18 decembrie 2014

Analiza EWA Clasic vs NeoWave

Atat analiza Elliott Wave Clasic cat si analiza NeoWave au la baza principiul valurilor Elliott.
Aproape de 30 de ani EWA Clasic trateaza NeoWave foarte sceptic si neaga acest gen de analiza tehnica prin faptul ca nu vor sa recunoasca ca este mult mai eficient si mai complet. In plus in jurul acestei analize tehnice, din cauza complexitatii sale, au fost foarte multe controverse pe toata aceasta perioada. Foarte multi au incercat sa invete NeoWave si din cauza incompetentei si a capacitatilor slabe au ajuns sa critice si la sfarsit sa recunosca doar EWA Clasic pe care o folosesc doar ca pe un filtru in plus la strategiile de tranzactionare. Pe acest Blog am aratat de nenumarate ori atat prin previzionari de piata cat si prin zeci si zeci de tranzactii ca NeoWave este net superioara tuturor stilurilor de analiza folosite la ora actuala in pietele financiare.
In acest material o sa supunem unui test ambele genuri de analiza tehnica LIVE ca sa vedem fiecare cum se comporta in piata.
Analiza tehnica si previzionarea EWA Clasic
H1

  M15

Analiza tehnica si previzionarea NeoWave
Daily Plot

 58-Plot





Nota: Acesasta analiza a fost facuta in data de 16.12.2014 cand pietele financiare au fost foarte volatile din cauza rublei rusesti.
Dupa cum se vede mai sus am supus unui test ambele analize tehnice care  fundamental par sa fie la fel, dar in realitate sunt atat de diferite. Dupa cum se vede din grafice EWA Clasic arata ca o piata o sa se dezvolte intr-un val 3, in schimb analiza NeoWave ne arata ca o impulsiva se apropie de sfarsit si piata ar putea sa-si schimbe trendul.
Rezultatul analizelor in data de 18.12.2014
Analiza tehnica si previzionarea EWA Clasic
H1

M15


 Nota: Pentru o comparatie si intelegere clara a graficelor fac o precizare:
- EWA H1= NeoWave Daily Plot
- EWA M15 = NeoWave 58 Plot
Analiza tehnica si previzionarea NeoWave
Daily Plot

58 Plot


Fiecare din voi poate sa faca o comparatie clara si in plus poate sa urmareasaca LIVE piata. Rezultatele vorbesc de la sine fara sa mai fie comentarii.
Nota:  Probabil ca o sa apara iar controverse si o sa aud ca o analiza poate sa fie inceputa cu date mai multe, ca trebuie sa fie mai completa si sa nu fie analizat doar un fragment din piata. Ceea ce pot sa va spun este ca oricat ai cauta date si alte situatii la fel raman fragmente. NeoWave poate incepe o analiza din orice punct al unei piete acceptand situatia ca nu mai exista alte date. Orice punct poate sa fie un inceput care poate sa dezvolte o complexitate viitoare!
Succes!!!
Wolf

Un comentariu: