13 decembrie 2014

Criza rublei rusesti

Rubla ruseasca se afla acum intr-un mare colaps.
 
EUR-RUB

USD-RUB
 
Pe grafice se poate observa impactul asupra rublei in criza 2007-2009 si acum.
Dupa cum se vede impactul actual este de trei ori mai puternic si este in dezvoltare. 
 
Sa nu uitam un factor important: economiile in sistemul macro-economic sunt strans legate. In plus, dupa criza din 2007-2009 pietele sunt extrem de fragile, nereusind in 5 ani sa se stabilizeze. O criza puternica intr-o tara atat de mare ca RUSSIA poate afecta toata macro-economia mondiala.
 
Nu fac comentarii politice sau geopolitice, fiindca sunt analist tehnic financiar si nu analist politic. Insa pot sa spun urmatorul lucru MARE ATENTIE!
 
Toti participantii la pietele fianciare sa fie foarte prudenti. Investitorii sa-si pregateasa strategii de acoperirea riscului investitiilor prin instrumentele derivate. Toate companiile sa-si revizuiasca contractele incheiate pe termen lung indiferent de valuta in care sunt si sa suplimenteze clauzele contractuale legate de riscurile valutare. Orice contractare noua pe toata aceasta perioada sa fie insotita de consultati financiari experimentati.
 
Mare atentie la imprumuturile bancare in aceasta perioada.  Toti speculatorii pietelor financiare sa-si revizuiasca riscurile si sa treaca de la o strategie agresiva la una conservatoare.
 
In lumea finatelor se anunta furtuna!
 
Mult success!!!
Wolf
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu