05 decembrie 2014

Partea a-5-a: Tranzactionare GOLD 05.12.2014

Pe Weekly Plot aurul se afla intr-un trend intermediar ascendent.

Weekly Plot

Pe Daily Plot se poate observa formarea unui impuls terminal.

Daily Plot

Asa cum scriam in articolul din 24.11.2014, am plasat un ordin de sell limit la 1210, ordin care a fost activat. Cu celelalte tranzactii am respectat planul initial de tranzactionare: short 0.1 lot, o data pe saptamana.

Mai jos este lista tranzactiilor active.

Lista tranzactii GOLD 05.12.2014

Mult succes!
Manuela
 

2 comentarii:

  1. Manuela,
    Acest impuls terminal la prima vedere mi s-a parut a fi un triunghi expanding, dar citind mai bine regulile triunghiului expanding am constat urmatoarele:
    - triunghiurile expansive nu pot apare ca val b intr-un zigzag;
    - valul e va fi de obicei cel mai mare (ca timp) si cel mai complex segment al triunghiului ( cea ce nu se respecta in cazul nostru );
    - valul e va tranzactiona aproape intotdeauna peste linia de trend trasata prin punctul terminal al valului a si punctul terminal al valului c;

    Asadar neffind triunghi expanding a ramas varianta terminal impulse.
    Citind si din regulile terminal impulse, pare ca acest patern este rar intalnit. De ce spun asta ?
    Datorita valului 4

    Valul 4

    Valul 4 nu poate retrage mai mult de 61.8 % valul 3, afara de cazul cand valul 5 se extinde si chiar si atunci el este extrem de rar. Daca valul 5 este extins, valul 4 va consuma probabil mai mult timp si pret decat valul 2 si este compus din mai multe subdiviziuni decat valul 2. Valurile 2 si 4 vor relationa probabil cu 61.8 % in pret si/sau timp.

    " Spre deosebire de un Expanding Running Triangle, un terminal trebuie sa aiba o directie usor in sus daca trendul de un grad mai mare este in sus ( up ), face higher highs ( HH ) pentru valurile 1, 3 & 5 si higher lows ( HL ) pentru valurile 2 & 4 ( invers, daca trendul este in jos – down ). "

    In cazul nostru terminalul nu face higher lows pentru valurile 2 & 4. Cum vezi acest aspect ?

    Cu respect,

    RăspundețiȘtergere
  2. Inca o data BRAVO, Dan, ai sesizat foarte bine. Linia de trend 2-4 ar fi trebuit sa fie usor orientata in sus, pentru ca, daca te uiti atent, forta ascendenta a valului 5 incepe putin mai sus.
    Pentru ca structura de tip impuls terminal este o structura IMPULSIVA, ea trebuie sa respecte TOATE conditiile unei structuri impulsive. Una din aceste conditii este cea care specifica faptul ca valul 4 nu poate sa retraga in totalitate valul 3. Asadar, linia de trend 2-4 trebuie sa fie orientata in sus in cazul unui impuls terminal ascendent.

    RăspundețiȘtergere