06 noiembrie 2014

SP500

SP 500 face un nou maxim istoric. Dyametrycul de pe Daily Plot a fost retras in totalitate. Valul presupus B pe un trend ascendent este un val destul de violent comparat cu valul A.
 
Ce se intampla? O miscare mai lenta in jos si una mai rapida in sus. Dupa toate criteriile analizei tehnice piata ar continua miscarea mai mare in grad si anume trendul Major Ascendent. Fiecare dintre voi care au urmarit pietele financiare pret de cativa ani au observant fenomenul accelerarii miscarii in apropierea unei intoarceri de trend. De ce? Piata incepe sa acumuleze energie dar in alta forma decat cea care dupa logica simplista ar fi o normalitate.
 
Daca urmarim Weekly Plot se observa cum un segment din miscarea ascendenta majora a fost retras in timp egal cu timpul formarii lui si anume valul g (cei care stiu sa masoare acest lucru il pot masura). Ce rezulta din acest aspect, ca trendul Major a inregistrat o slabiciune medie si ca cel putin o corectie a trendului Major ar trebui sa asteptam. Prin urmare miscarea valului B de aproximativ trei saptamani este o miscare corectiva care nu este de acelasi grad cu segmentele trendului Major. Care ar fi cea mai complexa situatie? Cea mai complexa situatie ar fi ca atat segmentul descendent A (dyametrycul) cat si segmentul ascendent B sa fie segmente ale unui picior din trendul mai mare si anume valul F care are probabilitate sa fie neterminat. Aceasta situatie este mai putin probabila dar chiar daca ea se intampla oricum trendul Major are semne de slabiciune si in cel mai rau caz ma astept la o miscare laterala  care o sa arate ca o consolidare de cateva luni si apoi sa vedem miscarea descendenta Majora.
 
In analiza de astazi am ridicat un pic complexitatea logicii NeoWave. Stiu ca este greu sa urmaresti pas cu pas situatiile si mai ales sa le intelegi cand nu stii toate regulile si de fapt sa interpretezi ceea ce vezi pe grafic, dar prin asta si este diferita NeoWave de restul tehnicilor de analiza.
 
In unele analize tehnice eu am spus ca unele miscari descendente incep cu miscari ascendente, fapt ce este foarte greu de inteles. Apoi am spus ca o piata nu are doar trei directii asa cum se vede si pot fi observate de oricine, chiar si de un necunoscator sau incepator, ci cinci directii.
 
In acest moment as putea sa spun cu mare probabilitate ca ne aflam intr-o situatie in care miscarea descendenta se incepe cu o miscare ascendenta  sau mai bine zis o aparenta ascendenta. In aceste situatii si sunt cele mai mari capcane ale "specialistilor" si anume in aceste situatii toate stilurile de analiza si teoriile isi inceteaza orice forma de analiza. Aici este capatul, finalul multor tehnici care ajung sa se impotmoleasca si sa-si termine orice existenta.
 
Ce ne anunta NeoWave? NeoWave ne anunta sa fim extrem de prudenti in aceste momente pe care eu le mai numesc si  "puncte moarte" sa folosim cea mai mare arma pe care o are un trader, asa cum am mai spus, si anume Rabdarea. Timpul este factorul care clarifica situatia.
 
Traderi sunt diversi si unii din ei nici nu stiu de ce ar trebui sa avem rabdare, fiindca ei oricum fac o tranzactie pe trei lumanari de h1 si gata. Da, asa este, insa eu ma refer aici la cei care inteleg ce fac si mai ales la cei care tranzactioneaza trenduri, la traderii instrumentelor  Futures in special, fiindca ei sunt cei mai vanati in aceste momente. De ei depinde cand piata o sa iasa din acest punct mort si o sa continuie cu o noua situatie. In aceste momente se clarifica cine este vanatorul si cine este victima!
 


Weekly Plot
 
Daily Plot
 
 
Va urez mult success !!!
Wolf 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu