31 octombrie 2014

USD-JPY 31.10.2014

In analiza tehnica de ieri am spus ca piata copiaza logica formarii unui val B corectiv.
 
Pe Daily Plot se vede cum piata destul de violent urca ascendent. Tehnic, piata nu a terminat corectia.  
MARE ATENTIE !!! In momentul de fata trebuie evitata tranzactionarea, fiindca piata este foarte volatila dar mai ales trebuiesc evitate tranzactiile de BUY!
 
In urmatoarea perioada ma astept ca piata sa continuie formarea valului 2 care divizeaza cu inclinatie fata de orizontala.
 
Tranzactionare pe termen scurt periculoasa !
 
Weekly Plot
 
Daily Plot
 
Mult succes!
Wolf
 

2 comentarii:

  1. Salut Iulian,
    Este adevarat, asta am observant dupa miscare, dar este zic eu un punct de plecare. Parerea mea este ca de la triunghiul albastru trebuia initializata o tranzactie de buy.
    Atasez exemplul:

    http://vvcap.net/db/KEcUApZroveRBNanZyk-.htp

    Problema pe care vreau sa o dezbat este: ce se intampla daca cineva nu cunoaste teoria ?
    El nu va putea tranzactiona eficient ?
    Sa zicem ca traderul X tranzactioneaza folosind doar liniile de trend pentru a stabili ( mini trendul, trendul major, minor, megatrend, etc... ), punctele de HL ( higher low ), LL ( lower low ), HH ( higher high ), LH ( lower high ) si timpul ca factor decisiv de a intra in tranzactie.
    Din imaginea atasata se observa unde s-a finalizat piata, mult mai la dreapta punctului de minim din miscarea descendenta. De ce spun acest lucru ? Pentru ca piata a continuat miscarea descendenta pana la ultimul HL. Cand ultimul HL a fost spart violent, acesta a fost primul semnal ca fractalul descendent s-a finalizat si ca urmeaza un nou fractal ascendent. Bun, pana aici stim ca miscarea descendenta s-a finalizat. Acum revenim la invataturile lui Neely care spune:
    1) Miscarea unei piete ( in cazul nostru trendul down ) nu se finalizeaza intotdeauna la punctul de minim, ci mult mai la dreapta lui.
    2) Confirmarea finalizarii unui patern se face atunci cand piata reactioneaza violent si sparge o linie de trend ( 2-4, 0-b, b-b, b-d, etc...chiar nu mai conteaza ) al unui fractal ( patern ). Aceasta spargere violenta este primul semnal ca se trece la o noua dimensiune ( fractal, patern etc...)
    3) Mai ramane de vazut si confirmarea spargerii liniei de trend, care in cazul nostru se afla in chenarul albastru. Neely spune ca ultimul varf din patern trebuie sa fie retras mai repede decat timpul formarii lui cea ce in cazul nostru s-a si intamplat.
    CONCLUZIA: Paternul ( fractalul ) down in cazul nostru este gata, avem si confirmarea si mai ramane de analizat timpul de retragere al miscarii violente ( de spargere a liniei de trend ). In cazul nostru retragerea a fost in chenarul albastru si ca timp a durat foarte mult. AICI si ACUM este momentul de a intra in tranzactie.

    Acum eu ma gandesc daca mai are sens sa analizam ce paternuri se formeaza si daca mai trebuie catalogate ( gen flat, triunghi etc....)

    Atasez graficul cu exemplul folosind doar trendul si timpul.

    http://vvcap.net/db/myvp-FZIgwU0Dizi53Gb.htp

    Cu respect,
    Dan

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna Dan,

    a intra buy imediat dupa confirmarea terminarii dyametricului, asa cum sugerezi tu, inseamna tranzactionarea unui val B. (Dyametricul fiind valul A al miscarii corective descendente). Insa, tranzactionarea unui val B este dificila, nici Neely nu o recomanda.

    Faptul ca aici, o tranzactie buy ar fi fost una foarte profitabila nu este un motiv de a nu lua in calcul ce s-ar fi intamplat daca piata ar fi mers in jos, daca intreaga miscare corectiva ar fi fost o miscare complexa a carei prima faza era dyametricul.

    Daca are sens sa analizam patternuri si sa le catalogam? Sigur ca da! Patternurile nu apar oricum si oriunde. Patternurile, alaturi de context si de timp sunt esentiale in teoria Neo Wave. Le identificam si le catalogam pentru a putea face previziuni, pentru a sti cum sa tranzactionam.

    Stiu ca este complicat. Insa nu este corect sa analizam o piata complexa cu o teorie simpla.

    RăspundețiȘtergere