - dupa el pot exista si doua faze corective daca se afla intr-o corectite complexa,ultima faza corectiva dintr-un pattern corectiv complex,combinatie dubla su tripla.Odata ce un Triunghi apare in faza doi corectiva a unei corectii duble sau in faza trei corectiva a unei corectii triple, prin context fara sa mai cautam confirmari triunghiul este Nelimitativ. Nelimitativ inseamna ca miscarea dupa el nu are o limita si se poate dezvolta o miscare mult mai mare in grad decat insusi Triunghiul.
    Neely ne arata in carte comportamentul dupa un Contracting ca sa facem diferenta de comportament si sa intelegem unde ne aflam intr-o corectie complexa in care Contractingul este faza corectiva sau intr-un impuls si suntem in valul 4 dupa care ar urma un 5 (Limitat) si inceputul unei noi miscari mai mare in grad.

    Succes!

    Wolf

    RăspundețiȘtergere