16 octombrie 2014

Cum se incepe o analiza tehnica pe valuri?

Pentru ca un trader sa poata tranzactiona cu succes, mai intai trebuie sa invete sa se orienteze pe un grafic.
In chartul Nr.1 o sa vedeti cum priveste marea majoritate a traderilor piata. Este total gresit din mai multe puncte de vedere.
 
Graficul 1
1.Privesc pe H1 si isi atribuie mental ca acesta este un grafic pe care se poate tranzactiona pe ora.
2.Privesc pe H1 lumanarile japoneze si incerca sa numere valuri – doua tehnici total diferite care nu au nici o legatura .
3.Privesc pe H1 fara sa inteleaga orizontul de timp analizat .
4.Nu este inteles nici unde este inceputul si nici sfarsitul unei sesiuni de tranzactionare .
5.Factorul timp si orientare lipseste cu desavarsire, oricate indicatoare se folosesc la o astfel de abordare.
Concluzie :  Niciodata o analiza tehnica pe valuri nu va avea rezultate pozitive, fie ea clasica sau NeoWaves !
 
Cum trebuie abordat acest subiect ?

In chartul Nr.2 o sa vedeti cum trebuie privita o piata pe aceeasi unitate de timp H1 corect. Atentia mare trebuie sa fie la orizontul de timp pe care il relateaza un grafic de H1 privit corect . Daca ne uitam atent o sa vedem ca avem 2 luni de zile.
Graficul 2

Intrebare : Cum putem sa tranzactionam noi intra-day si sa castigam 30 de pipsi ?
1.Dupa lumanari japoneze ?
2.Dupa valuri ?
Raspuns : Nici dupa una si nici dupa alta nu vom reusi sa tranzactionam pe un grafic de H1 zilnic si sa facem profit atat timp cat nu stim sa intelegem unde suntem si ce vrem sa facem. Acesta este un mit la care viseaza orice trader incepator  care si dupa o lunga perioada de timp la fel de incepator ramane ca si la inceput.
Din multe surse de informare auzim notiunea de TIMP despre care am mai spus.
Mintal marea majoritate intelege unitatea de timp privita la un grafic, ceea ce este total gresit, sau intelege orizontul de timp analizat, ceea ce este corect dar interpretat de cele mai multe ori gresit in practica.
Ca sa intelegem un grafic si cum trebuie aplicat timpul in analiza tehnica,  trebuie sa stim unde s-a deschis si unde s-a inchis o sesiune de tranzactionare, cate ore are fiecare sesiune, ce orizont de timp trebuie analizat ca sa obtinem o tranzactie.
Cel mai simplu mod de a vedea acest lucru este separatorul timp de pe marea majoritate a platformelor. Acest separator se foloseste in procesul de analiza tehnica si pe toata perioada tranzactionarii. Profesionistii analizeaza dupa el si apoi il scot de pe grafic ca sa nu complice un grafic cu multe linii, dar foarte multi si aici ma refer si la multi care "ii invata pe altii" ca nu au idee cum si de ce trebuie folosit acest instrument atat de pretios intr-o analiza tehnica cum sunt valurile.
In chartul Nr.3 este aratat separatorul de timp. Chiar si in tranzactionarea pe lumanari japoneze ai nevoie de el ca sa te orientezi unde si cum a decurs o sesiune de tranzactionare, nemaivorbind de valuri. Este obligatoriu !!!!
 
Graficul 3
 
In graficul se ilustreaza cum trebuie privit corect un grafic care este pregatit pentru a incepe o analiza tehnica simpla pe valuri.

Graficul 4

Acesta este primul pas si unul din cei mai importanti pasi in inceputul unui proces de analiza, aplicarea TIMPULUI .
Acum sa analizam putin cum trebuie sa ne orientam pe un grafic corect.
In primul rand trebuie sa vedem ce orizont de timp este vizibil. Daca o sa privim cu mare atentie pe acest grafic 4 care este pe H1 se vede un orizont de timp destul de mare, de doua luni de tranzactionare.
Intrebarea mea este : Cum se poate privi un grafic de H1 cum ar fi graficul 1 si sa se traiasca cu speranta de a se scoate profit in fiecare zi  pe tehnica valurilor ?
Raspuns : Este absurd sa va ganditi asa ceva !!!!
Dupa ce o sa priviti corect un grafic exact ca in graficul 4 unii dintre voi vor realiza cate greseli se fac si de ce.
Ca sa faci tranzactii intra-day  trebuie sa inveti mult mai multe lucruri, decat felul de a privi un grafic, dar asta este esential.
Concluzie :
Prin acest material va relatez nu numai felul de a privi un grafic, dar si modul de selectare a unor informatii care sunt pe internet. Un profesionist in primul rand stie cum sa prezinte o analiza tehnica pe valuri si stie ce orizonturi de timp  analizeaza.
Intrebare 1: Cum privim noi un "profesor" care arata un chart de H1 ca in graficul 1 si ne vorbeste de analiza valurilor?
Intrebare 2 : Cum privim noi un "profesionist" care ne arata un grafic de H1 ca in graficul 1 si ne vb despre tranzactionarea intra-day, oricare ar fi tehnica ?
La aceste intrebari o sa raspundeti singuri.

3 comentarii:

  1. Buna ziua,
    Felicitari pentru munca depusa.
    Aici gasesti informatii foarte utile, ca exemplu abia intr-un an de zile am invatat cum sa privesc un grafic si cum sa utilizez timpul. Si acesta este doar inceputul teoriei, nici nu vreau sa ma gandesc ce se intampla daca stapanesti toata teoria. Am facut destule tranzactii pozitive utilizand un grafic corect impreuna cu timpul.

    Cu respect,
    Dan

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna ziua Dan,
    sper ca impreuna sa putem sa stapanim aceasta teorie care este foarte complexa.
    TIMPUL este intr-adevar unul dintre elementele cheie in intelegerea Neo Wave.

    RăspundețiȘtergere
  3. In analiza tehnica si in tranzactionare TIMPUL ramane pentru 95% din participanti o necunoscuta .....
    Toti cei 95% folosesc doar pretul ceea ce dupa parerea mea este cea mai mare greseala posibila in genul asta de activitate .
    Wolf

    RăspundețiȘtergere