24 martie 2015

Obiectii constructive, nu competitive

Va salut pe toti!
 
Dupa cum observ pe Blog au aparut replici si neplaceri din cauza sutelor de tranzactii pozitive sau din cauza ca unii dintre voi nu stiu sa-si gestioneze emotiile in urma reusitelor sau nereusitelor generate de piata.
 
Analiza tehnica si tranzactionarea este diferita si am spus in nenumarate randuri acest lucru. Probabil ca unii dintre voi tranzactioneaza un singur instrument si au incercat sa copieze tranzactiile fara sa calculeze corect managmentul riscului sau sa cunoasca termenele de asumare a riscului si timpul de gestiune a zonelor de risc. Inainte de a arunca replici, care dupa parerea mea nu sunt decat stari emotionale tranzitorii, ar fi bine sa analizati instrumentele de pe acest Blog si sa comparati reusitele cu nereusitele si dupa sa concluzionati daca este buna sau nu tehnica NeoWave.
 
GOLD - se poate vedea cu cata precizie a fost tranzactionat un pattern dificil cu ajutorul NeoWave. Dupa cum se observa chiar si daca eram in piata cu tranzactii deschise am inchis tranzactiile aproape de zona Zero si apoi dupa confirmare am intrat din nou in piata. Am iesit din piata din cauza zonei de risc care ma putea duce la riscul maxim asumat din cauza timpului de acumulare suficient de mare al tranzactiilor. In final tranzactionarea a fost pozitiva.
Analiza tehnica cu acuratete mare, tranzactionare cu mare acuratete si pozitiva.
 
AUDUSD - intoarcerea unui trend major si prezentarea tranzactiilor pozitive care au fost pe o zona de acumulare de 3 luni si jumatate. Previzionarea  cu mare acuratete de 5-6 luni de zile si tranzactionare pe zone si portiuni la fel pozitive.
Analiza tehnica cu acuratete mare, tranzactionare cu mare acuratete si pozitiva.

USDCAD - doua tranzactionari pe termene scurte, ambele pozitive si cu mare acuratete cu un risc foarte bine calculat. Acum sunt in tranzactionare pe termen lung si chiar daca exista o probabilitate ca sa fiu scos din piata riscul este controlat si nu depaseste riscul asumat.
Analiza tehnica cu acuratete mare, tranzactionare cu mare acuratete si pozitiva.
 
USDJPY- doua tranzactionari pe termen scurt ambele cu mare acuratete si acum acumularea unui trend pe termen lung.
Analiza tehnica cu acuratete mare, tranzactionare cu mare acuratete si pozitiva.
 
GBPUSD- analiza tehnica cu mare precizie si o tranzactionare pe zone de scurta durata din cauza ca managmentul riscului din capitalul de baza nu-mi permitea sa intru in tranzactionari pe termen mai lung.
Analiza tehnica cu acuratete mare, tranzactionare cu mare acuratete si pozitiva.
 
EURUSD - analiza tehnica a intoarcerii de trend si analiza tehnica de desfasurare a trendului pana la nivelul de 1.17. Tranzactionarea pe zone de risc din cadrul trendului. Probabil ca in ultimele 2 luni de zile din cauza unei piete foarte volatile si a schimbarii unui Macro-Trend situatia la acest instrument este dificila de analizat cu NeoWave (poate sunt alte tehnici mai precise)
 
Toate tranzactionarile se pot urmari aici.

