13 februarie 2015

EUR-USD 13.02.2015

Weekly Plot
Daily Plot
Daca nivelul  1.1224 este spart ma astept ca paritatea EURUSD sa ajunga undeva in zona de pret 1.07-1.06.
 
Succes!
Wolf

2 comentarii:

  1. Va salut cu respect,

    Ma uit la analizele lui Iulian dupa ce in prealabil am facut si eu o analiza si niciodata nu bate cu ce face el. Oare va veni ziua cand voi ajunge macar la jumatate din ce stie el ? O intrebare tampita va pare pentru multi, dar eu mi-o pun. Cand vad analiza lui Iulian totul este frumos, are logica etc...., dar daca eu o iau de la zero ( adica cu graficul gol ) sa fac analiza la un instrument, cu siguranta nu voi ajunge la acelasi rezultat cu Iulian.
    Ca atare propun ca fiecare dintre noi sa aleaga un instrument si sa-l analizeze singur fara ajutorul lui Iulian, sa postam analiza noastra ( care de cele mai multe ori va fi gresita ) si dupa, sa intervina Iulian si Manuela pentru ajutorul nostru ( sa ne salveze de la inec ).

    Ce spun moderatorii ?

    Cu respect,

    RăspundețiȘtergere
  2. Salut Dan

    In primul rand te informez ca o sa ne gandim la propunerea ta.De fapt deja exista pe Blog un anunt unde am spus ca analizele care o sa contina regulile de baza NeoWave o sa fie postate si discutate.

    La nedumerirea ta cu analizele tehnice pot sa spun ca exista un singur secret, detasarea de sindromul ,, dreptatii ,,. Acesta este factorul nr.1 care duce un incepator in directii gresite.
    Pe acest Blog am prezentat multe situatii complexe in care daca ai sindromul ,,dreptatii,, nu te poti orienta.

    Fiecare participant la piata are viziunea si propria analiza tehnica. Sunt zeci si sute de stiluri de analiza tehnica dar cea mai mare problema este ca graficul intrumentului analizat este unul singur.Paradoxal este faptul ca intr-o perioada de 5-6 luni pe un instrument se vede un singur trend dar interpretari ale lui sunt zeci de mii. Oare de ce?
    Un trader sau analist tehnic pentru a raspunde la aceasta intrebare are nevoie de cunostinte solide si o experienta consistenta pentru a se orienta in spatiul unde se desfasoara aceasta actiune.
    Un incepator vede acest grafic de cotatii intr-o singura dimensiune si anume pretul.Un trader si analist tehnic experimentat vede graficul in minim 3 dimensiuni.Cu cat experienta creste numarul dimensiunilor si performanta au o curba exponentiala.
    Pentru a deveni profitabil un trader are nevoie minimum de cele 3 dimensiuni de analiza a unui grafic.
    Informativ pot sa va spun ca am ajuns la 7 dimensiuni si sunt in dezvoltare continua.
    In concluzie pot sa spun ca sunt un trader si analist tehnic cu o experienta de peste 35 000 de ore in pietele financare care analizeaza un grafic privit in 7 dimensiuni si 5 directii ale pretului si ma confrunt in piata cu 95% traderi care analizeaza un grafic intr-o dimensiune ( pretul) si vad doar 3 directii posibile. Daca facem o matematica simplista a performantei am obtine urmatorul rezultat:
    7 * 5 = 35 ( dimensiunea inmultita cu directia pietii)
    1 * 3 = 3
    Rezultatele le poate compara fiecare in privat.

    Nota: Nu uit niciodata faptul ca am multe de invatat si ca exista traderi si analisti mult mai experimentati si mai puternici. Ceea ce stiu in final este ca avem toti un singur judecator - Piata! Piata are dreptate de fiecare data!

    Succes!

    Wolf

    RăspundețiȘtergere