30 octombrie 2014

De ce EUR-USD NU formeaza un triunghi neutral pe Daily Plot?

Buna Dan, am ales sa raspund comentariului tau referitor la articolul EUR-USD 23.10.2014 printr-un articol, pentru ca identificare corecta a patternurilor este esentiala in aplicarea teoriei Neo Wave.

Tu ai identificat urmatorul triunghi neutral pentru EURO-USD.

Triunghi neutral?
De ce nu este triunghi neutral?

Eu cred ca valul a incepe de mai jos, din minimul local sau putin mai sus, de unde incepe de fapt forta ascendenta. In acest caz, valul b retrage mai putin de 61,8% din a, asta insemnand ca avem un triunghi cu Alternanta Inversa. Pentru a avea Alternanta Inversa trebuie ca valul d sa fie mai mare (considerabil mai mare) decat valul b, iar aici sunt aproape egale.
Daca o singura regula este incalcata, structura nu este valabila.

Apoi, aici nu avem un context pentru dezvoltarea unui triunghi neutral.

Asadar, pe langa aplicarea TUTUTOR regulilor de formare a unei structuri si validarea lor, este nevoie sa incadram structura intr-un context.

In teoria Neo Wave CONTEXTUL si PATTERNUL lucreaza impreuna, nu se poate face o analiza a unuia fara celalalt.

Mult succes, Dan!



 

2 comentarii:

  1. Multumesc,
    Neely spune: daca o regula este incalcata in formarea unui patern, totusi se poate merge mai departe si anume cu a accepta paternul. Regula este valabila in momentul cand 2 conditii de formare ale unui patern sunt incalcate.
    Poti explica de ce nu este contextul prielnic pentru un triunghi neutral la momentul de fata ?

    Cu respect,

    RăspundețiȘtergere
  2. Dan,

    dupa un triunghi neutral urmeaza o miscare slaba.

    Insa, in contextul dat, am analizat ca valul descendent in formare este o structura corectiva complexa. Faza 2, ulterioara valului x ar putea fi un flat sau un triunghi contracting, structuri care strang energie pentru valul urmator ascendent (valul b din valul corectiv G de pe Monthly Plot).

    RABDARE insa, sa vedem ce ne va spune piata.

    RăspundețiȘtergere