In timp de 5 luni de zile de cand este acest Blog deschis pentru un schimb de opinii constructive si pentru a invata NeoWave, eu cred ca sunt suficiente tranzactii desfasurate prin care putem sa analizam daca este tehnica NeoWave buna sau nu. In plus timpul este prea scurt pentru o evaluare deplina a tehnicii si in continuare o sa incerc sa va arat ce insemna sa ai pe un instrument tranzactionat 200-400 de tranzactii pe un trend de 8-9 luni de zile si o miscare de 1000-1500 de pipsi. Pentru acesta demostratie am nevoie de timp suficient in care sa se dezvolte tranzactiile, este logic. Am incercat in aceste 5 luni de zile sa demonstrez tranzactii LIVE in desfasurare si acest factor are nevoie de multa rabdare. Pot sa va spun ca nu tranzactionez 50-60 de pipsi deci o analiza a unei miscari de 100-150 de pipsi care este o simpla fluctuatie nici nu o bag in seama. Aceasta fluctuatie poate face parte din trendul in desfasurare si se poate dezvolta in directia trendului sau poate face parte din corectia trendului si se poate intinde pe o perioada de la cateva zile pana la 2 saptamani.
Replicile aruncate pe acest Blog la nimereala sau din cauza emotiilor nu fac decat sa va adresez o intrebare la cei care le fac. Cati analisti tehnici cunosteti care tranzactioneaza ceea ce analizeaza si o fac si public? Cati analisti tehnici nu sunt pe net care dau nivele oarbe si arata ca fac tranzactii dar sunt pe hartie? Cati analisti sau traderi ati vazut voi pana acum care analizeaza piata si o tranzactioneaza (semnatura digitala) in public, tranzactii care pot fi urmarite pas cu pas in fiecare moment de dezvoltare al pietei indiferent de rezultat pozitiv sau negative? Cunosteti voi acest gen de analisti trader? Daca raspunsul este afirmativ atunci vreau sa vad si tranzactiile sau siteurile acestor analisti sau traderi. Nu pot sa spun ca nu sunt, dar daca voi cunosteti va rog sa-mi aratati si mie. Repet, tranzactii deschise care pot fi urmarite , nu nivele din trecut si tranzactii pe hartii sau pe un fisier de calculator.
 
Tranzactionarea care poate fi urmarita pe acest Blog este un concept nou si este folosit doar de traderii care tranzactioneaza trenduri, nicidecum de cei care cauta 50-60 de pipsi in piata.
Analiza tehnica NeoWave este invatata dupa Glenn Neely dar stilul de tranzactioneare difera si este dupa cum am spus un concept nou.
 
P.S. Sincer ma asteptam la discutii constructive nu competitive pe acest Blog, fiindca competitia este cu piata! In loc sa cautati ce este gresit la Wolf mai bine ati incerca sa va disciplinati si sa va stapaniti emotiile.

P.S.2 Tranzactionarea are reusite si nereusite si ambele fac parte din procesul care continua pe termen lung, dar cel care iti arata daca ai castigat sau ai pierdut este Managmetul Riscului.
Managmentul Riscului  gestioneaza atat situatiile dificile cat si cele favorabile!

Succes!
Wolf

7 comentarii:

  1. Me parece muy apropiado su comentario. Este blog es lo mejor que yo he encontrado para estudiar y aprender Neo wave. Los analices y las explicaciones han sido muy claras. Se que aprender BIEN esta teoría es un poco compleja pero con orden y decisión se puede lograr. Este blog es un sitio de aprendizaje, de aportar comentarios que sirvan a nuestro crecimiento, los invito a todos a colaborar y a hacer de este una herramienta valorosa para los que estamos MUY interesados en dominar esta teoría. MIL GRACIAS de nuevo.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Luis, si, tienes razon, la teoria es muy dificil porque el mercado es asi. Pero paso a paso, seguir los pares analizados en el blog, la parte teorica que se encuentra en el libro y en el site de Neely, hacer preguntas cuando algo no se entiende, se puede dominar y tranzar con mucho exito aplicando NeoWave. Gracias a ti tambien y mucha suerte!

      Ștergere
  2. domnule felicitari pentru tot,pasiune,munca depusa nivelul de excelenta atins,modul transparent de expunere a tranzactiilor.aveti si o carte in romaneste cu aceasta strategie,neo wave.multumesc pt tot,felicitari !!!

    RăspundețiȘtergere
  3. asa este , eu cunosc eliot wave , si domnul are mare dreptate , dar doar citesc analizele domnilor si daca se respecta cu ale mele este in regula
    disciplina si managmentul riscului sunt esentiale in tranzactionare dar nu sunt usor de stapanit
    felicitari pentru analize si munca depusa

    RăspundețiȘtergere
  4. Salut Iulian,
    Un domn de mai sus sustine ca ai si o carte in limba romana ? Este adevarat ?

    Cu respect,

    RăspundețiȘtergere
  5. Salut Dan.
    Nu am o carte deocamdata, fiindca cred ca mai am nevoie de timp. Dupa parerea mea experienta trebuie sa depaseasca 100.000 ore/efective de tranzactionare. Nu vreau sa fac o carte care sa umple rafturile ca multe altele. In schimb am elevi privati care au ajuns la rezultate bune si care in scurt timp o sa dezvolte comunitatea NeoWave si in partea Europei de Est.

    Succes!

    Wolf

    RăspundețiȘtergere