03 decembrie 2014

AUD-USD 03.12.2014

Weekly Plot

Daily Plot

Mult succes!
Wolf

10 comentarii:

  1. Salut,
    Triunghiul Neutral de pe graficul Daily Plot nu este cumva cu alternanta inversa ( RA ) ?
    Spun asta deoarece valul b este mai mic decat valul d.

    Cu respect,

    RăspundețiȘtergere
  2. Dan, foarte corect!
    Triunghiul neutral este cu alternanta inversa atunci cand valul b este mai mic decat 61,8% din a.

    RăspundețiȘtergere
  3. Manuela,
    Regula asta cu val b mai mic decat 61.8 % din val a nu o stiam. Tu ai spus ca triunghiul neutral are alternanta inversa numai atunci cand valul b este mai mic decat valul d si asta presupun eu ca se refera la pret, nu la timp.
    Care este regula corecta ? Cea spusa de tine acum ( valul b mai mic decat 61.8% din valul a ) ? sau regula spusa de tine acum ceva vreme care afirma ca valul b trebuie sa fie mai mic in pret decat valul d ?

    Cu respect,

    RăspundețiȘtergere
  4. Salut,
    Atunci daca valul b este mai mare decat 61.8 % din valul a, avem un triunghi neutral standard ?

    RăspundețiȘtergere
  5. Salut la toti!

    Triunghiul Neutral este un pattern NeoWave care are mai multe variatii ca si restul patternurilor.

    Variatiile sunt :

    - valul C cel mai mare val
    - valul B cel mai mare val
    - valul D cel mai mare val

    Alternanta inversa este compararea valului B si D din triunghi si nu are legatura cu variatiile care le are un triunghi . Se socoate alternanta inversa cand valul B este mai mic decat valul D cu o conditie si anume ca valul B sa nu fie mai mare de 61.8% din valul A al Triunghiului Neutral .

    Exista situatii si aici ma refer la variatia cand valul D este cel mai mare val al Triunghiului si valul B este mai mare de 61.8% din valul A . In aceasta situatie nu putem sa spunem ca Triunghiul Neutral este cu alternanta inversa chiar daca avem valul D mai mare decat valul B si se socoate alternanta normala .

    NeoWave este o comparatie continua a miscarilor care se dezvolta intr-un pattern prin aplicarea regulilor de formare. Fiecare pattern arata o stare a pietii prezenta si descrie comportamentul pietii in viitor .
    Pentru o analiza completa si clara cel mai important lucru este orientarea in gradele valurilor care urmeaza sa fie comparate.

    Succes!!!

    Wolf

    RăspundețiȘtergere
  6. Salut,

    Ai zis asa:

    "Triunghiul Neutral este un pattern NeoWave care are mai multe variatii ca si restul patternurilor.

    Variatiile sunt :

    - valul C cel mai mare val
    - valul B cel mai mare val
    - valul D cel mai mare val "

    Probabil te referi la valul C, valul B, valul D in comparatie cu:
    1) Atunci cand valul C este cel mai mare val, ele se compara cu valurile A, C, E nu cu toate cele 5 valuri din triunghi;
    2) Atunci cand valul D este cel mai mare val, ele se compara cu valurile A, D, E nu cu toate cele 5 valuri din triunghi;
    3) Atunci cand valul B este cel mai mare val, ele se compara cu valurile A, B, E nu cu toate cele 5 valuri din triunghi;

    Cum este corect ?
    Se poate scrie o definitie clara pentru aceste variatii ?

    Cu respect,

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna Dan,
    la triunghiul neutral ceea ce este batut in cuie este faptul ca valul C este cel mai mare intre valurile A, C, E. Deasemenea, daca valul B este mai mic decat 61,8% din A, atunci valul D trebuie sa fie mai mare decat B si atunci avem triunghi neutral cu alternanta inversa.
    Acum, ceea ce a spus Iulian mai sus, el a exemplificat o parte din cazurile care pot aparea. Sa o luam pe rand:
    Cazul in care valul C este cel mai mare val: pentru ca este triunghi neutral valul C este cel mai mare intre valurile A, C si E. Raman atunci valurile B si D care sunt mai mici decat valul C. Aici este posibil sa avem un neutral standard sau unul cu alternanta inversa. Cel standard este evident, cel cu alternanta inversa, te gandesti ca D este mai mare decat B insa este mai mic decat C, prin urmare tot valul C ramane cel mai mare val din tot triunghiul.
    Cazul cand valul B este cel mai mare: este atunci cand B este mai mare chiar si decat C, dar cu toate acestea structura ramane un triunghi neutral, pentru ca repet C trebuie sa fie mai mare decat A si E, regula nu spune si altceva. Cand valul B este mai mare decat A in pret, el trebuie sa fie mai mare si in timp, daca nu este mai mare si in timp inseamna ca nu identificam bine structura.
    Cazul in care valul D este cel mai mare val apare atat in cazul in care avem alternanta inversa sau triunghiul este standard.
    Dupa cum vezi sunt multe situatii, insa tu trebuie sa stii regulile de baza. Aceste reguli de baza care nu sunt multe (regulile de baza ale unui triunghi + valul C este mai mare decat A si E) dau libertate pietei sa se manifeste.
    Sper ca este mai clar. Daca nu, revin cu lamuriri.

    RăspundețiȘtergere
  8. Manuela, Iulian,
    Am notat si va multumesc. Per ansamblu am inteles dar ramane sa identific si live structuri cu variatii diferite ca sa mi le insusesc bine. Va multumesc pentru ajutor.
    Un Mos Nicolae plin de cadouri si jucarii, cat si bucurie si voie buna va doresc,

    Cu respect,

    RăspundețiȘtergere
  9. Dan, important este sa stii de existenta acestor cazuri. Piata nu o sa intarzie mult timp sa ni le arate.
    O zi frumoasa, cu bucurii, si tie, alaturi de Mos Nicolae. :)

    RăspundețiȘtergere