24 noiembrie 2014

Strategii de tranzactionare

Strategiile de tranzactionare sunt impartite in doua mari categorii:
 
- Strategia de tranzactionare pe trenduri
- Strategia de tranzactionare de tip scalping
 
O alta strategie nu exista!
 
Fiecare participant la piata trebuie sa inteleaga acest lucru si sa adopte una din aceste strategii in cazul in care vrea sa tranzactioneze cu success! In caz contrar pot sa va spun cu o probabilitate de 100% - strategia adoptata este egala cu Zero.
 
Strategia de tranzactionare  de tip scalping
Aceasta strategie de tranzactionare are un grad de risc ridicat si necesita o concentrare maxima din cauza volumelor mari folosite in tranzactionare. Tehnica este bazata mai mult pe un algoritm matematic de crestere exponentiala decat pe o analiza tehnica. In scalping se folosesc foarte multe indicatoare care genereaza semnale de  intrare in piata. Cele mai dificile momente in tehnica de scalping sunt iesirile din piata. Scalperii in analiza tehnica folosesc asa numitele "trenduri" care nu sunt decat simple fluctuatii ale pietelor financiare.
 
Exista strategii de tranzactionare scalping  in care analiza tehnica este inlocuita de analiza fundamentala si se tranzactioneaza stirile economice de moment.
 
Tehnica de tranzactionare pe trenduri
Tehnica de tranzactionare pe trenduri are un grad de risc mai scazut fata de scalping. Riscurile pot fi gestionate mult mai eficient din cauza distantelor mult mai mari in timp si pret a tranzactiilor fata de scalping. In analiza tehnica a unui trend, indicatoarele nu functioneaza. In schimb, aici apare o noua constanta si anume Timpul. Un trend are nevoie de timp in care sa se formeze si din acest motiv timpul joaca un rol primordial in analiza tehnica a trendurilor.
Incepatorii si chiar unii asa numiti "profesionisti"  incurca tehnica de scalping cu  tehnica tranzactionarii trendurilor si apare un nou hybrid in tranzactionare care il numeste intra-day trading. Acesti participanti sunt atat de rataciti incat analizeaza fluctuatii si vor sa tranzactioneze trenduri sau analizeaza trenduri si tranzactioneaza scalping. O greseala foarte foarte mare care duce la pierderi constante si la foarte multe victime.
Am urmarit foarte multe analize pe internet si vad cum aceasta greseala persista in 90% din cazuri si analizele arata ca un POM DE CRACIUN. Foarte multe linii de trend folosite fara o logica si fara timp  amestecate cu indicatoare si explicate cu analize fundamentale. Tehnici de analiza a trendurilor, cum ar fi de exemplu Elliot Wave, amestecate cu indicatoare tehnice si cu lumanari japoneze. Este incredibil sa vad ca unii asa numiti "Mentori" sau "profesionisti" analizeaza charturi foarte mari pentru a face o tranzactie de scalping! Este incredibil!
Nu pot sa va spun decat un sigur lucru – TREZIREA!!!
Va urez mult succes!
Wolf
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu