01 noiembrie 2014

AUD-USD: Formarea unui triunghi expanding pe Daily Plot

Triunghiul pe care AUD-USD l-a format pe Daily Plot a indeplinit toate regulile de structura (pret si timp) si de context ale unui triunghi expanding de tip running.
Asadar, de ce triunghi expanding?

Triunghi expanding - Reguli de structura

Reguli de structura:
1. Valul a este cel mai mic val al triunghiului. La triunghiurile expanding de tip orizontal si running valul a este cel mai mic val, iar la triunghiurile expanding de tip neregulat valul b este cel mai mic val.
2. Valul b este putin mai mare decat a si valul d putin mai mic decat c. Liniile de trend sunt divergente.
3. Valul e este cel mai mare val ca pret si ca timp si cel mai complex ca structura. Aici structura valului e este un flat.
4. Valul b este mai mare ca pret si ca timp decat valul a.
5. Valul c este mai mare in timp decat valul a.
6. Chiar daca valul e nu trece de linia de trend a-c, aceasta nu este o conditie obligatorie.
7. Liniile de trend a-c si b-d sunt atinse de 4 puncte (a,b,c,d) ale triunghiului.


Triunghi expanding - reguli de context

Reguli de context:
In contextul curent valul in care ne aflam este un val 4 sau un val X. Un triunghi expanding poate sa se afle intr-un val 4 sau intr-un val de legatura X.
Daca va fi un val 4 sau un val X, aceast lucru va fi aratat de ceea ce ne va spune piata in zilele urmatoare.

Actiunea post-triunghi:
Dupa un triunghi expanding piata este slaba.
Regula spune ca un triunghi expanding nu poate sa fie retras in totalitate de valul de acelasi grad cu el. Prin urmare, daca triunghiul va fi un val 4, valul 5 va fi un val slab si structura impulsiva va fi o stuctura impulsiva cu val val 3 extins. In acest tip de structura impulsiva de obicei valurile 1 si 5 sunt egale, asadar pretul ar trebui sa ajunga in jur de 0.86 - 0.87.
Daca insa triunghiul expanding va fi retras in totalitate de miscarea post-pattern, atunci el nu va mai fi un val 4, ci un val X, de legatura.

Concluzie:
Structura corectiva este un triunghi expanding de tip running. Pozitia in care s-a format arata, in contextul curent, o slabire a trendului descendent.

Mult succes!

 

4 comentarii:

  1. Salut,
    Am citit in regulile lui Neely si la capitolul 11 ( Triunghiuri Expanding ) spune:
    - Triunghiurile Expanding, probabil nu va apare ca val x pentru orice pattern.
    In acest context sarim peste aceasta regula si putem spune ca va face parte dintr-un val x ? Te intreb pentru ca mai sus ai afirmat ca acest triunghi expanding poate fi un val 4 sau un val x, depinde ce va face piata mai departe.
    Daca tinem cont de aceasta regula atunci acest triunghi expanding face parte din valul 4, exclus valul x. In concluzie va urma un val 5 mic si dupa finalizarea lui intram in tranzactie cu buy.
    Cu respect,

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna Dan,
    In capitolul 11 Neely spune ca un triunghi expanding este posibil sa nu apara ca val x (it will not likely occur), insa asta nu inseamna ca NU poate sa apara. Asadar cazul al 2-lea ramane valabil.

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna Manuela,
    Iti multumesc mult. Am tradus cartea intr-un an de zile pentru ca nu cunosc engleza si unele chestii nu stiu sa le traduc corect ( interpretate ) in romana. M-am chinuit cu Google Translate, dictionare, sinonime, gramatica etc..... Imi aduc aminte ca fiecare inaintare in traducere de cateva propozitii era o victorie pentru mine.
    Am corectat eroarea in traducere.

    Cu respect,
    Dan

    RăspundețiȘtergere
  4. Felicitari Dan pentru munca depusa cu traducerea, dar si pentru alegerea corecta a teoriei!

    RăspundețiȘtergere