15 octombrie 2014

Patternuri in Neo Wave

Manuela: Ce patternuri exista in Neo Wave?

Iulian: Teoria Neo Wave este impartita in patternuri impulsive si corrective.

Patternurile impulsive sunt impartite in alte 2 forme: patternuri impulsive normale (de directie) si patternuri impulsive terminale (de schimbarea directiei).

Patternurile corective sunt impartite in 5 forme existente: corectii zigzag, flat, triunghi, dyametryc, symmetric (ultimele 2 sunt patternuri aparute mai nou si nu o sa le gasesti in cartea lui Neely).

Fiecare din corective este impartit in felul urmator:
1. zigzagul in 3 forme - normal, truncat, alungit;
2. flatul in 7 forme - normal , alungit , neregulat, cu val b nereusit, cu val c nereusit, neregulat si nereusit, running;
3. tringhiul are 3 forme - contracting, expanding, neutral  ultimul nu-l gasesti in cartea lui Neely);
4. dyametrycul are 3 forme: contracting, expanding, neutral. (acestea la fel nu le gasesti in carte);
5. symmetrical are 1 forma dar are mai multe variatii.

Triunghiurile sunt la randul sau impartite in 2 mari categorii: limitative si nelimitative. Fiecare triunghi care face parte din cele doua mari categorii este impartit in 3 forme: triunghiul contracting este impartit in 3 forme: orizontal, neregulat, running: Triunghiul expanding este impartit in 3 forme: orizontal, neregulat, running. Triunghiul neutral are 3 forme: orizontal, neregulat, running.

Toate aceste corective pot fi corectii singulare in pozitia a 3 mari categorii de complexitate: polivaluri, multivaluri , macrovaluri dar pot sa existe si in combinatii complexe intre ele. Combinatiile corective complexe odata ce cresc in gradul de complexitate de la polival la multival se impart in alte 2 categorii: corectii non-standard, categoria 1 si corectii non-standart categoria 2. Corectiile non-standard categoria 1 este impartit in 6 combinatii posibile: corectiile non-standard categoria 2 sunt impartite in 5 combinatii posibile (unele din ele fiind foarte rare).

6 comentarii:

  1. Salut Manuela, Iulian,
    Din experienta voastra ce paternuri urmeaza dupa alt patern deja finalizat si confirmat. De exemplu: ce urmeaza dupa un patern Impulsiv ? intotdeauna trebuie sa urmeze o corectie ?
    Ce poate urma dupa un flat ? Dar dupa un Zigzag ? Dupa o combinatie corectiva dubla ?
    O alta intrebare care pe mine ma framanta este: Ce paternuri se pot forma in interiorul altor paternuri ?
    De exemplu: Ce paternuri sunt posibile in interiorul valului b dintr-un flat ? etc...
    Se pot structura in vreun fel aceste combinatii de aparitii ale paternurilor dupa finalizarea si confirmarea paternurilor anterioare ?
    Se poate structura aparitia paternurilor in interiorul altor paternuri ?

    Cu respect,
    Dan

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna Dan!

    1. Unui impuls ii poate urma atat o corectie, cat si un impuls.
    Zig-zag-ul de exemplu, este o structura in care valului impulsiv (a) ii urmeaza un val corectiv (b). Cand insa unui impuls ii urmeaza un alt impuls? Gandeste-te la o structura impulsiva a carui val 2 este un flat. Structura unui flat este 3-3-5, asadar, valul c al flatului este o structura impulsiva. Dupa valul 2 corectiv, urmeaza valul 3 impulsiv. Sa presupunem ca valul 3 impulsiv este la randul lui divizat in subvalurile I, II, III, IV, V. Prin urmare, valului c (al flatului) ii urmeaza valul I (subdiviziune a valului 3). Asadar unui impuls (valul c) ii urmeaza un alt impuls (valul I). Atentie insa, cele 2 impulsuri NU apartin aceleasi structuri, ele sunt in valuri diferite.
    Cel mai bine ar fi sa desenezi, asa vei intelege mai bine.

    2. In cartea lui Neely, la capitolul 11 este prezentat, pentru fiecare pattern corectiv in parte, locul unde poate sa apara. Pentru inceput este bine sa citesti sa iti faci o idee. Nu veo gasi explicatii despre patternurile corective de tip dyametric si symetric, pentru ca ele au aparut ulterior scrierii cartii.

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna Manuela,
    Este atat de complexa teoria ca nici nu stii pe unde sa cauti si cum sa o structurezi mai bine. Am observat in capitolul 11 unde pot aparea paternurile.
    Mai ramane de stabilit atunci, unde pot sa apara paternurile SYMETRIC si DYAMETRIC ?

    Iti multumesc,

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna Dan,
    teoria este complexa pentru ca si piata este complexa.
    Cat despre Dyametric si Symetric, unde pot ele sa apara, le vom urmari impreuna. Symetric nu am vazut nici eu pana acum.

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna Manuela,
    Cate forme de Dyametric si Symetric exista ?
    Care sunt retragerile interne din aceste structuri ? Care sunt definitiile ce le caracterizeaza ?
    Cum iti dai seama ca s-a format un Dyametric sau Symetric ?

    Cu respect,

    RăspundețiȘtergere
  6. Salut Dan
    Intrebarile tale sunt atat de vaste incat am nevoie de timp si de spatiu ca sa explic jumatate de teorie .
    Dar o sa incerc pe scurt ca sa-ti fac o imagine de ansamblu .
    Ce este un Dyametryc si de ce si cum se formeaza el ?
    Daca inveti bine regulile NeoWave si stii sa le aplici si pe grafice corect iti poti da seama ca se formeaza un Dyametryc atunci cand regulile NeoWave de formare a unui pattern sunt incalcate .
    Un exemplu simplu este o corectie dublu flat , cred ca este si cel mai usor de inteles . Cand incepe sa se formeze corectia si deja se vede primul flat , adica prima faza corectiva dar unele reguli sunt incalcate cum ar fi , valul C este mai mic in timp decat A valul B nu este suficient de mare fata de valul A , valul A se comporta agresiv , in loc de un comportament mai lent ( asa este caracterul valului A in flat ) , atunci acestea sunt primele semnale ca un Dyametryc se formeaza . O corectie de dublu flat are in componenta sa 7 segmente , abc-x-abc , un dyametryc la fel are 7 segmente abcdefg . In concluzie un Dyametryc nu este altceva decat un pattern deformat care incalca pe anumite portiuni regulile de formare a unui pattern .
    Un dyametryc se poate forma din cauza a multor patternuri deformate , din acest motiv el poate aparea in pozitia multor valuri . In esenta un Dyametryc este un pattern corectiv , deci unde poate sa apara corectii acolo pot aparea si Dyametrycele .
    Comportamentul unui Dyametryc este extrem de vast dar cel mai simplu il depistezi cand stii deja regulile de formare ale patternurilor NeoWave si stii sa le si aplici pe grafice , fiindca in acel moment observi formarea lui .
    Mult succes Dan !

    RăspundețiȘtergere