01 noiembrie 2014

Raspunsul la intrebarea lui Dan

Dupa cum am spus de multe ori, NeoWave nu este o teorie simpla si nici una fixista. Pe  acest Blog se posteaza analize simple care nu sunt incarcate cu multe date tehnice, fiindca este un Blog de unde se poate invata cum se realizeaza o analiza NeoWave.

Intrebarile tale referitoare la postul EUR-USD 23.10.2014:
De ce nu poate fi un Double Zigzag?
De ce trebuie sa fie neaparat un flat sau un Triangle?

Aceste intrebari cer un raspuns foarte tehnic pe care o sa incerc sa ti-l dau:
 
Daca analizam Monthly Plot o sa observam Triunghiul Expanding din valul F al Dyametrycului mai mare in grad. Acest Triunghi Expanding a inceput  in data de 19.08.2012 - 1.2260 si a continuat pana in data de 8.05.2014 - 1.3990 (A-B-C-D-E). In valul E al Triunghiului Expanding  este un pattern Dyametryc format intre datele  9.07.2013 - 1.2766 pana in 8.05.2014 - 1.3990. Dupa terminarea ambelor patternuri, atat Triunghiul Expanding cat si Dyametrycul din valul E al Expandingului au fost gata, precum si valul F al Dyametrycului mai mare in Grad. Miscarea descendenta inceputa in data de 8.05.2014 - 1.3990 face parte din valul G al Dyametricului mare. Acest val a retras Dyametrycul din valul E al Expandingului pana in data de 26.09.2014 - 1.2761 in aprox 47% timp de formare a Dyametrycului din valul E al Expandingului. Daca masuram trendul descendent dupa patternul mai mare si anume Triunghiul Expanding o sa observam ca nivelul de retragere al Dyametrycului din valul E este in zona de pret  cu nivelul de 80% retragere Fibo al Triunghiului Expanding - 1.2620. Daca am masura si timpul de retragere al valului Triunghi Expanding pana la nivelul de retragere 80% Fibo, ar fi aprox 30%.
Toate aceste date imi arata ca trendul descendent inceput in data de 8.05.2014 - 1.3990 este un trend foarte violent in comparatie cu valurile adiacente. In general un trend violent este un trend slab nu un trend puternic (studiaza din carte si aplica logica). Daca o sa analizam Daily Plot o sa observam ca exact in  aceasta zona se observa o consolidare a trendului descendent care dureaza de aprox. o luna de zile.
 
Din regulile NeoWave stim ca:
 
1. Dupa un Triunghi Expanding piata are o evolutie slaba.
2. Triunghiul Expanding nu poate sa fie retras in totalitate de valul de acelasi grad.

Aplicand logica: viteza de formare, timp, pret, context am presupus in acea zona formarea unui pattern Flat sau Triunghi dintr-o combinatie Dubla. Nu este ceva fix si poate sa fie si un Zigzag in loc de aceste patternuri presupuse de mine. Problema cea mai mare in acesta situatie este ca fiecare din acest pattern in aceasta zona o sa ma informeze despre comportamentul patternului mai mare si anume Macrovalul G. (*)
 
1. Daca o sa fie in aceasta combinatie un Flat – patternul mai mare o sa se comporte intr-un fel.
2. Daca o sa fie in aceasta combinatie un Triunghi – patternul mai mare o sa se comporte diferit.
3. Daca ma lovesc de un Dublu Zigzag – patternul mai mare o sa fie cu alt comportament. 

*Nota : Pattern mai mare ma refer la Macroval si anume valul G din Dyametrycul Mare.
 
La intrebarea ta cu Triunghiul Neutral raspunsul o sa fie foarte scurt si simplu:
Daca o sa analizezi ce am spus mai sus o sa intelegi ca in acea zona nu poate sa fie un Neutral. In primul rand nu este context, in al doilea rand ai analizat un pattern vizibil pe un chart mic fara sa fie argumentat cu masuratori clare si comparative cu valurile mai mari adiacente.  Analiza Triunghiului Neutral in analiza ta seamana cu numerotarea de 1-2-3-4-5 din EWA Clasic unde numerotarile se fac doar pe ceea ce se vede, ceea ce NeoWave respinge.
 
O sa apara intrebarea:  Wolf , de ce nu faci analiza tehnice complexe pe acest Blog?
 
Ras : Daca as face analize tehnice complexe 99% din cititori nu vor intelege nimic. De ce?  Marea majoritate nu cunoste regulile NeoWave si atunci eu incerc sa analizez cu limbajul Graficului mai mult decat cu explicatii foarte tehnice. In timp, probabil ca o sa ridic complexitatea analizelor odata ce o sa observ intrebari mai complexe. Daca ar fi dupa mine si as vorbi profesionist la nivelul maxim de complexitate asta ar insemna sa va postez doar explicatia caracterului miscarii, fiindca de aici porneste totul. NeoWave nu este o simpla numaratoare si am mai spus asta in nenumarate randuri, NeoWave este mult mai complexa decat isi imagineaza acum oricare dintre voi. Cand analizez un pattern si il presupun si piata imi copiaza logica eu nu ma astept doar la directie, ci si la comportamentul pietii in  directia analizata.

Mult success !!!
Wolf


3 comentarii:

  1. Salut Iulian,
    Multumesc pentru raspuns. Am inteles acum cum se aplica contextul, si de ce ai presupus un flat sau triunghi. Trebuia sa ma raportez la valul mai mare in grad si anume valul F si la faptul ca el ( valul F ) a fost compus dintr-un triunghi Expanding ). Acum este clar pentru mine si iti multumesc.
    Am observat ca sustii de fiecare data sa invat regulile Neo Wave. Ei bine, aceste reguli eu le parcurg, numai ca in anumite situatii ma impotmolesc si nu mai stiu cum sa procedez. De aceea pun intrebari scurte si la obiect. Sper ca nu deranjeaza.

    Cu deosebit respect,
    Dan

    RăspundețiȘtergere
  2. Dan,
    Toate intrebarile sunt binevenite. Asa se invata. :)
    Manuela

    RăspundețiȘtergere
  3. @ Dan

    Esti binevenit cu orice intrebare !

    Succes !!!

    RăspundețiȘtergere